Reklama

Reklama

Ave, Caesar!

  • USA Hail, Caesar! (více)
Trailer 1
Mysteriózní / Komedie
USA / Velká Británie / Japonsko, 2016, 106 min (Alternativní 102 min)

Scénář:

Joel Coen, Ethan Coen

Kamera:

Roger Deakins

Hrají:

Josh Brolin, George Clooney, Alden Ehrenreich, Ralph Fiennes, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Frances McDormand, Channing Tatum, Jonah Hill (více)
(další profese)

Někteří lidé mají úžasnou schopnost vyřešit i ten největší problém. Prototypem takového člověka je Eddie Mannix, jehož polem působnosti jsou hollywoodská filmová studia. Den „žehliče problémů" Eddieho (Josh Brolin) začíná brzy ráno riskantní záchranou pověsti mladičké hvězdičky, která už už padá do morálního bahna a do spárů policie. Hned nato smiřuje rozzuřené církevní představitele, které naštval scénář připravovaného biblického velkofilmu. Režisérovi sofistikovaných dramat (Ralph Fiennes) musí do hlavní role vnutit hvězdného představitele kovbojů, který sice umí házet lasem, zato neumí mluvit. A to není všechno. Problémy mu dělá i hvězdná plavkyně Anna (Scarlett Johansson), jež má choulostivé osobní trable, a slavný tanečník Burt (Channing Tatum), jenž se z ničeho nic začal chovat divně. A to pořád není všechno. Největší vrásky na čele mu vykloubila superstar Baird Whitlock (George Clooney), který byl unesen neznámou organizací, jež si říká Budoucnost, uprostřed natáčení velkofilmu Ave, Caesar! Pro ostříleného Eddieho ale sebevětší krize není problémem, nýbrž výzvou. (Cinemart)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (363)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Ave Caesar predstavuje to, čo súrodenecká dvojica autorov ovláda dlhé roky najlepšie - vytvára presvedčivý, organický a maximálne uveriteľný fikčný svet, plne vystihujúci to najlepšie z adjektíva "coenovský". .......... Film nadšene evokuje vyumelkovanú charizmu hollywoodskych produkcii 50-tych rokov, modeluje svet ich zákulisia spolu s dobovým politickým chvením a vystavuje ich ostrým žihadlám autorskej irónie a zmyslu pre zachytenie absurdity. Archaické postupy klasického Hollywoodu sú naviac dômyselne zakomponované do rozprávania (patetický rozprávač, občasné a vkusné ulietavanie na estetike noirového filmu...) , neostávajú len pri fragmentálnych simuláciách dobovej produkcie vo filmoch vo filme, čo ich robí dynamickejšími. A zároveň sa tu objavuje menšia vada. Priam cirkusová rozkoš z oživovania starého sveta sa nevyhla samoúčelným momentom, z ktorých naviac vyčnieva napr. prebytočnosť stepovacej scénky z muzikálu alebo hranie sa s lanom. Na druhú stranu, prvá spomenutá scéna dokáže stále vitálne napomáhať "zeitgeistu" filmu a tá druhá je jednoducho gargantuovsky vtipná. Ave Cesara sa vlastne celkovo nedá odtrhnúť od slova "maniera". ............... Ak mám Ave Caesar porovnať s minulým počinom bratov Coenovcov - Inside Llewyn Davis, vyhráva u mňa novinka. Predošlý príbeh folkového hudobníka , témou aj spracovaním prístupný širšej diváckej škále strieda manieristické cinefilné vtipkovanie, ponúkajúce viac vzrušenia a pozornosti než retro absurdita prežívania v zapadnutých hudobných kluboch. Aj za cenu miernej straty zmyslu pre mieru. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Nudil jsem se a bavil zhruba tak ve stejném poměru. Ta atmosféra je fajn, několik fórků je opravdu povedených, několik slabých a pak tu je samozřejmě plno pasáží těžce přestřelených co se týče stopáže, čímž se dostáváme k té nudě. Celkově taková jednohubka. Víc než jedno zhlédnutí si bohužel nový počin coenovců nezaslouží. Mně osobně asi nejvíc bavily scény s "ultraklaďasovským kaubojem" Hobbiem. Závěrečná, záměrně zkažená scéna natáčení "sandálového" velkofilmu s Clooneyho téměř dokonale patetickým monologem, jen naznačuje jak dobrý tenhle film mohl být. Škoda. ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

Coenovci mrkají na pánbíčkáře, ukazují dlouhý nos hollywoodský mašinérii a hážou laso potenciálnim Tatumovym obdivovatelkám (a, heck, obdivovatelum jakbysmet). Snad poprvé se dá roztříštěnost považovat za regulérně silnou stránku filmu. Je to spíš soubor skečů než cokoliv jinýho (což našemu publiku očividně nevoní), ale já si v rámci možností smlsnul. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nudné a vrcholně nevtipné, pokud to měla být jakási satira, parodie nebo karikaturní ztvárnění dřívějších hollywoodských dob, tak bych čekal, alespoň pár povedených vtipů. Nevím, ale opravdu bych od Coenů čekal ucelenější a divácky stravitelnější scénář, než takovouhle plytkou břečku keců a póz. Celý film je uhraný jenom na výborném hereckém obsazení, ale i z těch mě bavila možná tak Tilda Swinton. Jedna hvězda za vizuál, druhá za ansámbl. Fakt slabota... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Coeny bych stále hledal jinde, ale Ave, Caesar! smrdí nevyužitým potenciálem ze všech jejich podprahových kousků zdaleka nejvíce. Film s natolik vypilovanými detaily, skvělými herci a flexibilní výpravou, kterou jen podtrhuje nějaký Roger Deakins, by si zkrátka zasloužil ucelenější příběhovou kostru, lépe rozvedený ústřední motiv a rozhodně údernější humor, který je sice mistrně kompenzován mocným ironickým nádechem v každém záběru i dialogu, ale vzhledem k tomu, že má jít v prvé i poslední řadě o komedii, opravdu vtipných chvil na těch dlouhých sto minut moc není. Bratři se snaží parodovat příliš věcí najednou a občas vzniká unylý mišmaš, který se jen těžko hýbe kupředu a nad vodou ho drží skutečně jen všechny přítomné herecké hvězdy - samozřejmě energický Clooney, ale ze všech nejvíc fantastický Josh Brolin, jehož titěrná mimika a sebevědomá elegance opět prozrazují, že z něj vyrostla hollywoodská star první velikosti... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (13)

  • Tento film bol vybraný ako otvárací film Berlínskeho filmového festivalu v roku 2016. (beso74)
  • Dolph Lundgren má ve filmu malé cameo jako velitel ruské ponorky. V závěrečných titulcích však není uveden. (fisus)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Lucasfilm potvrdil nového Hana Sola

Lucasfilm potvrdil nového Hana Sola

17.07.2016

Dva a půl měsíce. Tak dlouho Lucasfilmu trvalo potvrdit, že si Alden Ehrenreich opravdu zahraje mladého Hana Sola. Celý internet o jeho obsazení ví od 6. května, nikdo z tábora Star Wars o něm ale… (více)

Našel se mladý Han Solo

Našel se mladý Han Solo

06.05.2016

Star Wars vesmír se ještě letos rozroste o spin-off Rogue One a v prosinci 2017 nás čeká klasická Epizoda VIII. Řada fanoušků se ale těší i na prequel s mladým Hanem Solem, který nám v květnu 2018… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Reklama

Reklama