Reklama

Reklama

Spodina

Trailer 2

Obsahy(1)

Surový, násilný a šokujúci Scum je podmanivý príbeh, zasadený do nápravného zariadenia. Rozpráva o živote v polepšovni, kde násilie a brutalita je cestou, ako si vybojovať cestu na vrchol a vládnuť ako “Daddy“. Rovnako si získa rešpekt chovancov a sadistických dozorcov. Jeden z najspornejších filmov aké boli kedy vyrobené v UK je tiež filmom, ktorý zapríčinil rozruch pri jeho zverejnení. Hlavnú rolu hrá Ray Winstone, ako Carlin, pripravený sa presadiť aj napriek nepriazni a stať sa šéfom v systéme, ktorý chce zničiť. (humpass)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (37)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem se těšil na parádní podívanou, potrhnutou zdejším vysokým hodnocením a nadšenými komentáři mých oblíbených uživatelů (a nejen jich). Alan Clarke je pro mne zatím velkou neznámou, nicméně musím uznat, že styl jeho natáčení (režírování) se mi líbí. Neměl problém s brutalitou, násilím/šikanou, znásilněním ani sebevraždami a emočním vypětím svých postav. V podobných zařízeních jsem nikdy nebyl a snad se nedostanu ani do basy, nicméně věřím, že to není žádná procházka růžovým sadem…Hlavní hrdina se snaží zůstat zpočátku stranou dění, ale situace a chod zařízení jsou proti němu a tak se rozhodne přizpůsobit. Jako fandil jsem mu, protože ti zmrdi ať už v řadách výrostků nebo dozorců (správců) by zasloužili dostat pořádně přes držku. Slabé kusy to vždy odnesou nejvíc a slouží jako slouhové a děvky pro ostatní…Nicméně samotný závěr se mi až tolik nelíbil. Čekal bych velkolepé finále a krvavou vzpouru (alespoň pořádnou bitku) a ne jen chození dokola a řvaní SMRT. I díky tomu nakonec dám jen lepší průměr, přestože měl tento film rozhodně navíc…60%. Určitě se ale jistě podívám na další filmy tohoto režiséra! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hrozné místo, kde někteří chovanci v dospělosti zřejmě přecházejí do pozice zaměstnance a kde se zlomí i prostá mysl Kocoura z Červeného trpaslíka. Plusem možná je, že jedinci jsou odklizeni z ulic, ale to asi těžko kompenzuje stav, kdy ti zkažení tříbí své sadistické, kriminální a jiné dovednosti a pro napravitelné, nebo nedej bože omyly, je nachystána jen deprivace. Éra britských detenčních center pro mladistvé řečených borstal se možná i díky tomuto snímku chýlila ke konci.. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom snáď nie je ani jedna kladná postava. Či dozorcovia alebo chovanci, všetci patrili do väzenia (dozorcovia ešte viac). Smutné, že práve tam, kde je treba pomáhať a dať chalanom nejaký ten zmysel do života, je miesto, kde v plnej miere prepuknú takmer všetky zlé ľudské vlastnosti. Všetko to, čo by malo byť skryté tu má voľný priebeh. Kruté, smutné a desivé... Je tu množstvo emotívne podfarbených scén, no príbeh okolo mohol byť trocha lepší a do jednotlivých postáv trochu viac nakuknúť. 80/100 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mno jo, basy su drsne, ci uz tie spanielske, indicke, talianske, ruske alebo co aj viem hoci aj bitske, drsnost, surovost a vytrznosti vladnu pokial viem vsade. Ked si vsak odmyslim toto, je to len nudna britska konzervacka iduca na zaklade vzorca - dialogy - nuda - dialogy -nuda -dialogy - uchylka - nuda. Nicim zaujimavy britsky film, herci mi nehovoria nic, reziser Alan Klark uz asi okrem tohoto nic schopne nenatocil : 50 % ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

...K zamračení je potřeba použít 60 svalů. K úsměvu jen 13... Scum je filmem odehrávajícím se za zdmi nápravného zařízení. A na zdejší chovance tu nečeká rozhodně nic dobrého. Na milé slůvko tu nenarazíte. Jako vždy tu silnější jedinci mají určité výhody a slabší kousky bojují doslova o přežití. Nechybí sadistické zacházení, šikana, znásilňování ani sebevraždy. Film plnej beznaděje. Čistá deprese. 4hvězdy ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama