Reklama

Reklama

BoJack Horseman

(seriál)
  • USA BoJack Horseman
Trailer 1
USA, (2014–2020), 33 h 27 min (Minutáž: 25–27 min)

Hudba:

Jesse Novak

Hrají:

Will Arnett, Alison Brie, Amy Sedaris, Paul F. Tompkins, Aaron Paul, Minae Noji, Aisha Tyler, Olivia Wilde, Patton Oswalt, J.K. Simmons, Kristen Schaal (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(77)

Seznamte se s nejoblíbenějším koněm ze sitcomů 90. let, jen o 20 let později. Sice je to bručoun, ale srdce má z... no ze zlata přímo ne, ale něco na ten způsob. Z mědi? (Netflix)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (146)

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Skrz epizódkové vtipy (pri ktorých avšak každá akcia má aj následky, čo je pri seriáloch podobného typu veľmi osviežujúce, realita ostáva zachované, vyvíja sa, nereštartuje sa presunom do ďalšieho dielu), nepríjemne realistický dej a prepracovanú psychológiu postáv, BoJack Horseman tne do živého a je pre mňa to najhodnotnejší seriál dneška. ()

purekritik 

všechny recenze uživatele

Nevim. Ten koncept, kdy se každej dialog či scéna pokouší o vtip nebo komickou situaci mi nesedí, resp. ani nemůže podle mě fungovat, aniž by se nevyhnul v podstatě samoúčelnosti některejch vtipů apod. Srandovními mi občas přijdou ty paradoxní situace, kdy se projevuje animálnost podstav. Jinak ten bezbřehej nihilismus a cynismus uz sem viděl nekde milionkrát, takze nuda. Celkově je to pro mě na hranici koukatelnosti, tezko kolikrat udrzim pozornost. Skoda zese soliterní, kreativní a inteligentní momenty ztrácej v tom všem ničem, holt to asi není můj šálek. 50% ()

Reklama

Zik2 

všechny recenze uživatele

V té obrovské produkci seriálů (jenom co jich je z dílny Netflixu...) je vážně těžké prorazit, ale BoJack Horsemanovi se to svojí kreativností až bizarností, ale zároveň koukatelností a plejádou chytlavých postav, kterým zvířecí podoba dává punc tradiční satiry (satyr je taky člověk s kozlí hlavou, to je skoro jako kůň...), povedlo. Zároveň nás trochu vrací do dětství, kdy jsme se dívali na zvířátkové kreslené seriály. Ovšem tahle zvířátka chlastají, berou drogy, řeší disfunkční vztahy, traumata, existenciální otázky, nudu v hollywoodském pozlátku, jdou si kariéristicky po krku atp. Narážky na politiku jsou jemné, ale chytlavé. Hlavní hrdina je totální p**us, ale další postavy jako Princess Carolyn, Todda Chaveze, Hollyhock nebo dobráka Mr. Peanutbuttera si lze oblíbit. V polovině čtvrté série se mi zdálo, že trochu ztrácí dech, ale na konci mě dějovými zvraty opět natěšil na pátou. ()

Kaceris 

všechny recenze uživatele

Tento seriál som si obľúbil hneď po prvom dieli. Zapol som ho len tak náhodou ale odvtedy už som sa nevedel zastaviť. BoJack je proste ako komediálny seriál tak aj seriózne zobrazenie depresívneho koňa ktorý si po role v sitcome nedokáže nájsť nejaký iný job a tak hlavne pije a droguje. Má vážne dosť veľa zábavných momentov ale pri niektorých vážne zaskočí vážnosťou. Každý kto začína seriál pozerať by sa mal dostať až za šiesty diel, keďže tých šesť vážne nebolo nič extra, no siedmym sa to už pekne rozbehlo. "Nothing on the outside, nothing on the inside." ()

Henry007 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě to moc neoslovilo, tvářilo se to jako další z řady "přisprostlých animáků pro dospělé". Konec první řady ale ukázal potenciál hlavních postav a fikčního světa. Nasadil k depresivní analýze života hrstky ztracených existencí žijících pod HOLLYWOOským sluncem. A té se už do konce seriálu nepustil. Seriál jde opravdu hluboko do nitra postav, postupně nabízí střípky jejich minulosti, které formovaly jejich osobnosti. Jde dokonce tak hluboko, že se kořeny jejich neštěstí nachází u prarodičů. A tato pečlivá analýza bolí nejen samotné postavy, ale i diváka. Ten sleduje smutného koně alkoholika, který se při cestě k nápravě své osobnosti akorát dostává do horší a horších situací, stahuje přitom všechny jeho blízké ke dnu s ním. Ale přeci jen je to stále napůl komediální seriál, takže kromě deprese se divák dočká i skvělého humoru. Sofistikovanějšího, i jednoduššího ( např. časté vtipy o zvířecích stereotypech). A je osvěžující vidět animovaný seriál, který se vyvíjí a všechny drobné pomrknutí vedou k něčemu většímu. Je skvěle napsaný, namluvený hvězdnými jmény, s pěknou neotřelou animací se spoustu vizuálních gagů...Co víc chtít? Nemůžu si pomoct, ale něco mi k plné spokojenosti chybělo. Zejména některé linie s Diane a Toddem, které mi nepřišly až tak nosné a jejich postavy se v některých sériích zbytečně točily v kruhu (i když to nejspíš měl být účel, tak to bylo ke sledování frustrující). A taky se to týká BoJacka, kterému jako téměř anti-hrdinovi přejete, aby se změnil, aby učinil dobré rozhodnutí...a je frustrující, když opakovaně dělá jejich opak. A mít spojenou se seriálem bolest a frustraci nepřináší zrovna pozitivní pocity. Při opakované návštěvě seriálu, při vědomosti do čeho jdu, možná seriál jako celek ocením naplno. ()

Galerie (392)

Zajímavosti (255)

  • V Bojackově pokoji se nachází kniha s názvem „Of Mice and other Mice“. Jedná se o referenci na knihu s názvem „Of Mice and Men“ od amerického spisovatele Johna Steinbecka. (Shizle)
  • BoJack hovorí, že on a Cuddlywhiskers to trafili ako Heidi a Spencer, je to odkaz na reláciu The Hills (2006). (Pat.Ko)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama