Reklama

Reklama

Jednoducho povedz nie. (HBO Max)

Recenze (27)

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda Genre si díky jedné scenáristické kličce hraje s vnímáním reality optikou různých filmových žánrů. Celé to tak trochu balancuje na hraně samoúčelnosti… ale když to vezmeme jako zobrazení jednoho ze způsobů, jak se mohou lidé v této společnosti bavit, tak tedy budiž. V tom zobrazení jsou každopádně tvůrci hezky důslední a efektně si hrají s barvami, kamerou i hudbou, ať už jde o film noir, akční film nebo hitchcockovský thriller. Předchozí epizoda byla o něco lepší, v akci i emocích. I tak ale nabízí pátý díl přestřelku a honičku s auty (i když u některých záběrů zvenčí je vidět, že ve skutečnosti není zas tak moc rychlá), minimálně jednu emocionální pecku a nové otázky (co má ve skutečnosti za sebou Caleb?). To vše je podkresleno Djawadiho stále výbornou hudbou, která tentokrát cituje příslušné žánry a také přináší už prakticky obligátní nový cover známého hitu. ()

Mukade 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ehm hm hm xD, trápna auto naháňačka s pomalučkou rýchlosťou za doprovodu Wagnerovej (v titulkoch napísali) vážnej hudby, well, to sa nepodarilo, ugh. Niekto si myslel že fukne tam niekde takúto hudnu a už to bude ktovieako advanced. .............. Bola tam jedna skvelá myšlienka: "Now you are going to see, that the system isn't the prison, but you are." ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelá epizóda, v ktorej si pozorný divák spomenie aj na Apocalypse Now od Francisa Coppolu či The Shining Stanleyho Kubricka. Obavy, ktoré som mal z toho že sa dej bude odohravať v "skutočnom" svete boli zbytočné, tretia séria zatienila druhú a mám čím ďalej tým silnejší pocit že bude tou najlepšou ktorú Westworld priniesol. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zas a znova geniální. Toto pondělí jsem místo každoročního mlácení žen raději (a vlastně z donucení kvůli globálnímu problému) seděl doma a zkoukl další epku nevšedního Westworldu, v němž máme konečně možnost se dozvědět, kdo je vlastně tím hlavním zaporákem a jak široce amorální jeho možnosti jsou. Tyto nově zjištěné skutečnosti hází ironický prostředník směrem k minulým sériím a samotné Dolores, jejíž emancipační šíření svého druhu musí jíti stranou, jelikož je tu mnohem větší nepřítel, jež celičké lidstvo ironicky podrobil údělu totožně zkaženému proti němuž Dolores bojovala v parku. Nolan mladší ještě ke všemu umí game changing situace dávkovat a epizodu proložil na Westworld velmi stylizovanou podzápletkou drogového tripu, v němž projevil další cit pro ironii a přiřadil ji tomu nejpovolanějšímu s letitou zkušeností (Aaron). Droga ještě ke všemu měla velmi zajímavý a originální průběh působnosti stojící na hudbě složené z orchestrialních coverů známých klasik pana Djawadiho (mnou nejvíce rezonovala Ziggyho klasika) a pro tuto sérii nově nalezené lásky pro originální písně (nejvíce mě zaujala Iggyho Nightclubbing, jež ještě dolaďovala drogové téma se svým nesmazatelným poutem k legendárnímu Trainspottingu, plus hudební výběr také čítal znatelný tribute pro mistra Kubricka). Tuto lahůdku akorát narušovala téměř nic nepřinášející Bernardova linka, ale to je jediná vytknutelná vada a minimálně viditelný vroubek. Geniálně atypická epizoda pro ještě atypičtější sérii... ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Část, která se naprosto vymyká kompletnímu vyznění seriálu. Zcela vytržena z kontextu. Jakoby jste začali číst Harry Potter od šestého dílu. Nechápu, co zde tvůrci vyváděli. Dali si tu drogu, sepsali si scénář, pak ho vyhodili do vzduchu, pochytaly pár stránek a ty přetavily v epizodu. Moje nadšení z třetí sezóny bylo polito vodou z ledovce a budu hodně přemýšlet, jestli ji mám vůbec dojet do konce. ()

Galerie (8)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama