Reklama

Reklama

VOD (1)

Šéfkuchař Adam Jones (Bradley Cooper) měl všechno, co si jen mohl přát, bohužel svojí vinou o to všechno přišel. Se dvěma hvězdičkami od Michelina měl bývalý postrach pařížských restaurací pocit, že mu patří svět. Vždy dělal věci po svém a jediné co ho zajímalo, byla dokonalá exploze chutí na talíři. Nyní se o to musí pokusit znovu – otevřít si vlastní restauraci a získat nepolapitelnou třetí michelinskou hvězdu. Na to ale bude potřebovat získat na svoji stranu ten nejlepší tým. Dokonalý šéf je výjimečně vtipný a emotivní příběh o lásce k vaření a jídlu, o lásce mezi dvěma lidmi a o síle druhé šance. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (390)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mám prostě rád filmy o vaření, i když u tohoto jsem si myslel, že to bude jen romantika. Ve skutečnosti je to tak trochu i psychologické drama, které ke konci úplně nefunguje, díky dramatickému a možná trochu zbytečnému zvratu, kterým se vlastně nic nezměnilo. Herecky ale výborné a překvapivě jsem se do děje zažral. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vedieť dobre variť je na nezaplatenie, avšak všetko má svoje hranice a nič sa nemá preháňať. Čo sa mňa týka, do reštaurácie šéfkuchára Jonesa by som určite neišiel, pretože by som sa tam moc nenajedol. Na tanieri to vyzeralo pekne, ale tie porcie... no ako pre vrabca, možno ešte menej. A cena za tie jednohubky asi tiež nebola nejak priaznivá. Samotné varenie a tá urputná snaha niečo v gastronómii dokázať tu boli vykreslené zaujímavo a s patričným napätím, čo považujem za najväčšie plus tohto snímku. Filmu by som asi najviac vytkol totálne uletené dialógy a hlášky, ktoré sa síce chceli tváriť múdro, ale v skutočnosti sa jednalo len o hlúpy nezmysel, napríklad ...chcem variť tak dobre, až ľudia prestanú jesť... a pod. Suma sumárum, príjemne a šikovne natočený snímok, ktorý však pod povrchom neskrýva nič, čo by stálo za zapamätanie. 60/100 ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Filmy tohoto ražení mají jeden velký problém. Divák při nich pokaždé dostane hlad. Ale teď vážně. Stejně jako film Chev, je i film Burnt skvělou sondou do zákulisí kuchyně, která není pokaždé jen oázou dobrého jídla. Občas to tam vypadá jako v džungli, kde každý kuchař bojuje o své vlastní přežití. Nicméně, oproti filmu s Jonem Favreauem oplývá Burnt skvěle střiženým dramatickým příběhem, plejádou známých tváří a sympatickými hereckými výkony (Bradley Cooper zde předvádí pravděpodobně svůj nejlepší herecký výkon.). Musím zde také pochválit i skvělou kameru, která si nádherně "pohrává" s detaily různých typů jídel, takže vše vypadá naprosto dokonale a dotváří už tak skvělou atmosféru, která na Vás po celý snímek dýchá. Až na pár zádrhelů se tedy jedná o výborný film, který by neměl chybět ve filmotéce každého milovníka dobrého jídla či začínajícího kuchaře. „I don't want my resturant to be a place where people sit and eat. I want people to sit at that table and be sick with longing.“ ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ach kuchárske filmy. Mám ich rád, kvôli množstvu rôznych rád a tipov a vizuálne lahodného jedla. Burnt bol pre mňa jedným z najočakávanejších filmov. Bohužiaľ je značne nefunkčný v rámci hlavného charakteru v podaní Coopera. Neviem čím to je, ale akonáhle sa snaží hrať drámu tak mu to nie som schopný uveriť. Vedľajšie postavy ho značne prevyšujú. Či už Sy, Millerová, alebo perfektný Bruhl. Nenáročný film o akejsi ceste naspäť, ktorá ma v zásade netrápi. Emócie a vzťahy sú naznačené a ako divák ich musíme rešpektovať či už chceme alebo nie. Ale aj tá odľahčenosť je v zásade veľmi provizórna. Chef od Favreaua je omnoho úprimnejší a zábavnejší hoci sa jedná o prípravu sandwichov. Toto je čistý priemer a zase raz sa jedná o nevyužitý potenciál. Film bez pridanej hodnoty, ktorý je síce príjemný ale nikto sa k nemu už nevráti. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

To jsou přesně ty restaurace, kde je na talíři malá mrkvička, malinká rybička, to vše čímsi pokapané atd. a i když to je pro některé zřejmě gastronomický orgasmus, tak při placení tam pak necháte sumu jak za celý barák. Né, tak já to nechci zlehčovat, rozhodně se pustím do něčeho, co vypadá na talíři lahodně a zrovna tak to chutná raději, než do něčeho, co jen vypadá, že by se snad dalo i jíst, nicméně tady jsem očekávala asi ještě něco jiného než lítající talíře, kmitající kuchtíky a kuchtičky a sem tam jen mrk na ten talíř. Bradley hrál skvostně, to v každém případě, Alice a Emma se tam jen mihly. Já si myslím, že tam ten potenciál byl větší a nevyužitý. Za mě slabší průměr......vážně. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Vo filme sa mal objaviť herec Jamie Dornan ako ex - priateľ Heleny (Sienna Miller). Scéna bola aj natočená, ale do finálnej verzie sa nedostala. Režisér John Wells to pre americký magazín Entertainment Weekly odôvodnil tým, že príbeh nikam neposúvala, preto skončila v strižni. I napriek tomu ocenil Dornanov výkon a označil ho za fantastický. (Anetulicek)
  • Postava Heleny, ktorú si zahrala S. Miller, sa mala pôvodne volať Sweeney, avšak režisér sa rozhodol použiť Sweeney aspoň ako jej priezvisko v scéne, kedy rozpráva o svojom bývalom manželovi. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama