Reklama

Reklama

Mimoni 2: Padouch přichází

  • USA Minions: The Rise of Gru (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V neutuchající touze najít toho největšího padoucha všech dob, aby mu mohli věrně sloužit, narazí Mimoni na malého nosatého černovlasého chlapce, který vyrůstá jen se svou německou matkou. Jmenuje se Gru a aniž to tuší, tohle setkání mu zásadně změní život. (Cinemart)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (157)

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla prostě nuda. Je to sice krátké, ale poměrně prázdné. Vtipů je skutečně naprosté minimum, i krátké skeče mimoňů, které v prvním díle alespoň trochu táhly, jsou dost slabé. V podstatě jediná věc, která mě hodně bavila, byla hudba a Amerika sedmdesátých let. Auta, hipíci a afra, to musím ocenit. Jinak ale to spadá to kategorie " milá nuda". ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Evidentně nejsem cílovka a ti žlutí cosi mě vlastně a priori tak nějak popuzují. Jistě by se našel idioblb moralista, který by po tomto sdělení začal pindat, že proč se na to tedy dívám a hodnotím. Inu, člověk dělá některé věci, protože k tomu má své důvody. Mým dvěma důvodům se to docela líbilo, takže je moje hodnocení lehce nad průměrem, ale i tak z celkového zážitku dne - ten bramborový salát před filmem byl lepší než ten flim. ()

Reklama

OJan 

všechny recenze uživatele

V první řadě je dvojka Mimoňů úplně jiná než jednička. Je to více barevné, je to více fantasy, bohužel ubylo vtipných scén a záporáci jsou slabí. Ale abych filmu zcela nekřivdil tak mě pobavila úvodní znělka, která vtipně odkazovala na úvodní znělky ze série Jamese Bonda a taky potěšilo to, že si autoři skvěle pohráli s tím, že Mimoni jsou prequelem série Já, padouch a některé věci v tomto snímku dobře doplňují dějovou linii již zmiňované série Já, padouch. Dával bych tedy čtyři hvězdy, kdyby dojem z filmu nezkazil ten přehnaně fantasy závěr. |55%| ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Předpremiéra byla skvělá! Pokud jste měli pocit, že vrchol geniality série proběhl v Já, padouch 2 a pak přišla slabší chvilka u prvních Mimoňů, Padouch přichází vás vrátí zpátky nejen dějově, ale tentokrát i kvalitativně - já dospělý i můj 13 letý doprovod jsme se shodli, že ze všech pěti celovečerních mimoních filmů byl tento hned druhý nejlepší. Tahounem byl díkybohu povedený scénář a zvýšené množství nápaditého mimoního humoru. Že se smály děti kolem mě, s tím se počítat dalo, ale paní ve 3. řadě ani nemohla zastavit smích :-D 80 % ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Dlho očakávané pokračovanie príbehu obľúbených Mimonov sa snaží predovšetkým nadviazať na úspechy trilógii Descpicable Me. Problém je v tom, že Minions 2 sa dá viac považovať za nejaký prequel k príbehu Gru, ako nejaký samostatný film, kde v centre pozornosti sú Mimoni. To, že sa jedná o animák Mimonov bolo najviac cítiť v scénach, kde obľúbená trojica sa učí bojové umenie Kung Fu. Všetko ostatné sa spíš točí okolo Gru a o jeho snahách stať sa najväčším zločincom všetkých čias. Vizuálna kvalita je stále v poriadku, podobne ako aj postavy, len obsahovo a vedenie príbehu zaostáva za očakávaním, nehovoriac o kvalitných a vtipných scénach (potenciál a možnosti tu boli). Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (17)

  • Tento film se datuje na začátek roku 1961. Pet Rock, do kterého se Otto zamiluje, však vyšel až v polovině roku 1975. (KGBelik)
  • První v kinech uvedené pokračování animovaného prequelu a animovaného spin-offu. (KGBelik)
  • Když jdou Mimoni pro kámen zvěrokruhu, který Otto vyhandloval se zrzavým chlapcem, hraje píseň „Blitzkrieg Pop“ od Ramones. (OJan)

Související novinky

Pátý Shrek dostal datum premiéry

Pátý Shrek dostal datum premiéry

13.07.2024

Shrek má mezi všeobecně oblíbenými animáky poměrně výsadní postavení. Přestože od premiéry prvního dílu pohádkové série uplynulo již více než 23 let, její hrdina je stále živý a mezi fandy… (více)

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama