Reklama

Reklama

Will Smith září ve filmu Diagnóza: Šampión, dramatickém thrilleru, který vznikl na motivy neuvěřitelného skutečného příběhu nigerijského přistěhovalce, doktora Benneta Omalu. Geniální forenzní neuropatolog jako první objevil chronickou traumatickou encefalopatii, onemocnění mozku, které často postihuje profesionální hráče amerického fotbalu. Ti díky ní po konci kariéry trpí depresemi a často páchají sebevraždu. Upozornit na takové nebezpečí v zemi, která je fotbalem doslova posedlá, ale nebude vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (198)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dráma zo súdka Insider alebo Dark Waters (a ďalších), kde bojuje, trochu nadnesene, jeden proti všetkým a my aj z reality vieme, že má pravdu. Tento prípad ma prekvapil, pretože by som očakával, že NFL skrátka zavedie lepšie helmy a bude všetko v poriadku. Lenže ich ego im to nedovolilo, čo málokedy končí dobre. Landesman neostáva iba pri suchom životopise, tematizuje identitu Američanov a v podstate ju obracia naruby, keď musí zmenu k lepšiemu v krajine zabezpečiť muž z Afriky. Zároveň sa film drží myšlienky "mŕtvi hovoria namiesto živých" a pre ďalšie dôkazy sa musí proste čakať iba na ďalšiu mŕtvolu. Netreba dodávať, že mnohí tu menovaní by mali sedieť v base. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nigerijský voodoo šaman, který si povídá s mrtvolami, nám přece nebude kecat do národního sportu! Od sáhnutí na hru je jen kousek k sáhnutí na chleba a to si císaři rozhodně nepřejí.. Potenciál ožehavého námětu o boji s mamutími lopatkami mlýnu NFL je utopen v kňourání, patosu a očividných oscarových ambicích Willa Smithe, který měl tu smůlu, že si jeho manželka neotevřela hubu o rok dřív. A nyní mě omluvte, jdu dodělat dvě odborné studie z prostředí české fotbalové ligy. První brousí ve fyzikálních vodách a je zároveň úzce provázána s ekonomií. Nese název „Vliv nejen zemské gravitace v soupeřově šestnáctce“. Druhá se kromě medicínských oborů dotýká i sociálních věd a jmenuje se „Souvislost mezi krvácením z nosu, užíváním kokeše a melírováním debilních účesů peroxidem.“ ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že tohle někdy napíšu, ale Will Smith zde hraje první ligu. Concussion se ale bohužel kromě hereckého výkonu Smithe a silného příběhu nemá čím pochlubit. Po celou dobu na mě film působil jako těžká, ocelová a zbytečně dlouhá koule, která stahuje perfektní herecký výkon Smithe do hlubin průměru. Je to veliká škoda, jelikož film měl obrovský potenciál. Ale i přes tato zjevná negativa jsem přesvědčen, že se jednoho dne bude o Concussion mluvit jako o filmu, ve kterém ze sebe Will Smith vydal to nejlepší. A to se počítá. „Need is not weak. Need is need... You have to be the best version of yourself. If you don't know what that is you pick something and fake it.“ ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Námět s dramatickým nábojem jako prase. Ovšem výrazné drama se nakonalo, dokonce ani neobjasnili trochu obšírněji samotný neurologický problém. Jen spousta plochých vznešenych dialogů, které nešly ani trochu do hloubky. Myslím, že i většiná diváků si přála trochu větší boj Davida s Goliášem. Will nezklamal! ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Smith se opravdu umí převtělit s každou rolí, zde se zasadil do role Nigerijského doktora a vyrostl v neuvěřitelnou verbální i nonverbální splynutost s postavou. Příběh sám o sobě poutavý s nádechem seriozna jdoucí s paralelní nevýraznou romantickou zápletkou, nicméně popisující krutou realitu negativních dopadů nejmasovějšího sportu USA. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • V televizi mluví o Quarterbackovi týmu Pittsburgh Steelers Benu Roethlisbergergovi. Film se odehrává v roce 2002 a tento Quarterback byl draftovaný do NFL až v roce 2004. (Popon1998)

Související novinky

Kdo rozveselí Willa Smithe?

Kdo rozveselí Willa Smithe?

12.02.2016

Diagnóza: Šampión k nám dorazí v březnu a v srpnu Willa Smithe uvidíme v comicsovce Sebevražedný oddíl. Tím ale jeho letošní nadílka nekončí, na konci prosince by měl totiž dorazit ještě v dramatu… (více)

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Reklama

Reklama