Reklama

Reklama

Príbeh škandálu, ktorý vypukol, keď sa televízia CBS rozhodla dva mesiace pred americkými prezidentskými voľbami v roku 2004 odvysielať materiály, ktoré mali dokazovať, ako sa George W. Bush vďaka otcovým politickým kontaktom vyhol vojne vo Vietname. Následky pre všetkých zúčastnených na seba nenechali dlho čakať... (STV)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (82)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Robert Redford je tak skvělý herec, že prostě jen hltáte každou vteřinu, kdy je na plátně. Není zde tolik, jak byste si přáli, ale Cate Blanchett mě překvapila neskutečně civilním a přesto procítěným výkonem, který mě bavil. Ona na sebe strhává pozornost a dává tak vyniknout příběhu jedné ženy, která se jen snažila odhalit něco, o čem si myslela, že je pravda. Svět se za to odmění, to je jasné. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Systém je zmanipulovaný. Vždy byl. To víš." Nemám příliš v lásce americký prezidenty ani jejich loutkovodiče. Vlastně si vážím jen jednoho a G. W. Bush se svým obtížně měřitelným IQ to rozhodně není. Proto jsem ochoten věřit tomu, že se mu nechtělo bojovat o demokracii ve Vietnamu a na rok dezertoval z armády. Kdyby to šlo, tak bych to taky udělal, ale rozhodně bych se pak neoháněl svou statečností. Na druhou stranu o investigativních novinářích taky nemám nejlepší mínění. Pro senzaci jsou ochotni ničit životy lidem, kteří se ničeho nedopustili. Tady navíc vstupuje do hry další má oblíbená verbež - elitní právníci. Takže abych to shrnul, tak fandit jsem neměl komu, ale dost to vypovídalo o svobodě slova a hodně mě to bavilo. Vždyť přece není důležitý, co se stalo, ale jakej font písma byl použitej. To dá rozum. FEA ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

4,5*/5...skoro rovnako dobré ako podobný Spotlight (nemyslím novinárskou témou samozrejme). Presne ten typ filmu, ktorý nie je divácky podlízavý a zároveň má ďaleko od sterilnej nudy. Cate Blanchett je presvedčivá ako nikdy a Bobík Redford a investigatívna novinárčina - čo viac patrí k sebe?! Film má veľmi dobrú prácu s dynamikou, scenár je inteligentný a záver...ten napísal sám život v "najslobodnejšej" krajine na svete:) ()

classic 

všechny recenze uživatele

Veľká plochá nuda s oscarovými Blanchett s Redfordom, „vyhorenými Grace s Quaidom” , či, trebárs, s majstrom - vedľajších úloh - Bruce Greenwood, debutant na poli - hraného celovečerného filmu, James Vanderbilt, mimochodom, scenáre mu idú oveľa lepšie, ako réžia, ktorá absolútne ničím nevynikala, a tak si ho zapamätám, ako toho, čo napísal - ZODIAC ! Nič viac, nič menej ! Nechápem niektorých profesionálnych scenáristov, i oscarových, ktorí si myslia, že teraz majú, ďalšie dvere otvorené smerom k profesionálnej réžii s pár áčkovými hercami, u mnohých, sa jedná, o chabé pokusy, česť - výnimkam. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Není to objektivní. Ale to snad ani v tomhle případě nejde. Záleží i trošku na Vaší politické orientaci. Ale pokud (ne)máte rádi exprezidenta Bushe stejně jako já, musel tenhle film být úplně balzámem na duši. A to hlavně svým zpracováním. Vynikající, strhující podívaná s Cate, v jedné ze svých nejlepších rolí. Hlavně závěrečná řeč při "výslechu" byla opravdu nezapomenutelná. Stejně jako celý film. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Jeden herec (alebo herečka) môže byť v jednom roku nominovaný na Oscara za najlepší herecký výkon len raz. Cate Blanchett si v roku 2016 vybrala nomináciu za film Carol (2015), aj keď výkon v tomto filme bol tiež jednou z možností. (Astonko)
  • Film bol označený ako "prepadák" v pokladniach po tom, čo nedokázal získať očakávané príjmy. Dokázal si zarobiť len zhruba na štvrtinu nákladov. (Arsenal83)
  • Známy americký novinár a moderátor Dan Rather film pochválil za presné zobrazenie televízneho spravodajstva. Obzvlášť sa mu páčilo, ako ho stvárnil Robert Redford, keďže Redford sa nepokúsil nikoho napodobňovať. (Arsenal83)

Reklama

Reklama