Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kruté bolestné lásky jedné slovenské plavovlásky. Osmnáctiletá Martina, která si říká Shakira, po dosažení plnoletosti opustí dětský domov, v němž vyrostla. S obálkou peněz, taškou osobních věcí a s hlavou plnou naivních představ vyrazí ze zapadlého východoslovenského regionu do Prahy za svým klukem Romanem, který z „děcáku" odešel před nějakou dobou. V české metropoli se však ukáže, že Roman se potuluje s partou mladých zlodějů, bezdomovců a narkomanů. A za peníze na dávku je schopen čehokoliv. I prodat půvabnou blonďatou Shakiru obchodníkům s bílým masem... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film nabízí příběh Martiny(Shakira) která právě opouští pasťák. Troufnu si říct, že reálnej život takových(obdobných či ještě horších) příběhů nabízí několik do týdne. Což samozřejmě nemění nic na tom, že především v druhé půlce je to celkem "drsný" pokoukání. Herecky film vyzdvihuje především Dominika Morávková-Zeleníková v roli Shakiry pro někoho taky možná známá jako ex zpěvačka hudebního projektu S Hudbou Vesmirnou. No a popravdě nečekal jsem, že vytasí svoje přednosti a ukáže ko(zač)ky v plný kráse. Musím pochválit i výběr skladeb. Je zde slyšet spoustu punkovejch songů a v tom zakouřeným pajzlu pro změnu zase hráli Death metalový sypačky. Žádná velká filmařina to není ale já tomu ty 3lepší hvězdy dám. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Naivita hlavní postavy byla až bolestná.To mě dostávalo. Děti z dětských domovů jsou na reálný život nepřipravené. Nemají se od čeho odrazit, nemají zázemí, nemají nic. Jen ty představy a sny, o které během jednoho okamžiku příjdou. Kdyby tam nebyly ty artové a snové pasáže, tak bych to bralo jako hraný dokument. Chvilkami to jako hraný dokument vypadá. Bylo to totiž naprosto civilní a přirozené. Podobný happy end jsem po tom všem marastu očekávala. Jen nemusel být až tak doslovný. Stačil by náznak a bylo by tím řečeno všechno. ()

Reklama

Hedka 

všechny recenze uživatele

Skvelá Dominika Morávková! Film je svojim spôsobom šokujúci, ale verím, že môže čerpať z reality. Veľká škoda toho plytkého happy end-u v závere.... bez nádeje! Aké ťažké je dostať sa z bahna a nezašpiniť sa! Je to zvláštne, ale spomenula som si na život politických väzňov. Aj tí zažili špinu a hanbu krutosti, no slobodu ducha si mnohí uchránili, pretože predtým dokázali čerpať.....Boli to osobnosti. Odkiaľ mala čerpať silu táto filmová Shakira?! Bez koreňov, bez rodiny, bez lásky....Čo dávame deťom v detských domovoch?! Veľmi veľa skvelých materiálnych vecí, ale často nulový morálny kompas, málo pochopenia a pre určité pohodlie vychovávateľov (česť výnimkám) len trápne a pomýlené televízne vzory a biedne názory na život....( Viem o čom hovorím :-) ) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zvláštny experiment, štúdia jednej nešťastnej existencie, od pekného decáku do nepeknej dospelosti. Neznalý pomerov môže získať dojem, že Praha je mesto slizkých predavačov hotdogov a taxikárov, čo za pekný úsmev vybavia v Prahe „pekný“ byt. Prvá polovica filmu je obyčajná, tá druhá rozhodne nie. Rozmýšľal som, kto si má vychutnať tie hororové scény a neprišiel som na to, skôr ich beriem ako výstrahu pre mladé dievčatá. O to viac som bol zmätený zo záverečného vyznenia happy-endu, a či to vlastne bol happy-end. Film rozhodne nenudí a napriek výhradám vďaka nejednoznačnosti a naliehavosti odkazu nemôžem ísť pod tri hviezdy. –––– A ty čo sa na mňa lepíš? Vypadni! ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Velice drsný exemplární případ tragického osudu naivního dítěte, které má být, dle zákona, již dospělé a samostatné. Velmi slušná režie, nicméně s neskutečně odfláknutým, až absurdním závěrem. Přitom prostředí, jak feťácké, tak odporný pasácký byt, ve kterém se krásný andílek mění v bezmocnou figurku, sloužící k ukojení potřeb úchylných jedinců, je povedeně autentické, stejně tak herectví. Opravdu škoda, že děj filmu nakonec vše nadprůměrné pohřbí. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • Scény z erotického nočného klubu sa natáčali v pražskom podniku Darling Cabaret. (Johnny.ARN)
  • V bývalém Československu vznikla dříve stejnojmenná televizní hra Pírko (1973). (M.B)
  • Skladba, která ve filmu zazní opakovaně, např. ve scéně, kdy je hlavní hrdinka znásilněna, je píseň Lucie Bílé z muzikálu „Drákula“ „Jsi můj pán“. (majky19)

Reklama

Reklama