Reklama

Reklama

Hladová srdce

  • Itálie Hungry Hearts (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Jude je Američan, Mina je Italka. Oba se náhodou potkají v New Yorku. Následuje bouřlivý milostný románek, vezmou se a Mina otěhotní. Mladému páru tak začíná zcela nový život. Od prvních měsíců těhotenství Mině silný mateřský instinkt napovídá, že pod srdcem nosí výjimečné dítě. A protože má až přehnaně blízký vztah k přírodě, začne jako posedlá syna chránit před škodlivými elementy z okolního světa a snaží se uchovat jeho naprostou čistotu. Jude se nejprve z lásky nechává Minou vést, ale jen do té doby, než stane tváří v tvář hrozivé pravdě: syn přestal růst a jeho život je v ohrožení. Jude musí rychle zakročit. A tak mezi ním a Minou vypukne vše prostupující boj plný podezírání a roztrpčenosti, který, přes zoufalou snahu najít řešení, nakonec vede k otevřené emocionální konfrontaci. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (100)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Po úvodní excelentní scénce na záchodcích získá člověk pocit, že teď se konečně trochu pobaví, ale ta byla bohužel jen jedna. Pak nastupuje zcela jiný žánr - táhlé a drásající cosi, co nedokouká asi každý. Nedávno jsem viděla Osamělost prvočísel a Hladová srdce mi přišla jako regulérní druhý díl právě "Osamělosti". A to nejen díky podobné dvojici (Alba Rohrwacher ostatně hrála obě role). U Alby bych se zastavila - je to typická antihvězda - již v Osamělosti prvočísel mě děsně štvala a řekla bych, kdyby roli dostala jiná herečka, mohl být film lepší. Na roli "neobvyklé" Miny, jak o ní diplomaticky smýšlel její milující manžel, se však hodila až nebezpečně - téměř v každém záběru jste měli chuť jí ublížit. Opravdu se na to nedívalo snadno - scénář byl trochu šablonovitý, vlastně všichni se tam chovali dosti papírově, ale aspoň se tvůrci snažili přinést důkaz, že mezi alternativním (tzv. "zdravým") životním stylem a psychiatrickou diagńozou vede někdy jen velice tenoučká hranice. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Úplně nechápu žánr tohohle filmu (ženská běhající po císařáku po nemocnici je bez pochyby sci-fi), ale pro mě to má nejblíž k exploataci, kde hraje hlavní roli hladovějící dítě a přežraný režisér, který má až hitchockovský rozmach - ta taxidermická symbolika, wtf? Musím říct, že jako bytová válka o mimino snímaná hnusným rybím okem je to neobyčejně zábavný, béčkový a solidně zahraný. Ale hlavně to člověk nesmí začít brát vážně. #kviff2015 ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Toto nebol film namierený proti vegetariánstvu, vegánstvu a zdravému životnému štýlu. Toto bol film o jednej chorej žene, ktorá sa nevedela postarať sama o seba a nie ešte aj o dieťa. O žene, ktorá tak veľmi potrebovala pomocnú ruku a vlastne nikto jej ju nepodal. Hneď od prvého okamžiku filmu bolo zrejmé, že Mina to nemá v hlave celkom v poriadku a Jude bol jednoducho na riešenie jej problémov prikrátky. Hlavní herci výborne vybratí ... Adam pôsobí vždy veľmi prirodzene a Albe tieto narušené osoby skrátka idú. Silný film. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ciry brutal. Takto ja nebudem vypisovat litanie, napisem to strucne. Rok 1960 zaznamenal filmovy kult Psycho, 1963 mal Ptaci od Hitcha ...... atd atd 1999 bol natoceny 8 mm ...... 2009 Avatar a 2014 Hungry Hearts. Viac netreba dodavat, snad len ze ta dvojka sa vyslovene nasla, k Scarlett Johansson sa Adam proste nehodi. Jo a videl som aj Jake Webera /Dawn of the dead/ : 100 % ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý mi uviazol v hlave ako balvan a nie a nie ho odtiaľ dostať. To je dôvod prečo po čase zvyšujem svoje hodnotenie na pať hviezdičiek. Celý príbeh je natočený spôsobom, ktorý mi zaliezol až pod kožu a mnohé detaily filmu si určite zapamätám ešte veľmi dlho. Toto všetko bolo dosiahnuté nielen príbehom, ale aj prácou kamery a hereckým stvárnením. Príbeh ženy, matky, ktorej psychický problém vyústi do tragédie. Myslím, že okrem hlavnej dejovej línie (v ktorej ani náhodou nejde o vegánstvo, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať) sa toho, ale vo filme skrýva oveľa viac. Akýsi obraz súčastného sveta a človeka v ňom. Nedostatok vzájomnej komunikácie, sociálnych kontaktov, sebeckosť, osamelosť, vylúčenie a mnohé iné ľudské neduhy sa preplietajú celým týmto príbehom. Smutný a zamyslenia hodný film. 90%. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama