Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (151)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Když už sjíždím takovýhle válečný "vykopávky", tak sem si musel pustit i tenhle... V mládí už sem určitě taky viděl, ale to mi všecky válečný filmy přišly stejný. Teď už tak nějak vím o co šlo, takže je to pro mě mnohem přínosnější. Tenhle je rozhodně zajímavej tím, že se točil v době okupace v ČR. Dějově taková ta klasika. Postavově spíš lepší. Hlavní dvojice je hodně v pohodě. Jo a další film ve kterým umře ten hamoun ze Sedmi statečnejch, tentokrát se postavil na stranu zla :o) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac na to, že aké to ma vysoké hodnotenie. Príbeh je vojenský jednoduchý čo mi vôbec nevadí, ale postavy sú napísané fakt biedne a jediný kto tam za niečo je stojí je nemecký Robert Vaughn alias Major Kreuger. Inak je to natočené dosť dobre, hlavne kamera stojí za to a taktiež aj akcie, ktoré ponúknu slušný arzenál. Keby sa prepísali postavy a príbeh trochu viac zdramatizoval, aby vtiahol do deja bolo by to rozhodne lepšie. Takto sa jedná len o film s peknou vojenskou výbavou a výbuchmi. 65% - 3* ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Velice slušná válečná podívaná o dobývání-nedobývání – ničení-neničení klíčového mostu přes Rýn. V kontextu americké tvorby podívaná spíše komorní a úsporná co se výpravy i komparzu týče, i přesto však působivá, zajímavá a dramatická. Slušné vykreslení postav, několik zvratů a solidní vypravěčské tempo, které si vystačí i bez přehnaně monumentálních a patetických berliček, toť hlavní klady "Mostu u Remagenu". A že byl film natáčen v rozbouřené atmosféře posrpnové ČSSR, to už je jen pikantní paprička na slušně ochuceném válečném guláši. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

V dnešní době, kdy máme válečné filmy, ve kterých jsou samé krvavé scény, střeva se valí támhle, končetiny leží támhle a nebo různé operace, tak tento filmy je vzácnost. A na to, že je to z roku 1969, tak tím je to větší vzácnost, protože něco podobného se v současné době nepodaří už natočit. Film má nesmírně pomalé tempo, které nabírá strašně pomalu. Ale je pravda, že i když se to rozjede asi tak po hodině, tak i ta pomalá hodina je dost dobrá. Líbilo se mi, jak sledujeme americkou a i německou stranu a veškerou strategii těchto dvou stran. Když přišlo na valčení na mostě, tak to byl docela luxux. Parádně natočeno a já jen zašnu, jak to na svou dobu bylo natočeno. Vážně klobouk dolů. Z herců jsem neznal ani jednoho, ale je pravda, že podali výborné výkony a to tak, že všichni. Jeden z nejlepších válečných filmy, co jsem kdy viděl! ()

lukano 

všechny recenze uživatele

Most u Remagenu je jeden z amerických velkofilmů, který se točil i v Československu. Málo kdo však ví, že na záběrech tohoto filmu, jsou ve skutečnosti dva mosty. Davelský most a Měchenický most. Měchenický most plnil spíše úlohu, že opticky zvětšoval Davelský, který je ve skutečnosti malý, úzký a jen pro pěší. Proto po něm nemohly projíždět vlaky, které ve filmu převážely ustupující němce. Je zajímavé, že filmaři dokázali tohle dát dohromady, aniž by si toho divák všimnul. A proč se film netočil přímo v Remagenu? Těch důvodů bylo zřejmě víc. Ten hlavní však, že most byl v roce 1945 značně poškozen a ještě v průběhu války se nakonec zřítil do řeky Rýn. Most jíž nikdy nebyl obnoven a zůstaly zachovány pouze mostní věže. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (28)

  • Ráno 21. srpna v Davli nastoupili komparzisté v německých uniformách a vtom už přijížděly sovětské tanky. Ruští vojáčci nevěřícně třeštili oči na německou armádu. "Nechybělo moc a rozstříleli by nás i s tím mostem," řekl k tomu Vít Olmer, který ve filmu hrál. (Lorax)
  • Scény z popraviště se natáčely na zámku Duchcov v severních Čechách a záběry mostu vznikly v Davli u Prahy. (M.B)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama