Reklama

Reklama

Marco Polo

(seriál)
  • USA Marco Polo
Trailer 2
USA, (2014–2016), 18 h 27 min (Minutáž: 46–65 min)

Tvůrci:

John Fusco

Hrají:

Lorenzo Richelmy, Benedict Wong, Chin Han, Remy Hii, Rick Yune, Joan Chen, Olivia Cheng, Andrew Ng, Amr Waked, Darwin Shaw, Claudia Kim, Ludi Lin, Ron Yuan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Seriál Marco Polo je zasazen do světa chamtivosti, zrady, sexuálních intrik a rivality. Podle dobrodružství slavného cestovatele na dvoře Kublaj-chána. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (81)

Sandstorm 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle hodnotím třemi hvězdičkami, ale dám tomu ještě šanci. Potenciál to má obrovský. Je to kvalitně natočené a je vidět, že se na tvorbě seriálu nešetřilo. Je to historický/dobrodružný seriál z velmi zajímavého prostředí Činy a Mongolska, odehrávající se ve 13. století našeho letopočtu. Nicméně děj mě zatím příliš nezaujal. Po druhé epizodě zvedám na čtyři. Ambiciozní projekt, který se začíná rozjíždět. ()

MatoFILM 

všechny recenze uživatele

Ohromne výpravné, do detailov vizuálne prepracované, technicky bezchybné. To je ale všetko. Marco Polo mal v sebe ohromný potenciál výpravnej udalosti od Netflixu s neokukaným prostredím, zaujímavými postavami atď.. O to viac je škoda, že tento potenciál ostal nevyužitý. Postavy nezaujímavé, ploché. Príbeh zbytočne naťahovaný, sterilný a popravde dosť nudný a pre diváka nezaujímavý. Dialogické varenie už dávno prevarenej vody začne byť po pár epizódach otravné... Marco Polo sa chcel podobať Game of Thrones možno Vikingom, no ostal niekde na polceste... ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Netflix jde sice s křížkem po funuse v době, kdy jsou bezpočty klonů Říma spíše na ústupu, ale v tomto už poměrně okoukaném žánru bohudík přicházejí alespoň s atraktivním prostředím, na kterém jako jediném poslední podobné série hodují. A nutno dodat, že vedle Vikingů přicházejí s prostředím pravděpodobně nejpřitažlivějším, dálný východ se svou zvláštní kombinací volnosti multikulturalismu a exotičností tradic a kraje jako celku si totiž stěží hledá konkurenci. Násilí v rámci nevídaného střetu barbarismu a rozvinuté kultury a okouzlující bojová umění se nejspíš jen tak neokoukají, ale je otázkou, nakolik se podaří udržet pozornost u stokrát viděných politických machinací a stokrát viděného softcore porna do dalších sérií. Navíc zde víc než kde jinde trhá uši univerzální šišlavá angličtina, kterou se rozhodli mluvit příslušníci všech zúčastněných asijských národů. ()

Thomick

všechny recenze uživatele

Mumlající a drmolící Marco Polo (kterýho málem neobsadili, protože neuměl anglicky - což je bohužel dost znát) aka ambiciózní odpověď Netflixu na Game of Thrones. Výprava přirozeně nadstandardní, atmosféra na vás sem tam rovněž dýchne... ale stejně mám pocit, že si během pilotu na to svý stoprocentně přijde leda tak fanoušek mongolskýho porna. No nic, uvidíme, jak se to ještě celý vyvrbí. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

80% ... Vydarený seriál. Nakoľko sa drží histórie to fakt neviem a radšej to ani rozoberať nebudem. Je to pútavé, herci rozmanitý, výprava kostýmy a kulisy fakt nádherné. Aj hudba a atmosféra výborné. Scenár neurazil. Na kvalitnejšie vizuálne efekty však už asi veľa peňazí neostalo (ale veľa ich tam nie je, takže to nebije až tak do očí). Možno by bolo lepšie keby hovorili tie postavy svojou rečou a dodali tak tomu punc vierohodnosti, no to by nesmeli točiť Američania. ()

Galerie (424)

Zajímavosti (7)

  • Na nakrúcaní scén z Mongolska a Číny, boli v Súľovských skalách ľudia zhruba 20-tich národností z celého sveta, napríklad z Nového Zélandu, Austrálie, Kazachstanu, Číny a Mongolska. (YoZo8)
  • Seriál sa od augusta 2015 natáčal aj na Slovensku, vo Vysokých Tatrách, Malej Fatre, Slovenskom raji a Súľovských skalách v Bytči. Ďalšia slovenská lokalita použitá v tretej časti druhej série je známy Tomášovský výhľad. (mh825)

Reklama

Reklama