Reklama

Reklama

Dva mladé páry se vydávají pátrat po životě místní legendy zvané doktor Satan. Cestou naberou stopařku Baby a ta jim poté, co se jejich auto rozbije, nabídne, aby přespali v domě jejích rodičů. Tak se čtyři přátelé seznamují s vražedným klanem Fireflyových a jejich domem tisíce mrtvol... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (422)

dwi odpad!

všechny recenze uživatele

R. Zombiemu nejspíše nestačí hudební dráha a snaží se prorazit i na poli filmovém. Výsledek je ale natolik zmatený, že se jen divím, proč má někdo potřebu vůbec podobné patituly točit. Parta mladých lidí se shodou okolností dostane do domu, kde žije zmagořelá rodinka, samozřejmě "působivě" přehnaná. Dostává se k nám opět směs bizardních figurek zcela odloučených od reálného světa, jejichž chování, stejně jako sadisticko-kreténské orgie, působí neskutečně strojeně, všichni zúčastnění až s nevkusem přehrávají. Tento jednoduchý děj je ještě doprovázen zcela zbytečnými doplňujícími záběry, v nichž dostává prostor režisérova hudba. Výsledek tudíž působí jako jeden velký nepovedený videoklip. Nudný, ubíjející, naprosto zbytečný. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

House of 1000 Corpses me opravdu pobavil az na druhe zhlednuti. Poprve jsem nedokazal prekousnout Zombieho vizualni styl, dnes jsem si jej uzival naplno. Evidentni inspirace TCM (vcetne dejove kostry) je dobre skloubena s reziserovou schopnosti vylicit 70. leta nejlepe, jak to v soucasnem filmu jde. Je evidentni, ze Zombie netocil horror pro mainstreamove publikum, ale predevsim pro fanousky, kteri si spolu se skvele vykreslenymi postavami dokazi naplno uzivat muceni a zabijeni, leckdy prechazejici az v umeni. Zasadnimi momentem filmu pak je vyvrazdeni policistu a zaverecne zjeveni Dr. Satana, genialni maska. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Dej vystavaný na pôdoryse príbehov o dome, v ktorom sa sústreďuje zlo. To tentoraz nie je sofistikované, ani záhadné - predstavuje ho rodina dementne pôsobiacich úchylov, milujúcich zohavovanie. Zvolená forma sa míňala s mojimi požiadavkami na horor plný temného napätia a vzrušujúcej fantázie (alebo aspoň výdatnej porcie humorného odľahčenia). Narýchlo splácaná bábovka zložená zo scén, ktoré nedesili, z úvodnej odľahčujúcej polhodinky s primitívne "tvrďáckymi" hláškami (nebolo ale veľmi od čoho odľahčovať : očakávané hrôzy sa nedostavili), z prestrihov na TV obrazovku, ukazujúcich zábery z hororov či správ o násilí a to všetko korunované prehrávaním slabučkých hercov. Vidiecke hororové B - disko. Usledovateľný bol ako-tak jedine záver začínajúci pohrebom zaživa. 10% ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

První film hudebníka Roba Zombieho a zároveň první film co jsem od něho viděl. Film je natočený ve stylu starých béčkových hororů jako je Texaský masakr motorovou pilou - Klasická rodinka psychopatů a navíc skvělý postavy - Bill Moseley jako psychopat Otis - Sid Haig jako psychopatický klaun Kapitán Spaulding - Karen Black jako matka Fireflyová a manželka režiséra Sheri Moon Zombie jako psychopatka Baby. V rodince je ještě dědeček Hugo (Dennis Fimple) a popálený Tiny Firefly (Matthew McGrory). Scény z podzemí kde jsou všelijaký zrůdičky už byly moc fantasy :D Ale přesto ta hlavní zrůda Doktor Satan (Walter Phelan) vypadá hodně dobře. Líbí se mi jakým stylem to Rob Zombie natočil, fakt je tam z toho cítit ta atmosféra starých béček. Atmosféra filmu je dost scary. Film se mi hodně líbil, má taky skvělou hudbu, zazní tam i song od Ramones. Kamera, střih a herci supr. Krvavý scény tu nějaký jsou, ale je tam toho málo vidět a neni jich tolik. První film Zombieho a povedlo se mu to, kdo by čekal že z toho vznikne dobrá trilogie. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Koktejl vražd, brutalit, perverze, přesně zapadajících songů a drsného humoru tak jak to mám rád, nám jako svůj debut namixoval hudebník a milovník horrorů Rob Zombie. Klasická vyvražďovačka o rodině Fireflyových (vypůjčené jméno z filmu Duck Soup) ve stylu 70tých let, plná barevných filtrů a vtipných hlášek začíná geniální scénkou přepadení benzinové pumpy, která je zároveň i "Muzeem příšer a šílenců Kapitána Spauldinga" šíleného klauna s vytetovaným Johnem Waynem na předloktí, který krom benzínu nabízí i slavnou jízdu, jak jinak než smrti ... ( jako jednu z atrakcí tu předvádí i Alberta Rybu což pro mě bylo pohlazení na duši :) ) Pak se na scéně objeví čtveřice našich obětí, mládežníků, kteří projíždějí státem a píšou knihu o různých "freak" atrakcích, proto si Kapitánem nechájí ukázat cestu ke stromu, kde byla oběšena místní celebrita "Doktor Satan" chirurg samouk a stvořitel rasy superlidí, s nímž se v temném horrorovém závěru i setkáme, .....a kolotoč bizardností se může začít roztáčet ... :) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (29)

  • Rob Zombie si zde zahrál malé cameo jako pomocník Doktora Wolfensteina. (-Bomba-)
  • Když Fireflyovi posílají do studny rakev s Denise (Erin Daniels) a Jerrym (Chris Hardwick), společně s ní tam spouštějí diktafon s úryvkem ze zpomalené nahrávky básně Aleistera Crowleyho nazvané Básník (The Poet). Tato nahrávka je jediná známá nahrávka tohoto britského okultisty. Ve filmu se dokola opakuje věta "bury me in the nameless grave" ("pohřbi mě v hrobě beze jména"). (Othello)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno