Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 2
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (166)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Filmovější, než Humoresky, což se mi líbí, s velkou spotřebou velitelů, což mi připadne prdlé. Ze začátku byla detektivní linie slabá, pak se to začalo zlepšovat, nejlepší byla epizoda Bestie. Občas řeší seriál dost současné vztahové problémy, což mi připadne vzhledem k době, ve které se to odehrává, nepřiměřené. Zcela výborná a drsná je naopak akcentace první světové války. Ale jo, šlo to, rozhodně jsem čekal větší vykrádačku četníků o Arazímovi a spol., tohle nemá cenu seriálu vyčítat, jde víceméně vlastní cestou. ()

cyright 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál výrazným způsobem utrpěl slabšími počátečními díly, přes které se dozajista mnozí místní profesionální recenzenti nepřenesli, vzdali to a hodili nelichotivé hodnocení. Málem jsem byl jeden z nich. Naštěstí jen málem. Humoresková poloha je později mnohem více snesitelná, místy až příjemná. Krutost a syrovost řešených případů překvapivě narůstá a nešetří vůbec nikoho. Zedníčka opravdu nemusím a jeho "rakouštinu" jsem mu nedokázal uvěřit, ale jinak je dokonce i on v této roli pro mě koukatelný, a to už je co říct. Doporučuji dát šanci tomu až ke 4. dílu. ()

Reklama

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je asi jasný, že 99% lidí to bude srovnávat s Četnickýma humoreskama jen proto, že to má v názvu slovo četník. Já nebudu vyjímka, ale srovnání s Moskalykovým seriálem moc nejde, protože Moskalyka, Töpfera a Trojana překonat nejde. I tak jsem po prvním díle překvapenej, mile překvapenej a spokojenej. Četníci z Luhačovic se nesnaží nic kopírovat, nechybí tomu chvilky napětí, ani humor. Je jasný, že seriál bude stát a padat na hercích, za mě jednička s hvězdičkou pro Jaškówa, zajímavou roli má Čmaňa, ze začátku jsem mu moc nerozuměl, co vůbec říká...Uvidíme, jak to bude pokračovat dál, ale u mě převládá šance, že Luhačovičtí četníci budou na plátně dobrým nástupcem humoresek. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle jsem napsal: "Nechci hodnotit po prvním díle, každopádně Čmaňa s německým přízvukem a přitom čistým Ř je špatný vtip." Po více dílech musím říci, že už mi to nevadí a seriál mi přijde lepší než Četnické humoresky, protože tady za každou cenu netlačí na humornou notu. Jinak Langmajer zahrál toho hypochondra výborně. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Velmi rozpačitý rozjezd (první tři epizody), po kterém následovaly velmi dobře zvládnuté díly. Byla by chyba nevidět, že příběhy nejsou špatně dějově vystavěné, postavy slušně napsané a skvěle zahrané. Spíš je problém v tom, že to nemá úplně tu správnou atmosféru a na seriálu je velmi znát, že se v ní do jisté míry odráží dnešní doba (u takových Četnických humoresek jev takřka nepatrný). Což samo o sobě nemusí být na závadu, jen to nevytváří ten kýžený efekt, že divák věří, že by se to doopravdy mohlo odehrávat v tehdejší době. Nicméně medvědí službu seriálu prokázala ČT, která ho prezentovala jako nástupce Četnických humoresek, přes podobnost doby a tématu, to seriálu spíše uškodilo (byť podobnost tady samozřejmě je, ale netřeba ji zdůrazňovat více), protože Četnické humoresky byl výjimečně zdařilý projekt, takový jakých žádná česká televize nemá mnoho, proto se v jejich stínu Četníci z Luhačovic mohou jevit jako o něco horší seriál, než jsou. Do jisté míry neprávem. 65% ()

Galerie (319)

Zajímavosti (57)

  • Natáčelo se v Luhačovicích, Jimramově, Rájec - Jestřebí, zámek Lesní Hluboké, Brno. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Když v samém závěru dílu křičí velitel na cikány, proč nenahlásili, že k nim přišla postrádána holčička, dávají mu najevo, že četníkům nevěří. Jenže už v 16. minutě, když přijde do tábora cikánu četník se statkářem, se jich cikán ptá: „Jdete si tu pro malou?“ To znamená, že to hlásili a v žádném případě s ní neměli nekalé úmysly. Kdyby byl četník pozorný, nemuselo nejspíš dojít ke zřetězení tragických událostí. Jenže nejspíš jde o chybu scénáře, nikoliv četníka. (sator)
  • V epizodě četník Láska (Robert Hájek) prohlíží knihu hotelových hostů. Najde tam tento zápis: „Ročník 1898, Amálie Kutinová, lékárnice.“ Je to narážka na skutečnou osobu – lékárnici a spisovatelku Amálii Kutinovou, která se opravdu narodila v roce 1898 a část dětství strávila ve Štítné nad Vláří, což není daleko od Luhačovic. (Ezis)

Reklama

Reklama