Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Předurčenost je klec. O tom ví manželka hokejové hvězdy NHL (Jiří Mádl) a bývalá Miss Severní Čechy (Taťána Kuchařová) své. Nemá dokončené ani gymnázium, což ji trápí. Už se ale pomalu smiřuje s tím, že zvláštní duchaplnost od ní nikdo neočekává. Opravdu ale nepatří už nikam jinam než do sektoru manželek hokejistů? Poté, co potká vysokoškolského profesora (Adrian Jastraban) se zaměřením na vzdělávání dospělých zjišťuje, že všechno může být ještě jinak. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (328)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě občas připadá, že na naší televizní i filmovou tvorbu platí mnohem přísnější měřítka, než na zbytek světa. Správnej dres je naprosto pohodová romantická komedie s možná trochu moc přeslazeným koncem, ale to je snad jediný výraznější kaz. Mádl sice svojí postavou nesplňuje parametry hvězdy NHL, ale jinak potrhlého sportovce s fóbií z paparazzi zvládnul výborně a po stránce komediální film táhl. Jastraban roli zamilovaného profesora podal s přehledem a v kabinetu mu skvěle sekundoval Vladyka. No a na Taťáně Kuchařové sice bylo znát, že to není herečka, ale zase je to sakra hezká ženská a navíc postupem času jakoby získávala na jistotě, takže ani jí neni nic moc co vytýkat. To nízké hodnocení vůbec nechápu a film si ho rozhodně nezaslouží. 80% ()

virus10 

všechny recenze uživatele

Komentáře některých uživatelů zde nevěstí nic dobrého, ale já žádný velký problém neměl. Neříkám že jsem se smál od začátku do konce, to tedy ne, ale svůj účel tahle oddechovka splnila. Smíchu bylo dost a ani zbývající pasáže mě nenudily. Jirka Mádl jako hokejista-magor obstojný, hlavně jako ten magor teda, Taťána Kuchařová působila sympaticky a nehrála vůbec špatně, jen ty pusy mi nepřišly uvěřitelné. Samozřejmě film moc neodpovídá realitě, ale každému už na začátku muselo být jasné, jak to asi dopadne. Takže i když víme, že ve skutečnosti by to bylo asi jinak, ve světě romantických komedií to dopadá vždycky stejně. 3-4*. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak pojmout hodnocení, protože mi není příliš jasné, co jím tvůrci chtěli říci. Film plný klišé a zažitých stereotypů - chudý docent, od reality odtržený chytrolín z univerzity, hloupý hokejista, duchem chudý mafiánský směnárník, studentka filosofické fakulty je vegetariánka, kterou zajímá astrálno a jediný, kdo tento stereotyp chce narušit, je bývalá miss, partnerka boháče z NHL, která si chce dodělat v šestadvaceti maturitu právě s pomocí zoufalce - docenta. Navzdory ostatním zlatokopkám, které chtějí honem dítě, aby měly miliony z hokeje pojištěné do konce života. Na tomto půdorysu je rozehrán romantický příběh, kterému kromě vztahů mezi těmito klišoidními postavičkami dominuje ještě z mě neznámých příčin AZ kvíz. Taťána Kuchařová i celkem slušně zahrála, ale Jiřímu Mádlovi s jeho výškou věří hvězdu NHL asi málokdo. Pokud se celý film postavy chovaly stereotypně, předvídatelně, tak na závěr se chovají všichni už víceméně pitomě. Snížek nakonec po rádoby dojemném proslovu typu Láska nebeská? To není nic proti výchovnému závěru, který by měly vidět všechny dětičky! Koneckonců, příběh to byl Vánoční a o Vánocích se dějí zázraky. Opravdu nevím, proč byl tento film natočen, ale i přes všechny zápory jej beru jako pokus o moderní romatický film s nádechem humoru po česku. Jen mi trochu nesedí na veřejnoprávní televizi, ale možná vidím na TV obrazovce raději AZ kvíz, než drogerie, autopůjčovny, supermarkety, developery, prodejce aut a jiné sponzory. 40 %. ()

Rihan 

všechny recenze uživatele

Filmová prvotina pana Sládečka jistě přinese rozporuplné hodnocení. Jiří Mádl na odstřel stejně jako byl tydýt v letošním star dance. Ale co naplat, musíme si zvyknout, že bude v každé druhé pohádce a filmu. Kuchařová se snažila nevypadat v roli úplně trapně, jak tomu bylo u jějích předchůdkyň a snad se jí to nakonec i povedlo. Za mě 40%. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Tady se nepovedlo téměř nic ... Dalo se předpovídat, že to bude blbost, když hlavní roli hraje modelka. Taťána Kuchařová je sice pěkná, ale hrát vůbec neumí, takže se jí nedalo věřit vůbec nic. Další výběr herců se taky moc nepovedl. Původně jsem si myslela, že film bude víc o hokeji, ale mýlila jsem se. Těch pár vteřin na začátku mi vážně nestačilo. A ten konec byl na mě už moc. 20%. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (9)

  • V závěrečných titulcích je chybně uveden název skupiny AD/DC, správně má být AC/DC. (petrsv)
  • Film se natáčel v Litvínově, v Praze a ve Zdimeřicích. Některé scény byly natočeny i v 02 aréně v Praze. A to během přestávky při mistrovském extraligovém zápase. (rafix)
  • Na trpělivého diváka čeká po závěrečných titulcích bonusová scéna . (Skarface)

Reklama

Reklama