Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (270)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby USA $18,704,595Tržby Celosvetovo $35,300,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,360,477Tržby za predaj DVD v USA $2,082,657║ režisér Gavin Hood sa dobre zabýval v Hollywoode a ponúka zručne natočený "výzvedný" film, ktorý má výbornú gradáciu a napätie až do samého konca, veru miestami nechá pekne tŕpnuť diváka, plusom aj herecké výkony /80%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zachycení rádoby globálního byrokratického (a politického) procesu předcházejícímu případnému protiteroristickému dronovému útoku na území spřáteleného státu, kdy je třeba učinit Sofiinu volbu, zda udeřit i navzdory obětem na civilním obyvatelstvu. Čas neúprosně běží, napětí roste, politici si přehazují odpovědnost, zúčastněné začíná hlodat svědomí, svou roli hraje vyšší princip a... Rozjeté je to výtečně a do poloviny není mnoho co vytknout. Má to ovšem jeden problém. A sice že Hood s postupující stopáží ztrácí odstup a lacině i zbytečně tlačí na emocionální strunu. O kolik více by sem sedl na první pohled chladný až odosobněný čistě procedurální přístup, který by doslovně neříkal divákovi, co si myslet a co cítit a byl by tedy v důsledku nepoměrně působivější a mrazivější způsobem, kterým toho umí docílit kupříkladu Greengrass či Lindholm. Každopádně i tak solidní válečné drama, které navzdory tomu, že v něm všichni celou dobu sedí, má dravé tempo, nenudí a má co říci (jen to říká ostudně doslovně). Jen ta látka nabízela prostor pro více než pouze pro "solidní válečné drama", ovšem to by za kamerou nesměl být rutinér bez stylu jakým Hood je. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Odkládala jsem shlédnutí tohoto filmu kvůli Alanu Rickmanovi, chtěla jsem si nechat jeho poslední film na den, kdy budu mít chuť a náladu se na takový typ filmu podívat. Ten den byl dnes a nelituji toho. Alan měl ve filmu daleko větší roli než jsem předpokládala a tím mi filmový tvůrci udělali obrovskou radost. Bohužel tam úplně nebyl využit jeho herecký potenciál, ale tím to vyrovnala úžasná Helen Mirren, kterou jsem mohla vidět opět v něčem nezvyklém a novém. Druhá polovina filmu je plná napětí a emocí a během sledování si uvědomíte, že politici a vysoce postavení vojáci, to mají opravdu těžké. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MUSÍTE STŘÍLET! V SÁZCE JE MNOHEM VÍC, NEŽ CO VIDÍTE NA MONITORU...“ /// Vojenská operace v přímým přenosu. Přípravy na zatčení nebezpečnejch osob v Nairobi, ve čtvrti plný lidí (a vojáků). Sledovací prostředky, odpovědnej důstojník, operační středisko a posádka dronu, kterej se má stát smrtící silou. Válečná situace se vyvíjí. Přesouváme se do Anglie. Sledujeme diskuze, dozvíme se o pravidlech zásahu, třeba kolik povolují civilních ztrát. Máme tady tři roviny – vojenskou, politickou a civilní. Byrokratická mašinerie, spojená se strachem učinit rozhodnutí. A nezaujatej(?) pohled na nevinný lidi, kteří to mají „zapár“. Moc hezký dilema. Překvapivě se najde prostor i pro akcičku (malou, ale emoční). A překvapilo mně, že na konci je těch otázek ještě víc. Zdržím se soudů. Jen by mě zajímalo, jestli by se ti potentáti takhle rozhodovali, kdyby se to odehrávalo v jejich zemi. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V jistejch věcech mám jasno. 2.) Nevím, jaká je cena války. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut jsem se dost lekl, co to je za snůšku klišé a patosu, ale postupně z toho režisér udělá pořádně napínavý film... kde teda je klišé i patos, ale tak nějak to je umně skryté pod dobrou režií a kvalitní herce. Nad realističností si nechci moc lámat hlavu, ale jako komorní drama tenhle film rozhodně funguje. (7/10) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Keď minister zahraničných vecí Spojeného kráľovstva odchádza z výstavy zbraní do svojej hotelovej izby, ktorá sa údajne nachádza v Singapure, v pozadí za hotelovou halou je možné vidieť hory. Singapur nemá hory blízko centra mesta ani predmestia. (Arsenal83)
  • Žiadny zo štyroch hlavných hercov – Mirren, Rickman, Paul a Abdi – sa počas produkcie nestretli, namiesto toho natáčali sami s Hoodom kvôli oddeleným miestam ich postáv vo filme. (Arsenal83)
  • Filmovanie prebiehalo predovšetkým v juhoafrickom Kapskom meste. Obdobie natáčania trvalo od 11. septembra do 6. novembra 2014. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama