Reklama

Reklama

Westworld - Dveře

(série)
Trailer 3
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2018, 10 h 35 min (Minutáž: 58–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, James Marsden, Talulah Riley, Katja Herbers, Ed Harris, Jonathan Tucker, Jeffrey Wright, Neil Jackson, Brian Ames (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (111)

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je po čistě kinematografické stránce skvělá. Je zde několik nových lokací, které vypadají prostě nádherně, a s kamerou se zde pracuje na jedničku jako v sérii předchozí. Co mi tu ovšem poněkud vadí (a to relativně často) je způsob vyprávění. Ten byl poněkud netradiční už v první sérii, ale tady místy působí poněkud zmateně a už začínám mít takový pocit, že scénáristům pouze zjednodušuje vyvolání "wow efektu" u diváka, který by se jinak možná nedostavil. Tím však nechci říct, že tu není dost dějových zvratů i tak. Některé jsou tu opět celkem nečekané a právě ty táhnou seriál vpřed. To se bohužel nedá říct o většině postav. Pár z nich mi opravdu přirostlo k srdci a jsem nadšený, když je jim zase věnována většina nějakého dílů (William, Maeve, Akecheta). Nicméně většina postav mi tu připadá prostě poněkud sterilní, i když v příběhu hrají zásadní roli (Dolores, Bernard). Nicméně všichni herci tu své postavy hrají na výbornou, což tento zápor aspoň z části neguje. Některé díly tu pro mě byly zajímavější, než jiné. Uprostřed druhé série jsem se už nudil, ale poslední čtyři díly to zachránily jak nejlépe mohly. Konkrétně příběh s indiánem Akechetou mě vyloženě dojal, což jsem u WW nečekal. Rozhodně jsem zvědavý na třetí sérii. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když vynechává Game of Thrones, má HBO v zásobě ještě jednu těžkotonážní sérii, která v budoucnu pravděpodobně nabobtná do podobných rozměrů. A já mám podobně jako u první série rezervované pocity a Nolan a jeho tým bude mít ještě co dělat, aby mě pořádně přitlačil ke zdi. Ty produkční hodnoty jsou ovšem neskutečné, před deseti lety bych si nedokázal představit, že by takhle mohl vypadat seriál a v televizi se pohyboval Ed Harris nebo Anthony Hopkins. Zároveň ale člověk musí být řádně naladěný, aby ho tenhle show slowburner uchvátil už na začátku a semlel na úplném konci. Na mě ovšem těch smrtí v posledním prodlouženém díle bylo nejspíše až moc. PS : Doufám, že se příště ještě objeví Steven Ogg! :D ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Méně je někdy více, takže když do druhé série dáte všeho více, není to vždy výhra a to přesně platí i o druhé sérii Westworldu. Základním problémem je, že scénáristi vsadili na nezajímavé postavy, myšleno především ty ženské. Ano, u první série jsem psal o tom, jak mě bavil příběh Maeve, jenže ta se právě na konci první série vydala špatnou cestou, která navíc pokračovala úmorně dlouho. A nezachránili ji na ni ani další oblíbení, Hector a Armistice, zde trestuhodně nevyužiti, téměř do země zadupáni. Když už to vypadalo, že se Maeve někam posune, unesou "její dceru" indiáni, aby mohla přijít naprosto zbytečná epizoda. Tedy, že se i jejich příběh nějak více vysvětlí, že budou nakonec důležití, jsem předpokládal, ale opravdu takto? To snad ne. Dolores, nebyla příliš zajímavá už v první sérii, zde bylo vše dvojnásobné. Snad je to i zbytečným filozofováním, věčnými návraty a zase, hledáním, tentokrát otce. Naštěstí to celé nebylo jen o negativech, takže ke kladům. Více informací o světě potěšilo, obzvlášť pohled do historie, prakticky vzniku. Naději vzbuzoval Shogun World, žel do něj přišly špatné postavy... přesto to vyloženě zlé nebylo. Celá série má velmi slušnou atmosféru, občas až hororovou, ta je nejvíce znát v příběhu Bernarda. Jeho linie je zajímavá, samozřejmě v tom pomáhá přítomnost Anthonyho Hopkinse, ale i ztráta paměti. Ono postupné odhalování pravdy, je ozdobou především nejlepší předposlední epizody! Ta měla být tou poslední, vždyť se mnohé vysvětlilo a co se nestihlo, mohlo zůstat nezodpovězené. Finále totiž děj násilně natahuje, filozofování je víc než příliš a závěr značně rozporuplný. A Ed Harris? Stále vše táhne, vlastně snad ještě víc. Jednoduše nejsilnější postava, nejlepší linie, navíc potěšily i rodinné pohledy do minulosti a vrchol seriálu, Hopkins/Harris v jedné scéně. 65% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potěšilo mě, že Dolores téhle sérii dominuje, protože se ukázalo, že Evan Rachel na to má vést celou show. Příběhově je to ale bohužel slabší oproti 1.sérii, která byla zajímavá a originální. Vůbec mě nebavila část s indiány, přišlo mi to až moc ukecané a zbytečné. Naopak scény s Edem Harrisem byly nejlepší a ten konec? Wow, už jen za to jedna hvězdička navíc. ()

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

__2.séria__ Tak toto nastrelenie na slepo set sakramentsky nevyšlo, ako výprava a všetky technické veci naokolo + obsadenie je luxus ale ten kostrbatý dej od buka do buka, tie zvraty - nezvraty, dejové linky -plynky, asi najhoršie dopadá akcia, keď príde na ňu tak to jeden podpásový direkt za druhým, toľko naivných útokov sa len tak nevidí. Najhoršie dopadla scéna kde starý ošuntelý Ed Harris prestrielaný ako rešeto ľavou zadnou skolí teda rozstrieľa štyroch ozbrojencov vo vestách ako nič a kto mu pre istotu sundá aj nechcenú ako že robotickú dcéru aby potom dumal že čo to vlastne strašné spravil. Fakt strach a hrôza, čo sa na tomto podieľali teda dali riadne zabrať. /30%/ ()

Galerie (319)

Zajímavosti (14)

  • V této epizodě zazní skladba „Play with Fire“ od kapely Roling Stones. (Epistemolog)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (powda)
  • V epizodě zazní úryvek klavírní skladby „Auguries of Innocence“ od Williama Blakea. (Epistemolog)

Reklama

Reklama