Reklama

Reklama

BoJack Horseman

(seriál)
  • USA BoJack Horseman
Trailer 1
USA, (2014–2020), 33 h 27 min (Minutáž: 25–27 min)

Hudba:

Jesse Novak

Hrají:

Will Arnett, Alison Brie, Amy Sedaris, Paul F. Tompkins, Aaron Paul, Minae Noji, Aisha Tyler, Olivia Wilde, Patton Oswalt, J.K. Simmons, Kristen Schaal (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(77)

Seznamte se s nejoblíbenějším koněm ze sitcomů 90. let, jen o 20 let později. Sice je to bručoun, ale srdce má z... no ze zlata přímo ne, ale něco na ten způsob. Z mědi? (Netflix)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (146)

Firebug 

všechny recenze uživatele

Fajnový seriál, který s oblibou sleduji. Možná je trošku zarážející, že mě víc bere ta dramatická linka než mnohé kvalitou rozkolísané vtípky. BoJack je totiž tak krásně sebedestruktivní, věčně chlastající hovado, že si ho nejde nezamilovat. Sledovat, jak se žene z jednoho průseru do dalšího, mě ani po druhé sérii bavit zdaleka nepřestalo. 3,8* ___________p.p.č.: Mám hodně rád Willa Arnetta, Alison Brie a Aarona Paula... ()

Zik2 

všechny recenze uživatele

V té obrovské produkci seriálů (jenom co jich je z dílny Netflixu...) je vážně těžké prorazit, ale BoJack Horsemanovi se to svojí kreativností až bizarností, ale zároveň koukatelností a plejádou chytlavých postav, kterým zvířecí podoba dává punc tradiční satiry (satyr je taky člověk s kozlí hlavou, to je skoro jako kůň...), povedlo. Zároveň nás trochu vrací do dětství, kdy jsme se dívali na zvířátkové kreslené seriály. Ovšem tahle zvířátka chlastají, berou drogy, řeší disfunkční vztahy, traumata, existenciální otázky, nudu v hollywoodském pozlátku, jdou si kariéristicky po krku atp. Narážky na politiku jsou jemné, ale chytlavé. Hlavní hrdina je totální p**us, ale další postavy jako Princess Carolyn, Todda Chaveze, Hollyhock nebo dobráka Mr. Peanutbuttera si lze oblíbit. V polovině čtvrté série se mi zdálo, že trochu ztrácí dech, ale na konci mě dějovými zvraty opět natěšil na pátou. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tento seriál si žije naprosto svým životem. Pro mě naprostý unikát. Jednoduchá animace jen umocňuje. Na první pohled se to nezdá, ale ty dialogy jsou neskutečně hluboké. Fakt si užívám tento chytrý humor. A zvířecí postavy baví neskutečně. Za mě parádní nápad, který je ještě k tomu perfektně vytvořen. Končím druhou sérii a pokračuji dál! ()

JoseBenes 

všechny recenze uživatele

Některé momenty jsou naprosto geniální a tnou do živého, ale na konci šesté série mám bohužel ze seriálu trochu mdlý pocit. Dějové linie vyšuměly, nic moc se neuzavřelo, Bojack žije dál a nejspíš do toho zase spadne. Pozdější série už hodně vaří z vody a mám chuť dát tři hvězdy. Ale nedám, kvůli několika rezonujícím geniálním myšlenkám, které vyčnívají mezi hodinami vaty. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou letech jsem se vrátil k tomuto klenotu a po dvou letech jsem to znovu dokoukal. BoJack měl být pro mě a mého tehdejšího spolubydlícího komediální animák k pivu a stal se z toho životní seriál. BoJack je vyhořelá hvězda sitcomu z 90. let snažící se najít štěstí a začne obklopovat jinými lidmi, kteří na první pohled působí šťastně. Jenže brzo vám začne docházet, že štěstí není žádný cíl, není bod v životě kterého dosáhnete a najednou budete spokojeni, šťastní a vše bude v pořádku. To že lidé působí šťastně neznamená, že jsou. Všichni jsme stejně ztracené bytosti, snažící se najít smysl v tom guláši jménem život. To BoJack nedokáže pochopit a proto se neustále žene za nějakým cílem, ale pravé štěstí vychází z našeho nitra a stavu, sláva, uznání i peníze a dokonce i přátelství zmizí. BoJack používá sitcom Koniny jako svůj pravý opak, v tomto seriálu totiž postavy neodpouští sviňárny a vše co máte pocit, že BoJackovi prošlo, ho nakonec dostihne. Minulosti neutečete a dokud se s ní nesrovnáte, vždy vás bude pronásledovat bez ohledu na to, jak moc jste se změnily. Neuvěřitelně silný a bohatý seriál, který je hravý, jak se svým světem, gagy, running joky, tak tématy a postavami, svou kritikou společnosti a hollywoodu. Rozepisovat o čem všem je BoJack by bylo na diplomovou práci, každopádně nikde jinde jsem neviděl, tak realisticky zpracovaný náš svět a život. BoJack jednoduše není o životě, on je život a na konci vám zlomí srdce, protože je na čase se rozejít, ale stejně jako postava BoJacka, snad si z toho něco pěkného odnesete. 10/10! BoJack nenabízí odpovědi, BoJack je komfort teplé deky, že všichni jsou ztracení stejně jako vy. "Isn't the point of art less about what people put into it and more about what people get out of it.", "It was nice while it lasted, right?", "Hey, wouldn't it be funny if this were the last time we talked to each other?". ()

Galerie (392)

Zajímavosti (255)

  • V 2. sérii scéna s úvodnými titulkami, keď sa Bojack prechádza po svojej obývačke, sa supermarket, ktorý bol v 1. sérii, nahradí natáčaním filmu "Secretariat". (Pat.Ko)
  • Pod gitarami na Rutabagovej stene sú podpísaní Woodchuck Berry, Eddie Van Whalen a B.B. King Cobra. (Pat.Ko)
  • BoJack hovorí, že on a Cuddlywhiskers to trafili ako Heidi a Spencer, je to odkaz na reláciu The Hills (2006). (Pat.Ko)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama