Reklama

Reklama

Policie Modrava

(seriál)
  • Slovensko Policie Modrava
Česko, (2011–2022), 37 h 38 min (Minutáž: 54–66 min)

Tvůrci:

Jaroslav Soukup

Režie:

Jaroslav Soukup

Hrají:

Soňa Norisová, Filip Tomsa, Jaroslav Satoranský, Matěj Dadák, Zdeněk Palusga, Jan Monczka, Jaroslava Stránská, Michal Holán, Jana Boušková, Martin Davídek (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu TV Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická v podání Soni Norisové, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele policejní stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana je vtipná, inteligentní a má veselou optimistickou povahu se smyslem pro humor. Tak se snaží řešit i jednotlivé kriminální případy, které se odehrávají v jejím regionu. V každé epizodě řeší Jana nový kriminální případ, na jejichž pozadí prožívá i soukromé vztahy. Děj doplňují svérázné a někdy i humorné figurky horských obyvatel. Mísí se v něm napětí a tajemství s lidskými osudy a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (TV Nova)

(více)

Recenze (170)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

V podstatě podepisuju honajzův komentář. Ano, 1. oddělení nebo Devadesátky jsou samozřejmě někde jinde, ale troufám si tvrdit, že mimo nich je Modrava v záplavě často až směšných pokusů o různé variace krimi žánru to nejlepší, co která televize od roku 1990 v oboru krimi vytvořila. Samozřejmě velké plus je za nádhernou šumavskou přírodu, ale i herecké obsazení je docela sympatické, postavy normální (tohle je případ, kdy ženská vedoucí funguje), případy nejsou nějak uměle komplikované a je to celé takové normální. Jestli by Šumava byla vylidněná? No, to se říká o Midsomeru taky. :) Je to tak 70 %, ale trochu nadhodnotím. ()

route60 

všechny recenze uživatele

Ano vzniklo to na Nově ale to neznamená že se musí jednat o brak ale jak mnozí zdejší panáčci hodnotí Tv Novu a né seriál samotný který je fajn na nedělní večer, parta policistu vyšetřuje různé případy v krásném prostředí Šumavy a řeší své každodenní starosti a režisér Jaroslav Soukup se konečně vykašlal na dementní filmy typu Jak ukrást Dagmaru a natočil pohodový seriál při kterém nemám konečně chuť udělat s televize parašutistu. ()

Reklama

Ivoshek odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen jeden díl. Konkrétně "S3E1 Maily ze záhrobí". Nevím, kdy naposledy jsem viděl tak špatně napsané dialogy, které křečovitě deklamují špatně hrající lidé. Ovládl mne pocit absolutní trapnosti. Ale ne taková ta zábavná trapnost. Prostě jsem se jen styděl. Pak jsem to vypnul a šel si vymýt oči. Tohle už nikdy. Nikdy. Jo a abych nezapomněl, Satoranský to tady rozhodně nezachraňuje. Nevěřil jsem mu ani krkonošskýho Kubu a stejně prkenně hraje i tady. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dá se toho zkritizovat hodně, ale proti ČT Vraždám v kruhu je to superrealistické veledílo. Jistě, Kašperky jsou malinké městečko a schválně by mně zajímalo, kolik a zda vůbec tam nějaká PČR je, dokonce bych si myslel, že nejbližší kriminálka je v Plzni, netušil jsem, že "obvoďáci" vyšetřují vraždy a ta koncentrace zločinů hladce překonává jak Honduras, tak brazilská favelas. Jenže - je to klasický princip detektivek (viz. zde zmiňovaný Midsommer), aspoň zde není žádná slečna Marplová (na kterou se vraždy lepí jako moli na pásku), je ctěn charakter žánru, příběhy mají logiku, herci hrají slušně, většina story je dobře vypointovaná (chytrolíni, co tady tvrdí, že je hned jasné, kdo je vrah, jsou vedle jak tak jedle a dělají se jenom zajímavými za každou cenu), občas potěší nějaká ta nečekaná story (mrtvý manžel zastlaný v posteli kvůli pár důchodům, zlodějíček skrývající se v žumpě či tandem Medvecká - Boušková...), není to přehnaně dlouhé a díky té Šumavě se na to prostě příjemně kouká. Pravda, není tam žádné "poselství", neřeší se tam žádné celospolečenské problémy ani tam není za každou cenu kritika (většinou zcela falešná) doby, jak nás oblažuje v každém svém počinu komunista Svoboda. Takže komerční zábava, která není odfláknutá, na nic si nehraje a snad proto si zaslouží rozhodně víc, než těch šedesát...... ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To co me udrzelo u tohoto serialu je (uprimne receno) jen a pouze Sona "Scully" Norisova... ty to opravdu slusi moc dobre. A nebo mam proste slabost na tyhle typy... ;) Jinak serial je klasicka moderni slatanina s malo uveritelnym dejem, s kolisavym hereckym vykonem temer vsech clenu ansamblu, ktery je "podporen" o typicke podivne papirove dialogy. :) Takze za me dve hvezdy pro Sonu. :) 2+ ()

Galerie (662)

Zajímavosti (72)

  • Když se technik pokouší stáhnout kamerový záznam ze dny vraždy, objeví se pouze zrnění. To je ale nesmysl, protože kamery nahrávají digitálně a pokud někdo smaže jejich data, není tam nic, co by mohlo zrnit (zrnění je výsadou analogového záznamu). Takže správně se měla objevit hláška typu „file not found“ a podobně, nikoliv zrnění. (pjotri)
  • Natáčelo se v obcích Srní, Horská Kvilda, Kvilda, Modrava, Kašperské Hory a v kempu Antýgl. (hendrich6)
  • Natáčelo se na ranči Vogelsang u Kašperských hor. (M.B)

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Reklama

Reklama