Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kalifornie. Normální všední den. Obyčejný student jménem Leland Fitzgerlad (Ryan Gosling) spáchá zdánlivě nesmyslnou a nevysvětlitelnou vraždu a všechno se najednou změní. Pro Lelanda, jeho rodinu, přátele i učitele. Ve vězení pro mladistvé se Leland setkává s vězeňským učitelem Pearlem Madisonem (Don Cheadle), který se snaží najít odpověď na spoustu sžíravých otázek. Proč se syn slavného spisovatele Alberta Fitzgeralda (Kevin Spacey), mladík se slibnými vyhlídkami, dopustil něčeho takového? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

togaf 

všechny recenze uživatele

Leland je sympatický, ale divný. A ano, je to vrah. Moc se mi líbil způsob vyprávění, postupné zaplňování mezer je působivé. Divák postupně poznává Lelandův pohled na svět a více chápe, proč udělal to, co udělal. Ale vlastně se nakonec stejně nezjistí, proč lidi vraždí. Zkrátka působivé drama se skvělým Ryanem Goslingem. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

vynikajuci ryan gosling podava opat raz zivotny vykon. vyborne mu nahrava don cheadle, ale najvacsim plusom, ak neratam prijemnu pomalu hudbu je krasny pribeh, ktory kladie tisice otazok, poukazuje na ludsku krehkost, na to, ze kazdy moze chybit.. strasne dobre sa do toho vsetkeho dalo vzit a aj preto plne hodnotenie. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

BIELY OLEANDER+DONNIE DARKO Slabšie štyri hviezdy pre zaujímavý a skvelo obsadený film. Režisér s ľahkosťou odvádza pozornosť diváka od zápletky a ukazuje mu bežný Lelandov život. Film si kladie mnoho otázok, ale väčšinou ide o filozofické otázky, ktoré nevyrieši, lebo sa snáď ani vyriešiť nedajú... Prečo dobrí ľudia robia zlé veci? Pomôže ľútosť, keď ňou nič nezmeníme? Mne sa rozmýšľať chcelo aj viac ako ma priamo nútil film. Preto som si ho vychutnal... ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Mladý Gosling (už vtedy Pán Herec!) a myšlienka načrtnutia "totálnej empatie" a senzitivity, ktorá ďaleko presahuje ego jednotlivca boli skvelé, rovnako ako dilemy hlavného hrdinu. Keby sa film viac zaoberal týmto smerom/konceptom a šiel ešte viac do hĺbky (bez odbočiek) tak som asi nadšený. V konečnom dôsledku je však Leland "iba" dobrým filmom s vynikajúcim Goslingom a všetky dôležité filozofické a psychologické otázky idú tak trochu do stratena... ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě nesmyslnou a nevysvětlitelnou vraždou to pro mě zůstává pořád. Strašně mě nebavily ty stejné tváře celý film, bez změny nálady a jméno "Perla" (to je i v originále? Pokud ano, děs). Přiznávám, že to má alespoň slušnou vedlejší linii a dobrý scénář. Tak jako tak, Svět podle Lelanda zůstane bohužel jen dalším dramatem z mnoha. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Alternatívnym názvom filmu bolo aj označenie State of Mind. (MikaelSVK)
  • Ryan Gosling o svojom rozhodnutí nakrútiť film povedal: "Tak veľmi som chcel robiť na tomto filme, pretože som mal pocit, že Leland je taký iný. Práve tento druh postáv sa vo filmoch veľmi často nevyskytuje – postavy, ktoré sú emocionálne odpojené po celý film – takže je zložité sa do nich vcítiť.“  (Arsenal83)

Reklama

Reklama