Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu televize Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana má optimistickou povahu se smyslem pro humor a společně se svým týmem řeší v každé epizodě nový kriminální případ. V seriálu Policie Modrava se mísí napětí a tajemství s lidskými osudy, a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (97)

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem posledního filmu režiséra a scénáristy Jaroslava Soukupa ( krom chybného dojmu, že jde o samostatně stojící dílo) je fakt, že čítá dvě kvalitativně dost odlišné poloviny. Přičemž právě ta první – a z hlediska prvního dojmu nejdůležitější - je divácky dost obtížně vstřebatelná. Sálá z ní totiž typická tuzemská televizní ( pilot vznikal v produkci televize Nova ) sterilita. ...více zde...http://blacklsays.blogspot.cz/2012/09/policie-modrava-r-jaroslav-soukup-cr.html ()

Freza77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Natáčení v opravu úžasné krajině, kterou minuluji a rád se tam vracím. Spousta místních rádi vzpomínají na natáčení. Škoda je, že chata ve které bydlela teta Modravy je zbourané. Nějaky pražák prý koupil pozemek i s chatou, pak si pozval statika, který konstatoval zbourání chaty po tom co ji koupil a že si tam udělá biofarmu, tak uvidíme. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože šumavský seriál Policie Modrava jde s přibývajícími sériemi už dost mimo dráhu mého dávného zalíbení, samotný začátek ještě před klapkou oficiálního seriálu mi na televizní poměry přišel hodně slušný a byl také jednou z mála možností zahlédnout v televizním a filmovém světě tu naši milovanou Šumavu. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Pěknej řízek.“ ,,Jen ho naklepat.“ Když jsem se dozvěděl, že tento televizní film měl být úvodním dílem připravovaného seriálu, byl jsem docela rád, že z něj sešlo. Kdyby se totiž tento seriál vydal stejnou cestou jako tento film, dopadl by prabídně. Tady se na malé ploše vystřídá velké množství špatně zahraných postav, při čemž každá má nějakou svou zápletku a u většiny jejich příběhy vyšumí do ztracena. Hlavní detektivní linie s postiženým děvčetem mi přišla divná, navíc byla hyzděna tradičními detektivními stereotypy. K tomu hrál příšerně nelibozvučný hlavní hudební motiv, který mi doslova lezl krkem. Jediné pozitivum jsem viděl v herečce Norisové, která svoji kapitánku zahrála se ctí a šarmem. ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Začnu tím, že jsem z Prahy, kde se divní lidé rozprostřou v davu, ale tady scénárista vytvořil malou vesnici, kde je magorů až na půdu. Takže vše je postaveno na hloupých postavách, ještě hloupějších dialozích a děj se tahne jak Lovosice. Detektivky náš filmový průmysl uměl a v mnoha případech dodnes umí, a tak doufám, že Policie Modrava je jen špatný vtip. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu se na policejní stanici objevil policista s hodností major. Na podobné stanici by však ve skutečnosti mohla být nejvyšší hodností nadporučík. (Indy21)
  • Natáčelo se především na Modravě a v Srní. (M.B)
  • V roce 2013 se TV Nova rozhodla pokračovat v natáčení a navázat na události pilotního filmu. V létě 2013 se natočilo 8 epizod, v létě 2014 pak dalších osm. (PayTrack)

Reklama

Reklama