Reklama

Reklama

Noční letec

Richard Dees (Miguel Ferrer), reportér bulvárního týdeníku, se setkal už s tolika neuvěřitelnými senzacemi, že ho nemůže téměř nic překvapit. Teď se vydává po stopách sériového vraha, zvaného "noční letec", který v noci pravidelně létá ve svém malém letadle a vyhledává vždy podobná místa, opuštěná venkovská letiště a na nich své nové oběti. Dees se pouští do rutinního vyšetřování, ale ani v těch nejděsivějších snech by ho nenapadlo, že tajemný pilot není jen obyčejný šílenec, ale něco mnohem horšího! Mrazivý horor podle povídky Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

oLí 

všechny recenze uživatele

Slušela by tomu kratší stopáž alá epizoda Creepshow či podobně, povídka od Kinga musí bejt výborná, i tak mám pro tyhle jeho levnější televizní adaptace celkem slabost. Tohle mělo ucházející detektivně-hororovou 80´s - 90´s atmosféru a hlavně jako vždy výbornýho Miguela Ferrera v hlavní roli, s ním prostě nelze šlápnout vedle. 5.5/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem nejaky levny becko, cehoz se mi sice dostalo, ale rozhodne sem necekal, ze bude tak zabavny. Filmy podle povidek Stephena Kinga mam rad, i kdyz az na vyjimky za moc nestoji. Nicmene tenhle se radi mezi to lepsi co se podle Kinga natocilo. Pribeh celkem originalni, akorat mi trochu vadilo, ze neni moc vysvetlenej puvod upira (jen nejaka fotka a to je vse) a taky proc vlastne lita letadlem. Asi tak hodina je spis takova trochu mysteriozni detektivka, kdy Miguel Ferrer (ktery je vyborny, a v roli novinare, kteremu neni nic svate, naprosto vynikajici) patra, vyptava se a hleda "nocniho letce". To by cely bylo tak na 3*, protoze i kdyz to je zabavny tak to horor neni ani trochu. Jenze pak pride vynikajici posledni pulhodinka. Vzhled upira sice pusobil spis smesne, byl celej nakej oteklej a lepsi bylo, kdyz byl vzdy videt z dalky, jak nekam odchazi. Ale krome tyhle jedny vady uz nic smesnyho nenasleduje. Upir totiz novinari ukaze "peklo" a to je opravdu husty. Celej zaverecnej masakr na letisti je hustej. Doporucuju skouknout necenzurovanou verzi, cenzurovanou jsem sice nevidel celou, takze nevim jak to je v jinejch pripadech, ale v pripade finalniho masakru stoji cenzurovana za hovno. Zatimco necenzurovana trva cca minutu, tak tady je vse hotovy za nakejch 10 sekund coz je hodne na skodu. Pokud jste videli cenzurovanou tak si z meho hodnoceni uberte hvezdicku, ale necenzurovana si ty 4* opravdu zaslouzi. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Další z průměrných, béčkově zavánějících filmových adaptací z pera mistra hororu Stephena Kinga. Povídku jsem před nějakými časy četla a hodně se mi líbila. Z toho, co si z ní pamatuji, jsem byla zvědava, nakolik se bude tento film držet předlohy a také, zdali bude jeho konec podobný tomu v povídce. Předlohy se drží poměrně zdařile a závěr je víceméně stejný. Atmosféra není nijak děsivě hororová, ale místy zaujme. Napětí přiměřené, herecké výkony nijak výrazné. Dost se mi však líbila podmanivá hudba, ztvárnění Nočního letce a pár slušných scén (kdo byste se nechali od upíra pozvat na drink?:) Celkově průměrný průměr. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ten film má zaprvé hodně lacinou výpravu,tudíž působí dost televizně.Co se týká obsazení,hlavně M.Ferrer mě lezl tak jako vždy na nervy.I to že podle románů a povídek S.Kinga nevzniklo víc nadprůměrnej filmů se potvrdilo.No a děj.Nebylo to úplně pitomý až na konec.Ten byl dementní až dost.Hodnocení?40%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Literární předlohu jsem nečetl, čímž odpadá srovnávání. Zpočátku pomalu se rozjíždějící trochu mysteriózně detektivní příběh zhruba po hodině vygraduje v docela slušněj horůrek s houstnoucí atmosférou. Každopádně, upírské filmy nikdy nebyly mým šálkem kávy [čest výjimkám typu Nosferatu] (upírské téma je podle mě vyčerpané a hlavně mi jej znechutily sračky typu Blade nebo Underworld), leč Noční letec ukázal, že tomu tak nemusí být vždy - je to jeden z nejzajímavějších upírských filmů, co jsem viděl. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně na začátku filmu, kdy reportér Richard Dees (Miguel Ferrer) mluví se šéfredaktorem Mertonem Morrisonem (Dan Monahan), je v několika záběrech nad jejich hlavami jasně vidět zvukařův mikrofon. (Chuppa)

Reklama

Reklama