Reklama

Reklama

Westworld - Dveře

(série)
Trailer 1
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2018, 10 h 35 min (Minutáž: 58–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, James Marsden, Talulah Riley, Katja Herbers, Ed Harris, Jonathan Tucker, Jeffrey Wright, Neil Jackson, Brian Ames (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (111)

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Robotí "krize identity" výtvorů v zábavním parku, na pozadí pedantsky naplánované hry a přiřčených rolí, vede ke vzpouře a snaze vymanit/pomstít se lidskému pokolení - svým tvůrcům i utlačovatelům v jednom. Tak jednoduché to ale nemají - nebo se nám to snaží autoři namluvit neurčitě nekonečnými filosofickými, etickými, morálními, společenskými, (rádoby)hlubokými myšlenkami a zamlžují cestu za svobodou složitým předivem mnoha linek mnoha postav (+ jejich kopií) z mnoha časových rovin. Protože veškerá filmařina, hudba či výprava dosahují téměř dokonalosti, bavil jsem se (skoro) pokaždé, ale že bych jim to zcela žral (a dělal si grafy, abych se ve všem orientoval)? To zase ne. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potěšilo mě, že Dolores téhle sérii dominuje, protože se ukázalo, že Evan Rachel na to má vést celou show. Příběhově je to ale bohužel slabší oproti 1.sérii, která byla zajímavá a originální. Vůbec mě nebavila část s indiány, přišlo mi to až moc ukecané a zbytečné. Naopak scény s Edem Harrisem byly nejlepší a ten konec? Wow, už jen za to jedna hvězdička navíc. ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po konci první série pro mě největším strašákem bylo, že Westworld se bude dále ubývat lacinou cestou všech možných kombinací "kdo je robot, kdo je člověk, kdo je robot a myslí si, že je člověk" a snažit se tím šokovat. Leč nestalo se a karty naštěstí zůstaly rozdány stejně. Když ale nemůžete překvapovat tím, kdo je kdo, začala druhá série překvapovat tím, kdy je kdy. Mindfuck se tedy nyní dostavuje na bázi prolínání různých časových linek a musím říct, že je to opět na hraně mezi geniálností scénáře a uplné frašky. Na této hraně se Westworldu daří balancovat celkem dobře. Problém ale přichází uplně někde jinde. Druhá serie nemá dostatečně silnou munici aby utáhla 10 hodinových epizod. Z celé stopáže se hlavní dějové lince věnuje necelá polovina, zbytek je bohužel doplněn vedlejšími příběhy, které jsou pro hlavní děj nepodstatné, řada z nich je i velmi nudná a pouze tak natahují celou sérii. ()

erased 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nolan & Joy se utrhli ze řetězu a v poměru s druhou sérií teď málem první sezóna Westworldu působí jako docela krotká a komorní záležitost. Zážitek z promyšleně velkolepých (třebaže občas skřípajících) atrakcí nedokázala pokazit ani málem neúnosná masa expozice. Pro ty, kdo v první sérii přistoupili na hru, kterou autoři předložili totiž krom těch násilných monologů není tomuto projektu v podstatě co vytknout. Snad jen, že takhle mohl skončit, protože si (znovu) nedokážu představit, jak na toto dokážou znovu navázat. ()

barrahir 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale tu jejich hru "máme vše promyšlené" jim přestávám žrát. Příběh ve druhé sérii už nedrží pohromadě a při pohledu zpětně je půlka děje vata. S tímhle stylem vyprávění a počtem dílů to ani jinak nejde. Zatím hůl nelámu, ale uvítal bych do budoucna o pár dílů míň a vše z pera Nolan & Joy. Jenže to by zase nesypalo HBO tolik peněz. Pokud scénárista každých 5 minut otočí celý děj a myslí si, jaký je chytrák, tak je něco špatně. Snad to neskončí jako Matrix. ()

Galerie (318)

Zajímavosti (14)

  • V úvodu epizody zazní skladba „Seven Nation Army“ od kapely White Stripes. (Epistemolog)
  • V této epizodě několikrát zazní skladba „Rotten Apple“ od kapely Alice In Chains. (Epistemolog)
  • V této epizodě zazní klavírní verze sklaby „Heart Shaped Box“ od kapely Nirvana. (Epistemolog)

Reklama

Reklama