Reklama

Reklama

V pasti

  • Francie Oppression (více)
Trailer 6

VOD (1)

Dětská psycholožka Mary Portman (Naomi Watts) přišla při tragické automobilové nehodě o manžela. Její syn Stephen sice nehodu přežil, ale zůstal ve vegetativním stavu upoutaný na lůžko. Pro Mary se život změnil v nepřetržitou péči o paralyzované dítě. V jejím velkém domě uprostřed lesů v ní narůstá pocit samoty a izolace. Vše změní příchod nového pacienta. Malý chlapec Tom se po smrti matky uzavřel do sebe. Mary se rozhodne vzít Toma v rámci léčby k sobě domů. Uprostřed zuřící sněhové bouře však hoch z domu zmizí. Šance, že přežil venku mrazivou noc, je nulová. Mary si je přesto jistá, že poté Toma ve svém domě několikrát zahlédla. Z místností se ozývají zvláštní zvuky, v domě se začínají dít děsivé věci. Někdo nebo něco je ohrožuje. Mary a Stephen už nejsou ve svém domově v bezpečí. S narůstající hrůzou nabývá Mary přesvědčení, že je pronásleduje duch mrtvého chlapce... (Bioscop)

(více)

Videa (9)

Trailer 6

Recenze (108)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela dlouho se mi tenhle kousek válel doma, ale tak nějak nebyla chuť si jej pustit. Přece jenom jsem na něj neslyšel zrovna moc slov chvály. Dnes však uzrál čas, páč se mi zachtělo pustit si něco nenáročného a tak se toto Francouzko-kanadské drama/thriller s hororovou příchutí dostalo do mého hledáčku. Když pro nic jiného, tak kvůli Naomi Watts. Já mám tuhle ženskou pořád ještě docela rád a svého času patřila (no vlastně pořád patří) mezi TOP 10 mých nejoblíbenějších hereček.    Byl jsem varován, že je to dost podobné tuctovým televizním thrillerům, které můžete shlédnout kromě Novy či Primy i na youtube, ale to mi bylo v tu chvíli celkem fuk. První polovina filmu měla vážně nezáživné tempo, ale potom přišlo mírné zlepšení. Zvláště pak v poslední cca dvacetiminutovce. Konečně se na scéně objevila zajímavá atmosféra, Naomi se nechala zase ukecat, ať se svlíkne a dokonce se objeví i nějaká ta krev a násilí. No slintat blahem asi nikdo moc nebude, ale díky i za to málo. Psychologická stránka filmu tu totiž dostávala dost na frak, odfláknuté to bylo až hanba, chtělo to více rozvinout – tahle jim ten zvrat a synovy pohnutky moc lidí nežralo.    Farren Blackburn se ovšem držel moc při zemi. On je spíš na ty seriály než filmy a do hororového žánru by už raději lozit neměl. Nebýt toho, že obsadil známé ksichty, asi by po jeho filmu brzy neštěkl ani pes. 40% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po smrti svojho manžela, ktorý prišiel pri autohavárii o život, žije psychologička Mary (Naomi Watts) so svojím nevlastným synom Stephenom (Charlie Heaton), o ktorého sa musí starať, pretože pri zrážke utrpel zranenia, ktorých následkom vyžaduje neustálu starostlivosť. Jej jediným potešením je detský pacient Tom (Jacob Tremblay). Keď sa tento chlapec stratí uprostred tuhej zimy a šance na jeho prežitie sú nulové, začína sa Mary prepadať do stavov šialenstva, pretože sa v jej dome začínajú diať zvláštne veci a zdá sa, že chlapec jej chce dať pred odchodom na večný odpočinok posledné znamenie. - Tento horor som pozeral kvôli hercom, ktorí sa v ňom objavili. Hlavne kvôli Charliemu Heatonovi, u ktorého som chcel vidieť, ako dokáže hrať mimo Stranger Things, a jeho výkon sa mi páčil, aj keď hral len chlapca pripútaného k posteli alebo vozíku. Ďalej kvôli Jacobovi Tremblayovi, ktorý je podla mňa jeden z najlepších detských hororových talentov poslednej doby a práca s ním musí byť úžasná, pretože na svoj vek dokáže hrať až neuveritelne vyspelo. Bol som zvedavý aj na Naomi Watts, ktorú kvôli tomu, ako zanevrela na žáner horor, ktorý jej pomohol vybudovať kariéru, vôbec nemám rád, ale zase musím uznať, že herečka je dobrá. A dopadlo to celkom zaujímavo. Scenár sa dal už v mnohých hororoch vidieť, dokonca aj v roku 2016 vznikol v podstate rovnaký počin len s nižším rozpočtom, ale tu mu pomáhalo to izolované prostredie a celkom dobre vybudované mystérium okolo zmiznutia chlapca. Záverečné minúty boli slušne vystupňované a aj vďaka špičkovému technickému spracovaniu sa na to dobre pozeralo, takže bez váhania za slušné tri. + herečka z The Ring + herec z Extraterrestrial a Before I Wake + herec z Stranger Things + herec z Dawn of the Dead ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Thriller, ktorý toho veľa neponúkne. Len tisíckrát obohranú šablónu "strašenia" v dome, kde pointa a rozuzlenie boli jasné vlastne už pár minút po úvodných titulkoch. Chcelo sa to tváriť veľmi sofistikovane a akože divákovi naservírovať "šokujúce" finále, no dostal som maximálne len tak pocit znechutenia a úľavy, že je tomu už koniec. Navyše chalanisko mi bol ako herec nesympatický a N. Watts tu zase neprekročila svoj tieň. Tá jedna nahá scéna (mimochodom nebolo nič vidno) to mala akože vytrhnúť? Jediné čo stojí za zmienku je priemerná kamera. Slabý podpriemer. 35/100 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První hodina v pohodě. Atmosféra fungovala, napětí také bylo a pro Naomi mám dlouhodobou slabost, takže mi ani nijak moc nevadilo, že se její postava občas chovala jako husa. Všechno klapalo jako na drátkách, dokud nepřišlo odhalení, po kterém nezbylo než obrátit otráveně oči v sloup a snažit se to nějak doklepat do konce. A to moc nešlo, protože záporák byl totální hovado, jeho motivace pochybná a jeho představitel to také dvakrát nezvládal. Pomyslnou červavou třešní na ne moc povedeném dortu byl samotný závěr, který by si zasloužil alespoň trochu rozvést. Bylo by lepší, kdyby to bylo špatné od začátku do konce, protože takhle to nas*re o to víc. 35% ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Konečně thriller, na který se dalo koukat. Napínavý film se sympatickou herečkou v hlavní roli. Opět jsem se přesvědčil, že nikdy nebudu bydlet v izolaci na konci světa a uprostřed lesů. Zlatý panelák 2 + 1, kde se nikdy nemůže stát, že Vám někdo chodí po bytě, aníž byste o tom nevěděli, nebo se někdo schovává v trubkách za stěnou či ve skříni... ()

Galerie (69)

Zajímavosti (2)

  • Film získal negatívne recenzie, pričom kritici ho nepriaznivo porovnávali s filmom The Shining (1980). (Scraffy)

Reklama

Reklama