Reklama

Reklama

Tajemství dračí pečeti

  • Česko VIY: Tajemství dračí pečeti (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Neuvěřitelné příběhy, kouzla, skvělé herecké obsazení. Anglický kartograf dostává od cara zakázku - namalovat mapu Dálného Východu Ruska. Během dlouhé cesty plné úžasných zážitků se dostává až do Číny. Během putování se setkává s mistry bojových umění, čínskými princeznami, Dračím králem a objevuje záhady dračí pečeti. (Filmbox)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (77)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jistě, jde o přímé pokračování Zakázané říše, takže zahrnuje stejné úhlavní postavy, byť nový příběh. Výprava opět kvalitní, to samé efekty, ale nemohl jsem se zbavit dojmu, že to bylo prostě takové nijaké. Pořád se něco dělo a na větší nudu nebyl prostor, ale příběh už zdaleka nebyl tak sofistikovaný, ani postavy zábavné. Celkem mě překvapilo, že se tomu upsaly hvězdy jako Arnold Schwarzenegger, nebo Jackie Chan, kteří své role zvládli znamenitě a paradoxně byli z celého osazenstva zřejmě ti největší sympaťáci. Ale jinak? Nemastné, neslané dobrodružství v docela nudné inkarnaci Číny. Stále obdivuju Rusy, s jakou vervou se pustili do této filmové série, ale na víc než průměrnou podívanou to nestačilo. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Mnoho povyku pro čaj ... aneb něco málo o tom, že spojenectví čínských vesničasnů (vedených pravou čínskou princeznou) a ruských kozáků (dočasně provozujících mořeplavectví) může přinést nadějné vyhlídky v souboji s černou magií. Nicméně zápletka už na první pohled vyhlíží poněkud uměle a prezentuje se dosti nešťastně, neboť jí vládne digitální věk, jemuž je vlastní povrchnost a lajdáctví. Akční legendy Arnold Schwarzenegger a Jackie Chan se na stříbrném plátně příliš neohřejí ... a nějak se nemohu rozhodnout, jestli mám napsat bohudík nebo bohužel. V podstatě se jedná o velice volné pokračování snímku "Zakázaná říše" (2014) - a dle mého soudu je vlastní provedení přibližně na stejné úrovni - zatímco námět je o level níž. Jediným nezpochybnitelným kladem je pěkně vyvedený digitální dráček - ráda bych mu vzkázala, aby si našel angažná v nějakém lepším příběhu ... a nebral každou roli, která se mu připlete do cesty. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $49miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $8,683,138▐ Tak od tohto som po ukážke čakal mega uber digitálnu blbynu. Nakoniec to taká katastrofa nebola, Schwarzenegger a Jackie Chan tu skôr majú len taký štek ale aj tak zapôsobia v akrobatickej bitke. Zvyšok je taký dobrodružný fantasy flák všemožného mixu, plného akčných scén, trikových lepších a horších sekvencií. Keď sa to neberiem moc vážne tak sa to dá pozrieť. /50%/ ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Dračí pečeť jsou vlastně dva filmy, které spolu téměř nesouvisí. První z nich mohl vzniknout díky tomu, že první díl byl komerčně úspěšný a tak se do druhého sehnali dvě akční legendy - Arnie a Jackie. Jejich linka trvá na začátku filmu cca. 40 minut, je zábavná, vtipná a jejich souboj je kvalitně zpracován (zřejmě za choreografií stál sám Jackie, ostatní bitky ve filmu jsou tuctové). Poté začne druhý film, který se odehrává celý v Číně. Není špatný, ale dýchá z něj, že není příliš originální. Na jedno zhlédnutí je to fajn a bitku hvězd si, možná, ještě pustím, ale jinak jde o průměr. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ani jednotka nebola bohvie čo, ale na dvojku kvôli menám Arnieho a Jackieho som sa tešil. A myslím si, že nie iba ja, preto je hodnotenie také aké je. Keď sú mena takých hercov vypísané medzi prvými, tak v tomto fantasy pokračovaní kartografa asi budu mať veľkú rolu. Opak je pravdou. Jackie a Arnie tu majú dokopy asi tak 10 - 15 minút a to je tak všetko. Veľkým plusom je, že ich pár minút je tu najlepších s celého filmu a dokonca si tu strihnú proti sebe jeden slušne natočení fight. Čo sa týka zvyšku, tak zvyšný herci ako Rutger Hauer a Charles Dance tu majú minimálnu roličku. Aj keď hlavnú rolu hraje znova Jason Flemyng aj ten tu ma ubraný priestor a delí si ho s čínskymi záporakmi a čínskou princeznou, ktorá chce svoje kráľovstvo späť. Aj keď je dvojka znova pekne farebná a tučná výpravou aj kostýmami, efekty sú znova slabé a celkovo je to taký mišung niekoľkých postav a znova ako v jednotke aj tu chýba lepšia postava, ktorá by film potiahla. Príbeh je ale celkom fajn. Aj keď Stěpčenko nieje dobrý scenárista a veľa vecí sa tu rieši za pochodu alebo len v skratke celkom dobre do plynie. A áno, nie je to ani také temné ako jednotka, nestraší sa tu a nie sú to ani príšery, no to čínske kung fu, akcie a hlavne Jackie a Arnie ma celkom bavili. 60% - 3* ()

Galerie (162)

Zajímavosti (7)

  • Jako koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Han Guanhua. (Rominator)
  • Scény odehrávající se v paláci a na zahradě Lorda Dudleyho (Charles Dance) se natáčely na státním zámku Libochovice v České republice. (Yeosol)

Reklama

Reklama