Reklama

Reklama

V pasti

  • Francie Oppression (více)
Trailer 1

VOD (1)

Dětská psycholožka Mary Portman (Naomi Watts) přišla při tragické automobilové nehodě o manžela. Její syn Stephen sice nehodu přežil, ale zůstal ve vegetativním stavu upoutaný na lůžko. Pro Mary se život změnil v nepřetržitou péči o paralyzované dítě. V jejím velkém domě uprostřed lesů v ní narůstá pocit samoty a izolace. Vše změní příchod nového pacienta. Malý chlapec Tom se po smrti matky uzavřel do sebe. Mary se rozhodne vzít Toma v rámci léčby k sobě domů. Uprostřed zuřící sněhové bouře však hoch z domu zmizí. Šance, že přežil venku mrazivou noc, je nulová. Mary si je přesto jistá, že poté Toma ve svém domě několikrát zahlédla. Z místností se ozývají zvláštní zvuky, v domě se začínají dít děsivé věci. Někdo nebo něco je ohrožuje. Mary a Stephen už nejsou ve svém domově v bezpečí. S narůstající hrůzou nabývá Mary přesvědčení, že je pronásleduje duch mrtvého chlapce... (Bioscop)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (108)

kingik 

všechny recenze uživatele

Opičí láska k (zlo)duchovi v (pří)jemně mrazivém balení. Dětské psycholožce Mary Portman leze samota a nedostatek penisů na vaginu, tudíž jí šplouchá (na maják), až už vidí "pékádéčka" i v dětských omalovánkách. Je to empatická a vzorná doktorka i macecha, která se už půl roku stará o handicapovaného nevlastního syna, ke všemu se k ní oklikou vrátil jeden její malý pacient, který se hned, co se u ní ohřál, zaběhl v zasněženém okolí jejího domu. První polovinu filmu sledujeme Naomi Watts, jak propadá přízrakům, hysterii a následkům klimakteria, druhou polovinu je už vyklidněná, sice si svůj penis bude muset udatně vybojovat, nicméně už ví, že až (zlo)duchovi vyčiní, čeká ji přinejmenším kvalitní anál líza po jejím nočním, velmi napínavém dobrodružství. Budete-li patřit k těm šťastným divákům, kterým nikdo neproflákne před zhlédnutím VELKOU POINTU, k níž dojde přibližně uprostřed filmu, tak budete ryze šokováni. Ani před ní a ani po ní už vás nečeká nic, co by se jí vyrovnalo. Ovšem pozor! Stačí-li vám vydatné lekání, mrazení v zádech i genitáliích, žena v úzkých uprostřed zasněžené krajiny, pak jste nepochybně na dobré cestě si tenhle thriller náramně užít. Já jsem si nepustil trailer, nic jsem od filmu nečekal, ten měl ostatně mizernou propagaci, bohužel pointu zde některé komenty vyzrazují, ale i tak pohodička. Naomi Watts už má téměř pět křížků na krku, vypadá ale podstatně mladší. Byl jsem vděčný za její křivky, vyšpulený nahý zadek u toaletní mísy, co taky víc chtít s přístupným ratingem, že. A hraje bezvadně. Než Jacoba Tremblayho v budoucnu postihne syndrom všech dětských hvězd, bude stále obsazován do rolí chlapečků, kteří mají nějakým způsobem pohnutý osud. A třetí z trojice je zcela neznámý Charlie Heaton coby po nehodě ochrnutý mladík. Dalších herců už ani nebylo třeba, i když ve filmu účinkuje třeba takový Oliver Platt, ti tři to v pohodě zvládli. Nejpodstatnějším atributem bylo vhodně zvolené prostředí odlehlé samoty, vyvolávající až téměř klaustrofobní pocity. Tím, že jsme se od Maryina domu ani na krok nevzdálili, byla zachována plně klaustrofobní funkčnost lokací. Režisér Farren Blackburn jen velmi zřídka opouští svůj televizní revír, udělal to teprve podruhé. A překvapil, že uměl navodit atmosféru, solidní napětí, jen to v první polovině trochu moc přeháněl s lekačkami, které, jak se záhy ukázalo, v určitém poměru vycházely z psychické nepohody hlavní hrdinky. Produkci samozřejmě na mnoho peněz film nepřišel, jedná se nízkorozpočtový počin. V kinech žádný poprask nesklidil. Ovšem doma, takhle pěkně v noci, může fungovat zajímavě. 8/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď chce niekto natočiť kvalitný horrorový thriller, tak potrebuje zaujímavý scenár a predovšetkým charizmatického záporného hrdinu. V prípade snímku "V pasci" chýba aj jedno, aj druhé. Scenár je tak priehľadný, že už od začiatku som vedel ako to dopadne. No a ten sopľavý vraždiaci teenager s oidipovskym komplexom mal akože divákov presvedčiť o tom, že je nebezpečný psychopat? To snáď nie. Však by ho aj tá útla Naomi Watts hravo spacifikovala dvoma troma zauchami. Ten holobriadok mal byť hrôzu vzbudzujúci záporak? Ale no tak! * ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Tento film jest velký shit. Nevím, kdo to vymyslel, ale nedivila bych se, kdyby byl před transplantací mozku. Ten začátek by se ještě možná, MOŽNÁ, dal v případě, že by hodně rychle nastoupilo odsýpající béčko. Bohužel nastoupil výše zmíněný velmi dobře odsýpající shit. Chudák Naomi. Poslední dobou nemá šťastnou volbu filmů, kde jsou ty doby Kruhu... Ten film je tak o ničem, že na něj nejde ani nadávat. A představte si něco horšího, než film, co se nedá ani pěkně barvitě a sarkasticky zkritizovat, aby si člověk uspokojil svoje zlé, hnidopišské já. Už jsem zmínila, že ten film je totální ztráta času? Jestli chcete lepší horor, běžte odsunout ledničku a pohleďte na ten humus tam nakulminovaný. Tohle můžete přihodit tamtéž. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|15%| V pasti jsem se ocitl já, když jsem toto sledoval. Náhodně jsem si film vybral, tak nějak jsem předpokládal, že to bude nenáročná jednohubka (při nejhorším) a ono to bylo teda ještě o dost slabší, než jsem tušil. Snímek má krátkou stopáž a přesto jsem si musel dát tak 4 krátké pauzy, abych to vůbec do konce dodíval. Pochválit můžu jedině herečku Naomi Watts, která to zahrála asi nejlépe, jak dovedla – na svůj věk vypadá velice svěží – méně než bych ji tipoval. Nějaký ten nápad zezačátku, námět – to vše vypadalo slibně, ale čím šel film dopředu, tím to bylo nudnější. V cca 53 minutě se nám tu vynoří „šokující zvrat“, který mě osobně nepřišel šokující ale téměř nesmyslný. Motiv toho člověka jsem absolutně nechápal. Nejhorší na tom bylo, že všelijaké klišé a naháněčky po domě od tohoto zvratu trvali přibližně půl hodiny, což mi moc napínavé nepřišlo. Takže tak, nudný film s tak špatnou pointou až jsem se divil, čeho všeho jsou tvůrci schopní. Možná jsem moc přísný a kverulantský, ale já to tak vnímal. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tento thriller na mě zapůsobil poměrně obyčejným, nevýrazným dojmem, ačkoliv si zároveň ale i myslím, že měl daleko větší potenciál, než čeho jeho tvůrci nakonec ve výsledku dosáhli. Například zápletka disponuje docela zajímavým nápadem, ovšem než se prakticky vůbec rozjede to podstatné, o co vlastně v jádru jde, tak je více než polovina filmu pryč. Tvůrci si navíc nedokázali poradit ani s postupnou gradací děje a napětí funguje též spíš jen ojediněle, i když jako náhradu za něj bych na druhou stranu měl zmínit poměrně přesvědčivé znepokojivé momenty, které mě oslovili vážně až mrazivým dojmem. Velká škoda je pak nevyužití atmosféry odlehlého domu v lesích, zasypaného sněhem skoro až ke komínu, kde se dala určitě navodit hodně divoká atmoška, ale to se prostě také nepovedlo. Herecky je to jinak dost mdlé, Naomi Watts nikdy nebyla mou favoritkou a ani zde mě nikterak nepřesvědčila a ostatní nepředvádí také nic výrazného. A nakonec jsem si nechal pointu, která byla sice překvapivá a nečekaná, ale jako pardon, tohle za povedený zvrat opravdu považovat nemohu, neboť to bylo přeci jen už až příliš přes čáru věrohodnosti, a spíš to na mě zapůsobilo jako dělání blbce z diváka. Každopádně, že bych měl v úmyslu tento snímek nějak úplně odstřelit, to tedy jako ne, v rámci žánru si své nejspíš splnil, ale prostě v záplavě všech těch dnešních filmů vyznívá jednoduše až moc nevýrazně a nepřesvědčivě. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (2)

  • Film získal negatívne recenzie, pričom kritici ho nepriaznivo porovnávali s filmom The Shining (1980). (Scraffy)

Reklama

Reklama