Reklama

Reklama

Dva mladé páry se vydávají pátrat po životě místní legendy zvané doktor Satan. Cestou naberou stopařku Baby a ta jim poté, co se jejich auto rozbije, nabídne, aby přespali v domě jejích rodičů. Tak se čtyři přátelé seznamují s vražedným klanem Fireflyových a jejich domem tisíce mrtvol... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (422)

dwi odpad!

všechny recenze uživatele

R. Zombiemu nejspíše nestačí hudební dráha a snaží se prorazit i na poli filmovém. Výsledek je ale natolik zmatený, že se jen divím, proč má někdo potřebu vůbec podobné patituly točit. Parta mladých lidí se shodou okolností dostane do domu, kde žije zmagořelá rodinka, samozřejmě "působivě" přehnaná. Dostává se k nám opět směs bizardních figurek zcela odloučených od reálného světa, jejichž chování, stejně jako sadisticko-kreténské orgie, působí neskutečně strojeně, všichni zúčastnění až s nevkusem přehrávají. Tento jednoduchý děj je ještě doprovázen zcela zbytečnými doplňujícími záběry, v nichž dostává prostor režisérova hudba. Výsledek tudíž působí jako jeden velký nepovedený videoklip. Nudný, ubíjející, naprosto zbytečný. ()

Dever odpad!

všechny recenze uživatele

Soundtrack Scott Humphrey a Rob Zombie: 1. Howdy Folks [0:31] ,2. House of 1000 Corpses - Rob Zombie [3:43] ,3. Saddle Up the Mule [0:17] ,4. Everybody Scream - Rob Zombie [2:36] ,5. Stuck in the Mud [1:16] ,6. Holy Miss Moley [0:16] ,7. Who's Gonna Mow Your Grass - Buck Owens [2:19] ,8. Run Rabbit Run - Rob Zombie [3:01] ,9. Into the Pit [1:21] ,10. Something for You Men [0:20] ,11. I Wanna Be Loved By You - Helen Kane [2:47] ,12. P**sy Liquor - Rob Zombie [4:57] ,13. Scarecrow Attack [2:12] ,14. My Baby Boy [0:14] ,15. Now I Wanna Sniff Some Glue - The Ramones [1:34] ,16. Investigation and The Smokehouse [0:35] ,17. The Bigger the Cushion [2:26] ,18. I Remember You - Slim Whitman [2:03] ,19. Drive Out the Rabbit [0:13] ,20. Mary's Escape [1:19] ,21. Little Piggy - Rob Zombie [3:54] ,22. Ain't the Only Thing Tasty [0:26] ,23. Dr. Satan [0:19] ,24. Brick House 2003 - Rob Zombie/Lionel Richie/Trina [3:48] ,25. To the House [2:29], ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Chicken, Gasoline'' ------ Rob Zombie je pacient, možná úchyl a nejspíš i něco navíc. Já ale asi také, protože se mi tahle šílenost zase líbila. Marně přemýšlím kam tohle žánrově zařadit a nenapadá mně zhola nic. Tohle je na samostatnou škatulku. Ačkoliv je atmoška zdánlivě hororová, z hororů si to spíš dělá prču a to mi sedí. A ani s tím explicitně zobrazeným násilím to není tak hot jak by to mohlo vypadat. Navíc to téma už tu bylo 100x jenže tady se neberou tak vážně. Já dobrej horor rád, ale většina dnešních kousků je nestrašidelná a když se u hororu sem tam uchechtnete, je něco špatně. Tady se bát věru nebudete. Rob mrtvoly, kostry, porcování lidských těl, případně jejich zohavování za živa bere naprosto vpoho a za běžnou součást života a jeho rodinka také. A teď možná píšu i o autorovi samotném. A možná i jeho ženě. Ta je opravdu nádherná , jen si nějak nedokážu představit, že ti dva mají spolu děti, vozí je do školky, na kroužky a vůbec bych chtěl vidět jejich dům kde bydlí. Samozřejmě s policejním doprovodem nejlépe jednotky SWAT, to pro jistotu.. :-). Zkrátka Sheri Moon vypadá jak andílek, ale nechtějte být jejím králíčkem ! Mně nejen rodinka, ale celá ta partička ze zapadlého městečka nebyla neznámá. Jako první film jsem totiž viděl Vyvržence pekla, takže úvodní seznamovačku a šok už jsem měl nyní za sebou :-). Co dodat? To se musí vidět! Je to originál navíc skvěle říznutý klasickou americkou country. A věřím, že i dnes, když sjedete z nějaké té Route táhnoucí se napříč Státy, tak v nějakém tom zapadákově můžete narazit na podobný Dům hrůzy a budete-li mít štěstí (vlastně smůlu) i na podobnou rodinku.... Velmi chválím český dabing! Dávám za 4 pikantní kuřecí stehna kapitána Spauldinga. * * * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie nikdy nebol a nebude moja krvná hororová skupina (až na pár výnimiek). A okrem toho pri sledovaní tejto jeho prvotiny ma napadlo, že sa vlastne vo svojej ďalšej hororovej tvorbe nikam neposunul, vrátane tých vecí, ktoré sa mi od neho páčili. Jeho hororový motív je stále ten istý - len samí pošukovia, klauni a podivíni, ktorí akože robia hororové divadlo. No stále je to také "nasilu", smiešne snaživé, bez rozumu, bez atmosféry a bez napätia. Len hlava nehlava mäsiarčina, ktorá však ani z toho gore pohľadu moc nezaujme. Proste nezdieľam jeho hororové predstavy, už som si tým istý. A žiaden hold som si tu nevšimol, len strašnú otravu a nudu. Na hranici odpadu. 20/100 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na chlapíka, čo si hovorí Rob Zombie som prvý krát natrafil niekedy začiatkom deväťdesiatých rokov ako na lídra experimentálnej, elektro metalovej kapely White Zombie. Táto skupina ma zaujala predovšetkým svojou originalitou, extravagantnosťou a dravým, surovým soundom. V podobnom duchu sa nesú aj Zombieho režisérske pokusy. Navyše sa v nich neskývane odzrkadľuje jeho vášeň pre staré, béčkové horrory. Jeho celovečerný debut sa volá "Dom tisícich mŕtvol". Štedrá porcia násilia, krvy, incestu... Zdegenerovaní, retardovaní členovia rodiny Firefly, nechutý kapitán Spaulding a tajomný Dr.Satan... pozoruhodná partička vraždiacích úchylákov. **** ()

Galerie (60)

Zajímavosti (29)

  • Meziscény ve filmu, například masturbace Baby s kostlivcem nebo Otisovo mučení roztleskávaček natáčel režisér Rob Zombie až po ukončení natáčení ve svém sklepě na šestnáctimilimetrovou kameru. Herecké osazenstvo kvůli tomu pozval na víkend k sobě domů. Stejným způsobem (kromě záběru na vycházející slunce) natočil úvodní titulkovou sekvenci. (Othello)
  • Rob Zombie si zde zahrál malé cameo jako pomocník Doktora Wolfensteina. (-Bomba-)
  • Postava šíleného klauna Captaina Spauldinga jménem odkazuje na Groucha Marxe. (-Bomba-)

Reklama

Reklama