Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 1
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (166)

Tommassi3

všechny recenze uživatele

Tak si opět na Kavkách - Potažmo přesněji a symboličtěji pro potřeby komentáře v Brně na Běhounské..;) - naběhli !! ;) Dalo se čekat, že se jejich nejúspěšnější seriálový projekt, totiž Četnické humoresky, dočká buď sequelu či alespoň nějaké variace.. Bohužel Četníci z Luhačovic ze všeho nejvíc platí bohužel za ubohou nápodobu.. Takové Četnické odlesky s humorem ukázkově křečovitým, hlasitě a důsledně laškovnou hudbou uvozeným, a nuceným, omezujícím se na gagy a pokusy o hláškování.. Tvůrci pohazují zajímavými motivy jak Michael Jackson končetinami, ovšem dále je nerozvíjí, protože dramatický, sociální či satirický přesah, nedejbože pokus o tvoření paralel, samozřejmě spokojená divácká cílovka nepotřebuje, ani nevyžaduje.. Ne, díky !! Nemám potíže s usínáním.. Zedníček jako ukázkový příklad cíleně vedených herců téměř tragický.. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál těží z popularity mnohem kvalitnějších Četnických humoresek, ale je na něm sympatické, že nekopíruje zahraniční produkce. Případy odpovídají době, do které je seriál situován. Trochu zde chybí výraznější herecké osobnosti. Z druhé strany je pravda, že je třeba dát šanci vyrůst a prosadit se nové herecké generaci, aby se zaplnila prázdná místa, která vznikla po odchodu starých zkušených hereckých bardů. Snad se těch talentů rodí čím dál míň, alespoň podle hereckých výkonů soudě. Výprava je celkem slušná, ale dobová atmosféra je v pilotním díle nanic. Je to mdlé, nemá to šmrnc ani lidový kolorit, ale v následujících dílech se to zlepšuje. Taky by bylo třeba něco udělat se zvukem, protože tomu bylo, hlavně v prvním díle, špatně rozumět. ()

Reklama

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Seriál má příjemný vizuál, hlavně kostýmy. Obsazení už je trošku horší, Jašków vše táhne, spolu s Malým, zbytek je nevýrazný. To, co fungovalo u Četnických humoresek, tu boužel chybí. Zábavné to není, hudba je rušivá. Pokud by se vše oprostilo o rádoby "humornou" stránku, tak by se jednalo o vcelku dobrou detektivku. PS: Těším se na Karla Dobrého. * Update: s přibývajícími díly se kvalita serálu zvedá a já zvedám i hodnocení. Ubylo trapných scének a děj se vyprofiloval v místy opravdu napínavé drama. Zajímavé zločiny, řekla bych až drsné. ()

l.enik.c 

všechny recenze uživatele

Prvně jsem si říkala, jestli tomu můžu dát 5* jako mým milovaným Humoreskám, ale pak mi došlo, že se to přece naprosto nedá srovnávat! Tak proč to všichni srovnávají? Pojetí toho seriálu je úplně jiné a HLAVNĚ odehrává se to v úplně jiné době a v jiném prostředí a od toho se tudíž odvíjejí charaktery postav i případů, které jsou podle mě dobře zpracované. Přijde mi, že se tento seriál s ničím nepáře, některé případy dost hnusné, snad v každém díle mrtvola, scénáristi si nelámou hlavu se zbavováním se hlavních i vedlejších postav, které se občas pěkně vyvrbí... natočené dnešním typickým stylem české televize, na který už jsem si zvykla a nevadí mi, v hlavní roli dvou četníků na zkoušku jsou neokoukané tváře... Moc se mi líbí, že i de facto vedlejší postavy mají svůj prostor ve více dílech. Za mě prostě celkově spokojenost a upřímně nechápu, proč někdo hodnotí seriál jako celek, když viděl sotva pár dílů. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Dle mého skromného názoru se jedna o jeden z lepších seriálů nejen České televize. Postavy uvěřitelné a většinou sympatické. To se týká četníků i obyvatel Luhačovic. Bonusem je navíc i to, že jedná o skutečné (byť upravené) kriminální případy. Je by se díky počtu vražd by se lázeňští hosté Luhačovicím obloukem vyhnuli, ale to už je dnešních detektivek běžné. ()

Galerie (319)

Zajímavosti (57)

  • Již od samého zřízení četnictva v roce 1850 byli četníci, a to jak mužstvo, tak důstojníci, omezeni na svém právu volného rozhodování o sňatku… Ke sňatku bylo zapotřebí povolení nadřízených, kteří prakticky rozhodovali o tom, zda je nevěsta vhodnou partií. V případě důstojníků musela být dokonce skládána finanční kauce. Na tomto stavu se v podstatě nic nezměnilo ani po vzniku samostatného státu a nového československého četnictva. (Česká televize)
  • Scenáristé původně plánovali pokračování úspěšného seriálu Četnické humoresky (od r. 1997). Časem se ale vyvinul samostatný projekt, který má s původním seriálem jen pár společných motivů. (gogos)
  • Soudce (Igor Bareš) nechá Toníka (Šimon Tintěra) vzít do rukou vražedný nástroj, aniž by předtím nechal sejmout otisky prstů. Kdyby byl skutečně pachatel, nemohl by už tento důkaz použít. (sator)

Reklama

Reklama