Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (151)

janesX 

všechny recenze uživatele

Nepovedal by som, že staré americké vojnové filmy sú lepšie ako tie novšie. Môj názor je, že lepšie nie sú. A bez pochyby sa v nich viac kecá ako striela. V tomto filme ma zarazila jedna neodpustitelná chyba, keď pomerne na začiatku po prestrelke jedna čerstvá (a asi hlavne blbá) mrtvola v bielom tričku dýcha na plný pupok. A je to strašne dlhý záber. Potom armáda američanov strieľa slepými (alebo sú slepì vojaci?) keď modrooký blonďák (veď ako inak) uteká cez most a zapáli ručne rozbušku. Nikto teda nezabráni jedinému nemeckému vojakovi aby vyhodil most do vzduchu, pritom film je o bránení tohto mosta. No, našťastie nálož bola nekvalitná. Vyzdvihol by som tu výber postáv a možno ich hranie, ale to je na moju laťku málo. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Výborný válečný film. Vždy si cením těch válečných filmů, v nichž jsou ukázány obě strany tak, že jedna nevyznívá jen jako ta jednoznačně nejhorší. Zde byli někteří nemečtí vojáci zobrazeni především jako lidé na jedné z válčících stran a ne jen jako krvelačné zrůdy. Navíc stupidní rozkazy, kvůli nimž byli obětovány lidské životy, nebyly vydávány pouze fanatickým Hitlerem, jak můžeme vidět právě v tomto filmu. Myslím, že Most u Remagenu je pro milovníky válečnýh filmů opravdu lahůdkou, a to jak díky hereckým výkonům, tak i dobré režii, kameře a hudbě. ()

Reklama

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Není to úplně velikášská pecka jako Vzdálený most nebo Nejdelší den, přesto je to klasický válečný film 70. let, které můžu beze zbytku. Možná tomu chybělo hvězdnější obsazení, protože obsazeným hercům občas chyběl onen patos, jaký tyhle filmy pořebují. Zaujal mě tedy hlavně můj oblíbený Robert Vaughn (výborná scéna s rozbitím míšeňské sošky) a Ben Gazarra v roli Angela. A jak jste i ostatní zmínili, vynikající hudba Elmera Bernsteina. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1794. hodnocený film: Jak skvělý filmy se dřív točily. Stačilo mít jen nápad. V tomhle případě mě ale ještě víc zaujal ten fakt, že film, který se snaží mapovat boj o most u Hamburku během druhé světové války a pro jehož účely natáčení bylo jako místo natáčení zvoleno Československo, mohl posloužit jako jeden z vylhaných důvodů pro obsazení Československa vojsky varšavské smlouvy. Je to až k nevíře, když si člověk zjistí zajímavosti k tomuto filmu. Jinak herecké výkony byly luxusní, kostýmy také a ten maličký podíl naší domoviny se také u mě podepsal na celkovém hodnocení 5*. Skvělý film, jsem rád, že jsem na něj narazil aspoň při zmínce úmrtí herce George Segala. 5* ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Příběh nedobrovolného hrdinství, které si vynutila válečná léta - TA léta, za jejichž vlády se život a smrt probouzeli i ukládali ke spánku společně ... bok po boku. Neodděluje striktně černou a bílou - prostřednictvím prostého, nepřikrášleného vyprávění se snaží přiblížit všechno, čím procházeli vojáci na obou stranách fronty - včetně rozkazů, které musely být vyřčeny ... a naplněny, i když se dopředu nedalo říct, jestli přinesou kýžený výsledek. Ve své podstatě je to příběh velice opravdový ... a velice LIDSKÝ - navzdory dějinné epoše, o které pojednává ... jako vzpomínka na všechny padlé, kteří se jejího konce nedožili. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (28)

  • Podľa britskej tlače štáb ušetril až £833,000 z celkového rozpočtu £2,100,000 tým, že sa rozhodli natáčať v Československu namiesto Západného Nemecka. (Real Tom Hardy)
  • Scény z popraviště se natáčely na zámku Duchcov v severních Čechách a záběry mostu vznikly v Davli u Prahy. (M.B)
  • Most, který je vyhozen do povětří v úvodu filmu, je železniční most u Skochovic, který se nachází jen pár kilometrů po proudu Vltavy od Davelské mostu, který posloužil jako most Remagenský. Město Meckenheim je ve skutečnosti Jílové u Prahy, které se nachází rovněž nedaleko Davle. (Cheeter)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama