Reklama

Reklama

Slečna Marplová - Série 2 (2006) (série)


Není kouře bez ohýnku (S02E02)

(epizoda)
  • Velká Británie The Moving Finger (více)

Obsahy(1)

Městečko Lymstock skrývá mnohá ostudná tajemství, ale když Mona Symmingtonová spáchá sebevraždu, věří slečna Marplová, že jde o víc, než o jeden ojedinělý případ. (Viasat)

Recenze (45)

hany83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z mých nejoblíbenějších Agathiných knížek, kterou tentokrát tvůrci neodstřelili, hurá! Výhrady k představitelce slečny Marplové sice pořád trvají, pár výhrad bych si taky našla, přesto ale dám za pět, už za dobře zvolené obsazení, v čele s Jamesem D´Arcym a krásné vesnici (skoro jako z Midsomeru:-)) ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po druhém shlédnutí (a tentokrát v originále) dávám o jednu hvězdu navíc, protože teď se mi to naopak dost líbilo. Geraldine McEwan tady opět exceluje a obecně jsou tu herecké výkony velmi slušné. Taky suchého anglického humoru si člověk užije dosyta (ten detektiv je naprosto ukázkový). Docela rušivá je ale všechna ta snaha o efektnost, pokud sekvence vystřihovaných a nalepovaných písmenek vskutku navozovala jakési napětí, pak všechny ty barevné filtry a další digitální efekty spíš rušily. A ta Love story? Mno, ehm... i tady platí, že méně by bylo více... Když už se chtěli tvůrci s něčím vyblbnout, mohli si odpustit tu zadní projekci na začátku... Celkový dojem: 75% ()

Reklama

lemonova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Túto časť som videla ako prvú a povedala som si: wau! Až neskôr som prišla na to, že práve táto časť je svetlou výnimkou v porovnaní s ostatnými. Totiž so slečnou Marplovou mám problém práve pre slečnu Marplovú. (aby ste mi rozumeli: nemám problém s Geraldine McEwan - tá je skvelá, ale s uletenou postavou, ktorú stvárňuje) A v tejto epizóde sa takpovediac iba kde tu mihne, inak je celý príbeh vystavaný na hlavných hrdinoch. Navyše je komediálne ladený s istou dávkou nadhľadu, čo v iných častiach chýba. Nehovoriac o tom, že James D´Arcy je neodolateľný! ;) ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lehce nadprůměrná slečna Ovečka. Škoda toho nepravděpodobného vztahu Jerryho a Megan, ten konec byl úplně otřesný, červená knihovna hadra. Po detektivní stránce asi není co vytknout. Všechno bylo nebývale jasné a nekomplikované. Indícií 'kdo' a 'proč' bylo roztroušeno opravdu dost. Méně už 'jak', ale kdo by se s tím trápil, když to za nás kudrnatá babča rozlouskne. I když tentokrát byla jen takovou šedou eminencí, skoro až ve vedlejší roli, ale nevadilo to. ()

saaaky 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších filmových adaptací stejnojmenné knihy Agathy Christie. Příjemná venovkská pohoda anglické vesničky narušená přívalem urážlivých dopisů a postupnými, zdánlivě náhodnými " sebevraždami ". Navíc do celého detektivního příběhu je velmi pěkně propleteno lanko romantiky a lásky, které by nemohlo chybět :) V tomto ohledu chválím nejen tradičně Geraldine McEwan, coby Miss Marplovou, ale také Talulah Riley, která opravdu zahrála perfektní roli. Výborné! ()

Galerie (38)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného detektivního románu Agathy Christie. (Terva)

Reklama

Reklama