Reklama

Reklama

VOD (1)

Šéfkuchař Adam Jones (Bradley Cooper) měl všechno, co si jen mohl přát, bohužel svojí vinou o to všechno přišel. Se dvěma hvězdičkami od Michelina měl bývalý postrach pařížských restaurací pocit, že mu patří svět. Vždy dělal věci po svém a jediné co ho zajímalo, byla dokonalá exploze chutí na talíři. Nyní se o to musí pokusit znovu – otevřít si vlastní restauraci a získat nepolapitelnou třetí michelinskou hvězdu. Na to ale bude potřebovat získat na svoji stranu ten nejlepší tým. Dokonalý šéf je výjimečně vtipný a emotivní příběh o lásce k vaření a jídlu, o lásce mezi dvěma lidmi a o síle druhé šance. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (390)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Bylo to dobré, ovšem problém je, že v posledních letech vzniká filmů o vaření opravdu hodně a tenhle je jenom kopíruje. Navíc tady máme opravdu jenom hlavní příběh o snaze získat třetí Michelinsku hvězdu, a vedlejší dějová linka dá se říci chybí, takže si prostě od toho vaření neoddechneme ani na minutu. Bradley Cooper je výborný herec, ale tady hrál zrovna postavu, která mi vůbec nebyla sympatická. Potěšilo obsazení Omara Sy, jen škoda, že nedostal více prostoru. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Mám rád kulinářské filmy, ale tady mě až tak nezaujalo ani to jídlo a hlavně mě štvalo, že divák dost dlouho neví, která bije. Jako kdybych se díval na druhý díl něčeho bez znalosti toho prvního. Na druhou stranu působí Burnt až překvapivě realisticky a kde byla Láska na kari spíše barevná a zábavná, tam zase Burnt působí o mnoho uvěřitelněji. Akorát ani zdaleka ne tak sympaticky. ()

Reklama

vteco 

všechny recenze uživatele

Nezajímavý a tuctový příběh, který je poměrně dost nevyvážený svým napětím a atraktivitou. Vše se tak staví na Bradleyho Coopera, který zvládá svou roli rázného kuchaře vcelku nadprůměrně a rozhodně přináší filmu potřebnou kvalitu. Vedlejší postavy už bohužel tak výborné nejsou, ale tvůrci se s jejich začleněním a užitím nemusí za nic stydět. Celé to tak nějak plyne, ovšem Dokonalého šéfa si opravdu užijí jen dámy či tzv. "foodloveři". [55%] | Kino - Prom. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Nejprve se tvůrčí tým snaží navodit atmosféru Hell´s Kitchen a z Coopera dělat Ramseyho (házení talířů, řvaní na personál jako při vojenským výcviku a tak), aby jej poté uprostřed největšího masakru nechal v klidu odejít ven na pokec, v úplně stejném klidu sledován kuchařem, který jej měl zastupovat na výdeji. Tohle by v profi kuchyni asi těžko prošlo. Scénář je vůbec spíše polotovar, než prvotřídní gurmánský štych, díky čemuž mě už v polovině přešla chuť zjišťovat, jaký dramatický chod bude následovat. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Poměrně nesympatický Adam Jones, který se honí za dokonalostí svých jídel. No možná z toho bude něco zajímavého, ale pro mě se tak nestalo. Hrozně mi zde chyběla bližší seznámení s jakoukoli postavou. Proč je Adam Jones tak neskutečně vyšinutej, kvůli drogové minulosti, kvůli tomu co se stalo v Paříži, což vlastně pořádně nevíme, nebo kvůli úplně něčemu jinému, nebo si to snad rozdával s Danielem Brühlem, to jsem také moc nepobral?!? I se zbytkem postav se scénáristi neobtěžovali blíž představit. Např. proč "protivník" Jonese roztřískal svojí restauraci, jen díky dobré recenzi Umy Thurman, vždyť nešlo ani o Micheliny. To mi hlava nebere. Pro mě fakt za dvě! Začínám ztrácet víru v kuchařské filmy viz Chef s Jonem Favreau... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Vo filme sa mal objaviť herec Jamie Dornan ako ex - priateľ Heleny (Sienna Miller). Scéna bola aj natočená, ale do finálnej verzie sa nedostala. Režisér John Wells to pre americký magazín Entertainment Weekly odôvodnil tým, že príbeh nikam neposúvala, preto skončila v strižni. I napriek tomu ocenil Dornanov výkon a označil ho za fantastický. (Anetulicek)
  • Snímku je možno nájsť aj pod označením Untitled John Wells Project, The Chef či Adam Jones. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama