Reklama

Reklama

Zlý drak unese princeznu Miroslavu uprostřed svatby a uvězní ji na hradě, který stojí na opuštěném ostrově. Princezna přijde o všechno – svou rodinu, přátele i ženicha. Jediné, co jí zbylo, je život v kleci a pravidelné setkání se záhadným mladíkem jménem Arman... jenže co je Arman zač a jak se dostal na drakův opuštěný ostrov? Pravdu se Miroslava dozvídá až příliš pozdě. Láska k dračímu princi je hořká a strašidelná. (TV Prima)

(více)

Recenze (207)

Finskej 

všechny recenze uživatele

Napřed opravíme několik drobných nepřesností v popisu: neunese princeznu, ale kněžnu. Není to zlý, ale jen drak. Neuvězní ji na hradě, protože žádný není. Ne v kleci, ale v jeskyni. Ne jménem, ale "kterého si pojmenuje". Ne až příliš pozdě, ale postupně. A poslední věta je taky blábol. Zkrátka, gratulujeme, popis jest dokonale zbodán a je to jen další bezchybný doklad toho, jak lidé, kteří ty popisy filmů píší, často a rádi blábolí. A teď již vlastní hodnocení: je to celé neuvěřitelně zábavná podívaná. Je to svým způsobem chvílemi tak roztomile absurdní a má to tak nehorázný zvrat a změnu atmosféry uprostřed děje na část děje, že divák žasne a nevěří zároveň. Možná by se chvíli chtěl zlobit, ale pak zjistí, že ho to ukrutně pobavilo. A závěr, což po tom všem překvapí ještě víc, je vysloveně epic, což naředí sladké romantično do snesitelna. A některé vizuální a trikové nápady jsou ve filmu vysloveně dobré. A na závěr poznámka k názvu: opět gratulujeme, uvedený anglický název i oba přeložené, jak český, tak slovenský, jsou taky blbě. Kdo to zas vymýšlel, to radši nevědět. Film se totiž jmenuje On - Drakon, tedy He is a Dragon, tedy On je drak. Jéje. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Existuje pět fází vyrovnání se se smutkem (popírání, vztek, smlouvání, deprese a smíření). I když by se to dalo aplikovat i při hodnocení současné úrovně (nejen) ruského filmu, já si při sledování Legendy o drakovi vystačil s trojfázovkou. A to v pořadí: rozčarování, smíření se a odpuštění. Prvních dvacet minut jsem byl velmi rozčarovaný. Opět smrtelně vážně se tvářící a superpředvidatelné fantasy, potažené digišedí. Homo bookinga nutně musí napadnout, proč ti rusové blbnou s vymýšlením "nových" fantasy příběhů a nehrábnou do ruských bylin a nekonkurují Ironmanovi a ostatním americkým kašparům postavami, které jsou tak skvostně přepálené, že je vedle nich cpt. Amerika trapný instruktor pilates. Ilja Muromec, Dobryňa Nikitič, Aljoša Popovič... každý by zasloužil celovečerák a pak týmovku. Neee, místo toho je tady unylý příběh o unášení pannen drakem. Paradoxně se to ale zlepšilo od chvíle, kdy se z fantasy stala romance na ostrově. Tvůrci to trochu rozvolnili, občas žertík a ona ani ta romantika člověka nezabije...zvlášť, když se herci povedli... . Takže když jsem se smířil s tím, že se žádná akční fantasy řež konat nebude, začalo to být snesitelné. V českém dabingu, podotýkám. Nu a co finále? Kdyby se pořádala olympiáda v psaní předvidatelných scénářů, tak by družstvo DDD zvítězilo i bez použití zakázaných látek. Ale...já jim odpouštím. A ani nevím proč. Možná mi zkratovaly mé cynické obvody a nemám chuť být zbytečně kritický, protože je to jen bezelstně romantická pohádka s fajn postavami i herci. Víc humoru a 4* bych dal bez váhání...takto jen blýskavé tři. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Lekl jsem se, že jde o film z ruské produkce a nepřikládal mu tak velké šance, ale nakonec... Ono to tak špatné nebylo! Kulturně se spojilo Rusko a Vikingové, příběhově šlo spíš o romantiku, která mi hudebně v jisté části připomínala spíš moderní film o sbližování dvou lidí. Částečně jsem v tom viděl i stockholmský syndrom á la Kráska a zvíře. Ale víte co? Fungovalo to, na konci jsem byl napjatý jako struna (strašně se mi líbilo vyvrbení, čekal jsem naprosto něco jiného, scéna na mole k nezaplacení) a poté jsem skoro i řval jako želva! Takže za mě Dračí princ povedené fantasy s hezkým prostředím ostrova, líbivými digitálními efekty a celkem sympatickými herci. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se konečně objevil pořádně vytvořený vizuální drak, který za něco stál. Celkově jsem udivená, co dokáží ruští tvůrci vykouzlit. Sice je to slaďárna, u který už je vám v první půlhodině předem jasné, jak dopadne, ale aspoň jsem měla možnost odprostit se od příběhu a naplno si užívat ty úchvatné scény. Z některých šel mráz po zádech, hlavně z pár závěrečných. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Mám podezření, že tohle celý vzniklo jenom kvůli Matveji Lykovovi, kterej je sice neherec, ale jako sexuální idol může fungovat bez debat. Pak ani nevadí, že jeho protějškem je za princeznu umaštěná hysterická káča, která s ním vede debilní dialogy, proběhnou i jalové mírotvorné myšlenky. Po vizuální stránce podívaná skvělá, český dabing na hovno. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (3)

  • Červené bobule používané během dračím rituálu jsou sušené Rowan bobule. Podle starých folklórních tradic mají Rowan bobule chránit před zlem. (BMW12)
  • Jeskyně, do které drak hodí Miru, se jmenuje Prohodna a nachází se v severozápadní části Bulharska. Je známá klenbou a horními symetrickými otvory. Další lokací bylo pobřeží Černého moře, ve kterém bylo v čase natáčení množství hnědých řas, takže se modrá barva musela tvořit v počítači. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama