Reklama

Reklama

Hladová srdce

  • Itálie Hungry Hearts (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Jude je Američan, Mina je Italka. Oba se náhodou potkají v New Yorku. Následuje bouřlivý milostný románek, vezmou se a Mina otěhotní. Mladému páru tak začíná zcela nový život. Od prvních měsíců těhotenství Mině silný mateřský instinkt napovídá, že pod srdcem nosí výjimečné dítě. A protože má až přehnaně blízký vztah k přírodě, začne jako posedlá syna chránit před škodlivými elementy z okolního světa a snaží se uchovat jeho naprostou čistotu. Jude se nejprve z lásky nechává Minou vést, ale jen do té doby, než stane tváří v tvář hrozivé pravdě: syn přestal růst a jeho život je v ohrožení. Jude musí rychle zakročit. A tak mezi ním a Minou vypukne vše prostupující boj plný podezírání a roztrpčenosti, který, přes zoufalou snahu najít řešení, nakonec vede k otevřené emocionální konfrontaci. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (100)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Awh, tak ten koniec som veru nečakal! Dej do veľkej miery dosť pochmúrny, občas až príliš monotónny, ale v konečnom dôsledku zaujímavý film s pozoruhodnou témou, ktorá sa však v poslednej dobe dostáva čoraz viac do popredia. Táto prehnaná snaha o zdravý životný štýl je v podstate až choroba, a v tomto prípade bolo jasne vidno kam až dokáže zájsť fanatizmus a posadnutosť alternatívnej výživy. Po celý čas som bol rozhodnutý pre 3* (kvôli tej častej monotónnosti), ale za ten záver musím prihodiť ešte jednu navyše. Takže štyri! ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Mateřská láska dokáže být někdy hodně odporná. Hladová srdce, nebo Hladový krk, v podstatě je to jedno. Tento film popisuje manželství, ve kterém žena posunula hranici alternativní výchovy svého novorozeného syna do stádia šílenství. Zajímavý, podvyživený film plný emocí, který má sice daleko k megadílu, ale mohl se spolehnout na slušné herecké výkony hlavní dvojice. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Musíš sehnat pomoc, je šílená!“ - „Není šílená, jen...neobvyklá.“ Celý úvod, který se dá směle označit za jedno z vůbec nejoriginálnějších prvních setkání páru, jsem kompletně prosmál. Následné „harmonické“ soužití, provázené neporozuměním prakticky už od začátku, však dá divákovi rychle najevo, jakým směrem příběh půjde. To stupňování konfliktů společně s prohlubující se nedůvěrou mě moc bavilo, ze střetu názorů na výchovu dítěte se podařilo vystavit velmi napínavé a mrazivé drama. Skvěle zahrané, nutno dodat (Jude sice rozhodně není prototypem ideálního otce a už vůbec ne partnera, ale vedle Miny vypadá div ne jako naprosto rozumně se chovající/smýšlející člověk). Rozuzlení sice využilo krapet samoúčelnou berličku (ve stylu poučky, že pokud je na pódiu „ona věc“, musí se z ní…), avšak to je tak jediné, co můžu tomuhle emocionálnímu nářezu vytknout. Čistě objektivně má film pouze na 4*, ovšem já si tu 1* navíc přihodím, protože se tu ryje do velmi aktuálního tématu možná až demonstrativně, ale naléhavě a rozhodně k věci. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, pri ktorom si človek uvedomí, v akom hroznom nezáujme spoločnosti a vlastne aj celého sociálneho systému niektorí ľudia žijú. Tu sa ani nedá hnevať na šibnutú matku, je veľa takých ktorým preskočí a niečomu uveria, povinnosťou nás normálnejších je však takýchto ľudí eliminovať mimo spoločnosť a poskytnúť im adekvátnu psychiatrickú liečbu, aby tak už nemohli ubližovať sebe a svojmu okoliu, a hlavne nie svojim deťom. Chudák otec, bolo hrozné pozerať sa na tú jeho nemohúcnosť s danou situáciou niečo urobiť, všetko sa proti nemu spiklo, úrady, polícia... vtedy mi stúpol krvný tlak aj o tri stupne. A keď mu ešte aj dieťa zobrali a vrátili šibnutej matke tak to už bolo vážne na nervy. Keby to bolo trocha lepšie filmovo spracované a hlavne zahrané idem do plna. Pointa filmu je však geniálna. 80/100 ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Úvod ako hrom! Pravdepodobne najoriginálnejšie zoznámenie v dejinách kinematografie. Hlavný hrdina si o Mine určite myslel len to najlepšie, keďže sa na neho dokázala namotať aj napriek extrémnemu smradu jeho exkrementov. Tomu poviem charizmatická osoba bez predsudkov, hodná pozornosti a lásky! Lenže ako vravel starý žid na smrteľnej posteli: nič nie je tak, všetko je inak. Odporné komorné divadlo obsadené naozaj skvostne, ktoré privádza diváka na pokraj šialenstva. O to smutnejší je fakt, že pár podobných ľudí zo svojho okolia reálne poznám. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama