Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu televize Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana má optimistickou povahu se smyslem pro humor a společně se svým týmem řeší v každé epizodě nový kriminální případ. V seriálu Policie Modrava se mísí napětí a tajemství s lidskými osudy, a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (98)

Olík 

všechny recenze uživatele

Jarda „tančící drak“ Soukup žije – regulérním bijákům se po ukradených Dagmarách, upírských svatbách a opět zasahujících Majsnerech zatím zaplaťpánbůh úspěšně vyhýbá, ale televizní šumavská kriminálka mu celkem sluší. Sluší, ale…………. Modrava by se ještě lépe vyjímala jako seriál, kterým původně měla být (televizní film Policie Modrava měl být pilotním dílem šestnáctidílného seriálu, který Nova začala natáčet v roce 2008, ale kvůli ekonomické krizi nepokračovala a odvysílána je jeho zkrácená podoba z důvodu nevzbuzení dojmu následovného pokračování). ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem posledního filmu režiséra a scénáristy Jaroslava Soukupa ( krom chybného dojmu, že jde o samostatně stojící dílo) je fakt, že čítá dvě kvalitativně dost odlišné poloviny. Přičemž právě ta první – a z hlediska prvního dojmu nejdůležitější - je divácky dost obtížně vstřebatelná. Sálá z ní totiž typická tuzemská televizní ( pilot vznikal v produkci televize Nova ) sterilita. ...více zde...http://blacklsays.blogspot.cz/2012/09/policie-modrava-r-jaroslav-soukup-cr.html ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Film se v podstatě odehrává v duchu seriálu. Jasně, že nejvíc zaujme nádherná krajina. Také jednotlivé zvláštní figury zaujmou a leckdy pobaví ženské drby či problémy, které postavy řeší. Na druhé straně herci text odříkávají téměř bez emocí jako stroje a trochu mi chybí právě herecké projevy jako takové. Jako by si každý prostě odehrál to své a o víc se nestaral. Celý film, stejně jako jednotlivé epizody, mi tak místy přijde trochu plytký a bez záživnosti. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překrásná šumavská krajina orámovala uvěřitelný a inteligentní příběh z nevelkého policejního oddělení. I díky parádnímu obsazení působí opravdově. Hlavně mě zaujala Soňa Norisová a pánové Helšus, Palusga a Rous. Potěšil i pan Satoranský. Policie Modrava je civilní kriminálka, která mě zaujala už při premiéře a stejně tak i při včerejší repríze. Hudební doprovod je průměrný a nijak výrazný. Neurazí ani nenadchne. Jsem zvědav na navazující díly (seriál). ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodnímu pilotu k seriálu Policie Modrava chybí drajf. Jde tak skutečně o obyčejnou televizní detektivku, kterých se natočilo mraky a ještě mraky natočí. Napětí nikde, jen sbírání důkazů a klasické detektivní ježdění sem a tam s pár výslechy. První případ se točí kolem nesvéprávné 25ti leté dívenky, kterou někdo sbouchnul a "udělal" jí dítě. Otec dívky je pak nalezen oběšen. Pravda je však daleko a hlavní hrdinové mají co rozplétat. I přes mnohé proti to není zas tak špatné, uvidíme, zda seriál rozkvete z poměrné pochmurnosti. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • V roce 2013 se TV Nova rozhodla pokračovat v natáčení a navázat na události pilotního filmu. V létě 2013 se natočilo 8 epizod, v létě 2014 pak dalších osm. (PayTrack)
  • Natáčelo se především na Modravě a v Srní. (M.B)
  • Ve filmu se na policejní stanici objevil policista s hodností major. Na podobné stanici by však ve skutečnosti mohla být nejvyšší hodností nadporučík. (Indy21)

Reklama

Reklama