Reklama

Reklama

Ethan (Joseph Gordon-Levitt), Isaac (Seth Rogen) a Chris (Anthony Mackie) jsou kamarádi už od dětství a jejich vánoční setkání se již dlouhá léta pravidelně mění v noc plnou nespoutaného hýření a bujarého veselí. Nyní ale stojí na prahu dospělosti, tradice se chýlí ke konci a poslední společná pařba by měla být nezapomenutelná. A proto je potřeba najít "Nutcracka Ball" - Svatý grál všech vánočních večírků. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (179)

kingik 

všechny recenze uživatele

O Vánocích se odvažte, je to zdravé. Rogenovi a spol. se (málem) podařilo objevit recept na správňáckou anti-vánoční komedii, která je oplzlá, zhulená a pohrdá vánočními tradicemi. Vše funguje ale jen do té doby, než si film vyhází všechny fórky, sjetý Rogen se okouká a vystoupí Miley Cyrus. Nejen ona, ale i umravněná závěrečná třetina moc do daného konceptu nezapadla. Rogenovi se z pozice producenta podařilo k účinkování ve filmu ukecat Josepha Gordona-Levitta, kterému scénář nedaroval žádný zapamatovatelný vtip. Když to shrnu, vlastně ve filmu nemá žádný komediální výstup, maximem je potyčka s dvěma Santy. Třetím z trojice nerozlučných kámošů je Anthony Mackie, který pobaví divokou prcanicí na toaletách se svojí fanynkou, která mu ještě šlohne trávu, takže ji v určitých fázích příběhu nahání. Naprosto stěžejní pro film je ale Seth Rogen a jeho drogový trip, který se táhne půlkou filmu, a z něhož plyne největší porce vtipů. Rogen je zvíře, které nadává batoleti, zvrací v kostele a vyvádí tak, že si celý film ukořistil jen pro sebe. Nebýt jeho, nemá film pomalu co nabídnout. Zpočátku to má grády, příběh kolem vánoční, několik let trvající tradice, spočívající v odvázaném veselí o vánočních svátcích, je neotřelý. Jenže párty duch filmu nevydrží až do konce. Už proslulá, avšak utajená veselice zvaná Louskáčkův bál, jejíž místo konání naše trojice vytrvale několik let marně hledá, je po objevení celkem tuctová merenda, následně film ztratí tempo, umravní se a hotovo. Nasazení hvězd, jimiž je Lizzy Caplan, James Franco a Michael Shannon unylý dojem z filmu moc nevytrhlo. A to, že film začíná jako veršovánka, kterou kdosi vypráví, není jen tak. V závěru přijde divná pointa související s postavou drogového dealera, ztvárnil ji Michael Shannon, ledacos nám o sobě poví, narostou mu křídla, prostě divné. Rogen má za sebou rozhodně daleko zábavnější produkční fláky. 6/10 ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nebudem tu zase kydať na židáka, lebo najlepšia scéna z filmu bola práve jeho v kostole. Žiadny kvalitný mejdan nezačína pri hlávkovom šaláte a diétnej kole, ale pri hubičkách mixovaných s kokaínom a zapíjaných Redbullom. Potom sa to už len zvrháva to všetkých klasických holyúdských klišé, ktoré ešte občas zafungujú a pobavia. 3 z 5 ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Upozorňujem, že možno sa v komente vyskytne náznak spoileru, ako keď sa Santovi rozsype vrece už v lete. Na začiatku mi všetko včítane Rogenovej židovskej hviezdy a rapovania prišlo trápne, no postupne ma to začalo baviť viac a viac. Zmysel Francovej postavy som ja debil neprekukol v štádiu smskovania, tak ma rozosmial, aj napriek lascívnosti. A pointa postavy Michaela Shannona ma vyslovene potešila, keď už som nečakal prítomnosť žiadneho iného žánru než párty komédie. Celé to tour de bar na mňa pôsobilo dobrodružne a vypointovane. Multi-trip z darčekových drog rozosmial viacnásobne. A ešte aj Miley Cyrus mi bola konečne sympatická. Na Vianoce znovu, ak si spomeniem. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhala, jestli dát tomuhle filmu šanci. Pařba v Las Vegas, její pokračování a podobně laděné komedie mě zas tak moc nenadchly - aspoň ne zpětně. Jenže Gordon-Levitta i Rogena mám ráda, a tak jsem to zkusila. A naštěstí jsem se nezmýlila v tom, že komika tohohle filmu mi sedne. A tím, že byl příběh vyprávěn jako vánoční pohádka, otevřely se tvůrcům dveře originálním vtipům a zápletkám. A vůbec mě nepřekvapilo, když se tam objevil i James Franco. ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Takto ladené strelené komédie (nesúce sa na vlne rýdzo rogenovského štýlu humoru) nijak cielene nevyhľadávam, avšak považujem ich v rámci mnou sledovaných filmov z času na čas za akési spestrenie, ktoré sem-tam i vcelku dobre dopadne - viď trebárs This Is the End alebo The Interview. Tentoraz som si myslel, že vzhľadom na podarený nápad a celkom slušnú početnosť cameí to môže byť presne ten prípad ale žiaľ, zázrak sa nekonal. Že ústredný príbeh nebude nič extra, s tým sa dalo počítať, no výsledok bol taký, že ono to skrátka nefungovalo ani čo sa týka tempa/celistvosti resp. konzistentnosti. Pokiaľ ústredné trio bolo pokope, tak to ešte celkom ušlo, avšak akonáhle sa rozdelili, jediným skutočne vtipným zostala Rogenova postava, ktorej podarené humorné scénky to značne zachraňovali (scéna v kostole, predpoveď budúcnosti, video pre staršiu verziu Isaaca, krv v nápoji atď.). Takisto vtipnými mi prišli vedľajšie postavy stvárnené Shannonom a Rogenovým večným parťákom Francom, inak však celkom slabota, čakal som viac. Čiže zabaviť sa tu dá (na klasicky stupídnom humore týkajúcom sa prevažne alkoholu, drog, náboženstiev a celkovo nekorektnosti), ale o poznanie menej, než by som od tejto partičky čakal. 45% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Nahé fotky Isaaca (Seth Rogen), které má v telefonu, byly pořízeny dvojníkem. (kellne)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno