Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Předurčenost je klec. O tom ví manželka hokejové hvězdy NHL (Jiří Mádl) a bývalá Miss Severní Čechy (Taťána Kuchařová) své. Nemá dokončené ani gymnázium, což ji trápí. Už se ale pomalu smiřuje s tím, že zvláštní duchaplnost od ní nikdo neočekává. Opravdu ale nepatří už nikam jinam než do sektoru manželek hokejistů? Poté, co potká vysokoškolského profesora (Adrian Jastraban) se zaměřením na vzdělávání dospělých zjišťuje, že všechno může být ještě jinak. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (328)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sládeček to zvoral a ne málo, Kolečko se nám polámalo a já jej po Zakázaném uvolnění začínám podezírat, že mu nějaká hokejka kdysi přebrala holku a nebo dostal v hledišti pukem.. Pokus o bourání stereotypů a společenských statutů zabředl až po uši v stereotypech žánrových (romance s otřepaným průběhem) a občasné humorné výstřiky (Vladykův rozbor kolegy, slávista na záchodcích) jsou jen slabou náplastí. Ač od pohledu mohl ve Phoenixu leda podávat ručníky, zhostil se Mádl role vymaštěného bruslaře znamenitě. Sice to bylo místy už přes čáru, ale dovedl bych si představit druhou sezónu seriálu Poslední sezóna (gurmáni jistě pamatují) jakožto jakýsi guilty pleasure sitcom z hokejového prostředí. Jenda Krol a Radek Rychtář do torontské Hockey Hall of Shame! ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Film, který se na jednu stranu tváří, jak boří stereotypy, aby je na tu druhou nejen nemilosrdně zneužíval, ale ještě se tvářil, jaká je to vlastně sranda. Na druhou stranu máme ty Vánoce a pánové si zjevně také zaslouží nějakou tu pohádku. Jinak si nedokážu vysvětlit, proč bych jinak měla sledovat docenta andragogiky středního věku, jak balí Kuchařovou na kecy o askriptivním statutu. Očividně je to ten diamant zahrabaný pod kupou hnoje, který si zaslouží skončit s jedinou ženou ze sektoru manželek hokejistů, která má dostačující mozkovou kapacitu na to, aby se s ní nenudil, ale aby nehrozilo, že ho někdy předčí. (A mezitím se s ní může pochlubit všem svým filďáckým kámošům.) Proč by jinak Kuchařová měla bažit po chlapovi, který nedokáže zaplatit alimenty a trpitelsky spí se svými studentkami, si nedokážu vysvětlit. Zjevně je to také součástí mnou nepochopené humorné stránky filmu. Správnej dres je zkrátka špatný. Hodně. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Pohodičková komedie pro nedělní večer. Sice na víc to nemá, ale pro tyto příležitosti je to dobrá záležitost. Příběh bezproblémový, slušné záběry z hokeje, přijatelná Kuchařová, výborní Jastraban s Mádlem, kouzelný Vladyka. Film, který si na nic nehraje a svého diváka obdarovává hezkou, láskyplnou, i když jednotvárnou dějovou linkou včetně podařené podtitulkové scény. Hudba: Ondřej Brzobohatý ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Když pominu úsměvnou představu drobounkého Mádla jako hokejisty, tak úvod ještě ušel, bavil jak právě Mádl, tak třeba i Matonoha, do prdele to ale začlo z nějakýho důvodu jít přesně od příchodu Kuchařový (která mimochodem nehrála blbě) na přednášku Jastrabana. Kolečko to jako scénárista pálí vo 106, to je fakt, ale kvantita už brutálně ubíjí kvalitu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kromě místy hloupého scénáře (Kolečka přestávám vnímat jako perspektivního autora) docela dobrá ptákovina. Asi se moc nehodilo, že než to z papíru přelezlo na obrazovky, HC S sestoupili do první ligy. Taťáně bych doporučil trénovat dialogy a když se jí nějaká replika nebude zdát, aby si klidně otevřela pusu (to věčné Radkování v běžné mluvě fakt neuslyšíte), jinak se ale může objevovat všude, protože se na ní zatraceně dobře kouká. Že Mádl nezkazí nic, to už nějakou dobu víme, milým překvapením je Jastraban a pro mě jako pro chlapa i fakt, že se Šimůnek nechal natočit s vyvaleným pupkem. A hodnocení? Nebýt té smířlivě přijímané nadsázky, dalo by se mluvit o až čtyřech. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se přímo při mistrovských utkáních Slávie, a to 1. 2. 2015 při utkání Slávia - Sparta (4:9) a 15. 2. 2015 Litvínov - Slávia (4:1). (michael.sold)
  • Film se natáčel v sezóně 2014/2015, Slávie v této sezóně nepostoupila do play-off, jak se ve filmu několikrát zmiňuje, ale sestoupila do první ligy. (michael.sold)
  • Jiří Mádl seděl při mistrovských utkáních na střídačce, záběry na ledě byly dotočeny později. (michael.sold)

Reklama

Reklama