Reklama

Reklama

Will Smith září ve filmu Diagnóza: Šampión, dramatickém thrilleru, který vznikl na motivy neuvěřitelného skutečného příběhu nigerijského přistěhovalce, doktora Benneta Omalu. Geniální forenzní neuropatolog jako první objevil chronickou traumatickou encefalopatii, onemocnění mozku, které často postihuje profesionální hráče amerického fotbalu. Ti díky ní po konci kariéry trpí depresemi a často páchají sebevraždu. Upozornit na takové nebezpečí v zemi, která je fotbalem doslova posedlá, ale nebude vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (198)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Bontonfilmu na tom nic neuvěřitelného nevidím. Abych se dovtípil toho, že lidem nedělá dobře v plné rychlosti vrážet hlavou do zdi, k tomu nepotřebuju být doktor, lékárník, ani řidič sanitky. A aby mě oslovil rádoby vyhrocený střet zdraví hráčů versus prachy manažerů, tak na to jsem zas na světě moc dlouho, než abych nevěděl, že zdraví si sice nekoupíš, ale můžeš ho zaprodat. Zbytečná limonáda, jejíž největší pointou pro mě je to, že ovlivnit člověku život může i mrtvola. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Mám z filmu trošku zmiešané pocity, no keď si vezmem celkové pre a proti tak mi to vychádza stále ako dobrý. Otvorene môžem povedať, že sa mi viac páči prvá polovica filmu, kde zisťujeme čo sa deje s jednotlivými hráčmi a ich diagnózy, než druhá polka, ktorá skočí do typických amerických klišé a melodrámy, ktorú sme videli miliónkrát. Nechcem to súdiť, lebo možno majú skutočne takú mentalitu, že zlé spoločnosti im chcú ublížiť a keď sa niekto postaví proti ich najväčšej láske, tak môžu si dovoliť čokoľvek a bla bla bla... ale také mám proste pocity. Keď sa to sústredí na hráčov a ich problémy s ich mozgom, tak je to dobré. Keď sa to presmeruje na boj s NFL alebo love story, tak sme to videli miliónkrát predtým. Ale myslím si, že čo tento film zachraňuje je jeho výber hercov. Myslím si, že Smith a Baldwin sú super a rovnako aj ostatní vo filme. Dobre sa na nich pozerá a aj ich počúva. A film je aj dobre zrežírovaný. Takže celkovo, som rád, že som ho videl. Hodnotenie: B- ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Tak já ti úplně nevím. Tak slibná první hodinka a tak silný námět. Z toho se mi měla pořádně zamotat šiška! Někdy i víc, než hlavním aktérům, dělající berany - berany. Jenže ona motanice nebyla vůbec tak motající se, protože to bylo jednoduše v druhé půly zpaskvilované. Willík je tam jen do počtu a neukazuje nic super. Hudba je fajn a vyniká,ale až v závěrečných titulích. Kamera a střih normálka. Tak proč hodnotím 70 %??No za ten příběh....ten je sakra výjimečný... ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Sice čitelné a člověk tak nějak čeká jak se to vyvrbí, přesto velice koukatelné. Člověk ani neví jak moc je to vyhrocené, nebo změkčené aby to šlo na ruku společnosti hltající american football. Co si budeme povídat.. money talks, je to tak skoro ve všech sférách lidského života, což je smutné a sport se stal jednou z největších děr a vodotrysků peněz zároveň. Je to škoda... ale novodobí gladiátoři ( z pohledu konzumenta sledující souboj svého oblíbeného týmu at už v hokeji, fotbale, rugby, basketu atd) jsou šíleně přeplacení... jak je vidno v tomto filmu, ani peníze nakonec nepřináší kýžené štěstí na starobní důchod do klidem naplněného houpacího křesla... zajímavé pokoukání a Will Smith podává opět velice zajímavý výkon, on tuhle tu vážnou notu prostě docela umí. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Will mne tímto hereckým výkonem velice příjemně překvapil a velice mne mrzí, že nakonec nebyl nominovaný na Oscara. Rozhodně by si to za tuto svou roli zasloužil. Stejně tak jsem byl nadšený také z celého snímku, který mi americký fotbal dal do trošku jiné perspektivy. Nikdo si určitě nedokáže představit, co to pro toho doktora muselo být, bojovat proti takové mase lidí, pro které je americký fotbal hned na druhém místě po Bohu (někdy možná i před ním). Musím se přiznat, že sportovních dramat už jsem celkem dost přesycený a záměrně jsem je přestal poslední dobou vyhledávat. Proto jsem nadšený, že jsem si tento filmový klenot nenechal ují, jelikož téma (ne amerického fotbalu, ale těch místy smrtelných poranění mozků, která vyplynou až po ukončení aktivní kariéry) pro mne bylo jednou velkou neznámou. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • V rámci prípravy na film herec Will Smith spolu so scenáristom a režisérom Peterom Landesmanom pozorovali viaceré pitvy vrátane dvoch, ktoré vykonal sám Dr. Bennet Omalu. Rovnako aj Alec Baldwin v rámci prípravy na film vyhľadal a pozoroval viacerých prominentných lekárov v Pittsburghu. (MikaelSVK)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj Game Brain či Commotion. (MikaelSVK)

Související novinky

Kdo rozveselí Willa Smithe?

Kdo rozveselí Willa Smithe?

12.02.2016

Diagnóza: Šampión k nám dorazí v březnu a v srpnu Willa Smithe uvidíme v comicsovce Sebevražedný oddíl. Tím ale jeho letošní nadílka nekončí, na konci prosince by měl totiž dorazit ještě v dramatu… (více)

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Reklama

Reklama