Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kruté bolestné lásky jedné slovenské plavovlásky. Osmnáctiletá Martina, která si říká Shakira, po dosažení plnoletosti opustí dětský domov, v němž vyrostla. S obálkou peněz, taškou osobních věcí a s hlavou plnou naivních představ vyrazí ze zapadlého východoslovenského regionu do Prahy za svým klukem Romanem, který z „děcáku" odešel před nějakou dobou. V české metropoli se však ukáže, že Roman se potuluje s partou mladých zlodějů, bezdomovců a narkomanů. A za peníze na dávku je schopen čehokoliv. I prodat půvabnou blonďatou Shakiru obchodníkům s bílým masem... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Škoda toho rádoby happy endu. Věděl jsem, že nějakou jiskřičku naděje v tom smutku a depresi musí tvůrci zažehnout, ale takhle jsem si to nepředstavoval. Jinak ovšem velká síla! Syrová výpověď, jak by to mohlo dopadnout s člověkem (lidmi), který je vychován v dětském domově a o skutečném životě nic neví. Stačí se zaplést s nesprávnými lidmi a radost z nabyté svobody se může změnit v noční můru! Jestliže jsem chválil Špinu a litoval představitelku hlavní role, pak musím pochválit (až na ten konec) i Pirko a ještě více litovat stejnou herečku v hlavní roli! Děsivě dobré! ()

DanielaJ. 

všechny recenze uživatele

Hodně kontroverzní film, který chce svým obsahem šokovat- což se poměrně dost daří (4 lidé odešli během promítání). Sama vlastně nevím jak film hodnotit, je to strašně těžké a závažné téma.. Všem nám přijde, že obchod s bílým masem se nás netýká a děje se to jen někde za oceánem a nechceme si připustit fakt, že by se to mohlo dít ve vedlejším baráku. Hvězdička za téma.. 2 hvězdičky za skvělé herecké výkony především Dominiky Morávkové Zeleníkové, ale i ostatních (mně) "neznámých" herců, kteří filmu dodali na autentičnosti..... Smíšené pocity, které mi budou vrtat hlavou ještě minimálně týden..... za mě 3+ hvězdičky... ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

„Poselství pochopeno, vybrala sem si špatný povolání“ – hirnlego, to jsi zabil :D Ale už vážně. Určitě silná surová látka…o tom žádná. Dominika Morávková-Zeleníková si to dává s přehledem….přiznám se, že jsem jí doposavad znal jenom jako tu atraktivní zpěvačku z S hudbou vesmírnou. Ale co dál? Přijde mi to jako, pojďme vsadit všechny žetony na téma a doufat, že to bude stačit. Scénář, režie, vedlejší postavy (některé působí až parodicky), práce s divákem…..aby se ze zajímavého námětu stal také zajímavý film, tak to chce trochu více péče. Takhle mi jako z toho jako vítěz vychází Dominičino poprsí a to asi nebyl záměr autorů. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že tvůrci se zbytečně pohybují na hraně i za hranou absurdity. Pokud se jedná o sekvence z pasťáku, tak ještě dejme tomu, ale jakmile se děvče dostane do Prahy, objevuje se zástup podivných a ne příliš uvěřitelných postaviček pankáčskou partičkou počínaje, pasáky konče. Celý film hodně táhne nahoru doba, kterou hlavní hrdinka stráví v zaplivaném kutlochu, kde je nucená k prostituci. To je čistokrevná depka a ocenění zaslouží i herečka v hlavní roli. Ale vzápětí přijde konec, který je z mého pohledu tak trochu na hlavu. Škoda promrhané příležitosti. 50% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pirko chce působit jako syrové sociální drama, jenže na to, aby dosahovalo účinnosti prací bratří Dardennů nebo emocionální působivosti britských sociálně kritických filmů, by tvůrci museli výrazně přidat jak po stránce scénáře, tak i režie. Vedlejší postavy jsou odfláklé, herecké výkony nevyrovnané, ve scénách sexuálního otroctví zbytečně doslovné se zjevnou snahou upoutat diváka a případnou festivalovou porotu právě šokujícími drastickými záběry. Kladem je přítomnost a nasazení neokoukané Dominiky Zeleníkové, ale pokud bych byl kdy ochoten uvažovat o třetí hvězdičce, závěrečných sedm minut je natolik odzbrojujících, že nakonec může být autorské duo rádo za mých 40 % celkového dojmu. Konec filmu totiž posunuje dříve viděné do úplně jiné výpovědní roviny. Recesi bych v tom nehledal, spíš ztrátu autorské soudnosti... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Skladba, která ve filmu zazní opakovaně, např. ve scéně, kdy je hlavní hrdinka znásilněna, je píseň Lucie Bílé z muzikálu „Drákula“ „Jsi můj pán“. (majky19)
  • Scény z tmavého zakouřeného pajzlu se natáčely v pražské metalové putyce přezdívané „Epesní ráj prasat“ na Sokolovské ulici. Při natáčení se celý štáb (kromě techniků) štítil úplně všeho. Ne nadarmo má hospoda své heslo „Špína, zápach, alkohol“. (Borg)
  • Scény z erotického nočného klubu sa natáčali v pražskom podniku Darling Cabaret. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama