Reklama

Reklama

Snowden

Trailer 3
Francie / Německo / USA, 2016, 134 min

Jeho jméno zná každý. Edward Snowden za sebou nechal pokojný rodinný život a vzornou kariéru v tajných službách a stal se psancem na útěku. Je muž, který odhalil šokující praktiky amerických výzvědných služeb, hrdinný whistleblower, nebo zrádce, který zaslouží nejtvrdší trest? Klasik americké angažované kinematografie Oliver Stone zkoumá profesní i rodinné zázemí člověka, který ukázal světu, že jsme stále sledováni. A že válka proti teroru posloužila jako záminka k bezprecedentnímu vpádu moci do soukromí. Jde tu vážně ještě o zachování demokracie? Snowdenova odpověď je mrazivě jasná. (Film Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (327)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Jasné, že príbeh Eda Snowdena neprešiel vedľa mňa bez povšimnutia. Mám pocit, že práve od vtedy mám na notebooku ten malý kúsok farebnej lepiacej pásky. Keďže som ho nemala extra naštudovaný, tak ma obsah filmu zaujal, aj napriek tomu, že nie všetkému som rozumela. Spracovanie sa mi páčilo, film mal slušné tempo, Joseph veľmi presvedčivý a páčila sa mi aj muzika. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Při odchodu z kina jsem zauvažovala, jestli si místo chytrého telefonu radši nesplaším obyčejnou tlačítkovou Nokii... s kauzou jsem nebyla příliš obeznámena a její důsledky mě docela vzaly. Taky jsem ráda, že Shailene všechny ty "Rezistence" nezabránily v budování kariéry, s Levittem se výborně doplňovali. P. S. Bezva Cageova rolička. ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

Nová doba nese nové a zákeřnější problémy. Sledování, hromadění dat a další kyber zločiny v rukou státního aparátu i extrémních skupin jsou špatně a díky Snowdenovi, alespoň částečně došlo k medializaci tohoto problému. Ten kluk musel mít velkou kuráž tohle udělat a Levitt v jeho podání je grandiózní. Velmi rád doporučuju. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Stone mě zase překvapil. Není tak manýristický jako v Divoších a na stará kolena už nepálí do svých řad tak ostře a intenzivně, ale pořád si nedokážu představit nikoho jiného, kdo by zvládl film o Snowdenovi takhle upřímně a efektivně natočit. Skloubení dokumentárních a narativních prvků funguje na výbornou, tempo díky přívalu chytrých dialogů a vyvážených retrospektiv absolutně nekolísá a herci jsou do jednoho perfektní, především Shailene Woodley drží méně přesvědčivou osobní linii obdivuhodně nad vodou. Sarkastický humor a postava Nicolase Cage pak ideálně uvolňují tíživou atmosféru "Velkého bratra", kterou Stone dokáže v některých chvílích zásluhou precizní práce s kamerovými filtry a rámováním navodit (výtečná sexuální scéna). Skvělý dojem z atraktivní filmařiny strašlivě sráží patetický závěr, který snad Stone musel svěřit svému šestému asistentovi režie a debutujícímu scénáristovi, jinak si tu náhlou křeč nedokážu představit... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám rád tenhle druh filmů a mám rád Stonea,takže přepoklad že Snowden nezklame tu byl...a nezklamal.Je otázkou do jaké míry tomu všemu lze věřit na 100% a hodně záleží na postoji diváka k celé kauze.Já v tomhle sympatizuji spíš se Snowdenem,takže mi vyznění filmu nijak nevadilo.Navíc jsem rád,že se vše obešlo bez dávky patosu a vlastně celý film byť je točený jasně ve Snowdenův prospěch,kde se snaží vysvětlit jeho pohnutky k tomu proč udělal co udělal,vyznívá tak,že divákovi nic vyloženě necpe a nenutí ho si vybrat,nebo hlavnímu "hrdinovi" fandit...80% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení začalo 16. února 2015 se zamýšlenou premiérou k 25. prosinci 2015. Nakonec ale byla odložena až do roku 2016. Oliver Stone vydal prohlášení, že vizuální efekty byly příliš složité, tak film nemohl být dokončen včas. (BloodMax)

Reklama

Reklama