Reklama

Reklama

Můj kamarád drak

  • USA Pete's Dragon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dlouhá léta udivoval starý řezbář, pan Meacham (Robert Redford), děti ze sousedství pohádkami o divokém drakovi, který žije hluboko v lesích severozápadního pobřeží Spojených států. Pro jeho dceru Grace (Bryce Dallas Howard), správkyni v místním národním parku, jsou jeho příběhy jen divokými historkami... dokud nepotká malého Peta (Oakes Fegley). Pete je záhadný, desetiletý chlapec, který nemá ani rodinu ani domov, a který tvrdí, že žije v lesích s obřím zeleným drakem jménem Elliot. A podle Petova popisu se Elliot v mnohém podobá drakovi z historek pana Meachama. Za pomoci Natalie (Oona Laurence), jedenáctileté dívenky, jejíž otec Jack (Wes Bentley) vlastní místní pilu, se Grace vydává zjistit, odkud se Pete vzal, kam patří a zda jeho drak existuje. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (204)

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Stejně jako knihy džunglí udělali tvůrci tu chybu, že vzali typické dnešní dítě s nedostatkem pohybu a vložili jej do netypického prostředí - nedostatečně osvalený a pohybově zaostalý kluk tak působí nedůvěryhodně, přece jen při denním běhání a šplhání po stromech by muskulatura byť malého kluka vypadala jinak. Já coby kluk jsem pořád někde běhal, lezl po stromech, jezdil na kole, celé léto plaval a v deseti letech jsem měl pekáč buchet a svaly s minimem tuku (kde jsou ty časy...). Za tento podle mě hrubý nedostatek jedna hvězda dolů, za logické nedostatky v příběhu další. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pete je tak nekonfliktný film, že si vystačí aj bez klasicky zápornej postavy a v podstate aj bez výrazného deja. Konflikty vyvierajú skôr z nedorozumení a aj tu sa nemôžeme obávať nejakej skutočnej hrozby. Páči sa mi bezprostredná naivita filmu, určeného celej rodine a pokračuje sa tu v tom, čo nastolila tento rok Kniha džunglí. Celý príbeh sa odohráva v prírode, dokonca tu nikto ani nepoužíva mobil. Dialógy sú jednoduché, postavy sympatické, drak je milý a decká....no o tie tu ide predovšetkým. Pretože sila rodiny je to najsilnejšie puto, aké na svete máme a musí to pochopiť dokonca aj ten fotrovský drak. No ale čo je podstatné, má to celé srdce a nepôsobí to ako prvoplánový pásový výrobok, ktorý by nám nasilu vnucoval svoje myšlienky. ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Bohužel, já byl celkem zklamán. A to především po spatření onoho divokého draka, kterého jsem prostě pořád nějak nemohl skousnout a po celý film mě jeho zjev neskutečně iritoval. Neumím si to vysvětlit, je to fakt zvláštní, protože naopak jeho chování, city a hlavně neverbální komunikace tělem a očima byla fakt suprově promakaná, trefná a fakt mě bavila, ale ten jakýsi "Falco z Nekonečného příběhu ZJEV" mě prostě neseděl a kazil mi celý zážitek z filmu. Přirovnal bych to k takovému Tarzanovi, či jestli chcete Mauglímu v Disney fantasy kabátku, kde prales vystřídalo severozápadní pobřeží Spojených států. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se Disney povedlo! Konečně nádherný rodinný film bez jakýchkoliv blyštivých světýlek a načančaných kostýmech z rukou Disney. Po celou dobu si se mnou tenhle snímek emocionálně zahrával, tak jak chtěl. A fungovalo to! Prvotřídní práce. Rozhodně doporučuji všem co mají v oblibě ryze rodinné filmy. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Krásný rodinný film. Kdybych si měl z hraných Disneyovek poslední doby vybrat, Můj kamarád drak to dejme tomu nad Knihou džunglí jasně vyhraje. Nepotřebuje být od začátku do konce trikový a epický, aby byl působivý. Dělá to úplně opačně a podle mého názoru mnohem lépe, když kromě (skvělého) digitálního draka vsází hlavně na dobře vybrané herce a krásné záběry magických hlubokých lesů. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Scéna, keď sa Pete (Oakes Fegley) vyštverá na školský autobus, je odkazom na originál filmu, kde je podobná scéna. (megajalec)

Reklama

Reklama