Reklama

Reklama

Beetlejuice Beetlejuice

  • USA Beetlejuice Beetlejuice (více)
Trailer 14

Obsahy(1)

Snímek s názvem Beetlejuice Beetlejuice vypráví příběh tří generací rodiny Deetzových, které se po nečekané rodinné tragédii vracejí domů do Winter River. Život Lydie, kterou stále pronásleduje Beetlejuice, se obrátí vzhůru nohama, když její vzpurná dospívající dcera Astrid objeví na půdě tajemný model města a omylem se otevře portál do posmrtného života. V obou říších se rodí problémy a je jen otázkou času, kdy někdo třikrát vysloví Beetlejuicovo jméno a rozpustilý démon se vrátí, aby rozpoutal chaos jemu vlastní. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 14

Recenze (84)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jo! Tim je zpátky ve formě a já jsem nadšen! Druhý Beetlejuice mi udělal skutečně nepopsatelnou radost a já doufám, že to bude hit! Michael Keaton je ďábel a srší energií, stejně tak Burton. Hromada úžasných nápadů (stylové flashbacky, celkově nápadité záhrobí, hudební čísla...), naprosto dokonalí herci (Jenna je jako vždy úchvatná, Catherine O'Hara překvapivě zábavná a snesitelná, Monica Bellucci nádherně děsivá a stylová, takže je škoda, že je ve filmu ve výsledku spíš zbytečně, Willem Dafoe si každou scénu krade naprosto pro sebe a potěšilo i jedno moc pěkné cameo). Bomby samozřejmě jede i Danny Elfman, který strhne od první vteřiny. Filmu to strhnutí sice pár minut trvá, ale pak to opravdu stojí za to. Je to nádherně ujeté, skvěle fungující černý humor i dobrý příběh (který sice není zas až tak originální, ale to je jedno). No a ve výsledku je to možná ještě o chlup lepší než originál. A úplně celé je to od začátku až do konce nádherně burtonovské (osmdesátkově a devadesátkově burtonovské). Ani po Wendesday jsem moc nedoufal, že by něco takového mohlo přijít, ale stalo se. A já mám ohromnou radost. Skvělé! Už dlouho jsem si nic tak neužil. 85 %. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Taková blbůstka, která trpí nadměrným množstvím postav i motivů, co jsou nedotažené. Občas zbytečně nudí sentimentem a hluchými scénami. Vzpomínky fanouška však zahřejí odkazy na původní dílko, sexy démonická Monica s upomínku na sešitou Sally a občas i povedené vtipné scénky. Celkově je to však nevyrovnaný film. ()

Reklama

Blazena 

všechny recenze uživatele

Původní zpracování se mi vykouřilo z hlavy; do nového jsem šel hlava nehlava; a pokud nepočítám pár epizod Wednesday, posledního Burtona jsem já hlava skopová viděl někdy před 15 lety. Šel jsem do toho proto s hlavou otevřenou a jasně, kolik hlav, tolik názorů. Ale ač jsem si někdy s chladnou hlavou připadal, že vejrám do zaprášené vitríny nějaké pouťové atrakce a ač nejsem hlavní cílovka (40+ nostalgik versus tweens), se zvrhlým potěšením mě tenhle v dobrém i špatném slova smyslu frankensteinovský produkt vlastně bavil. Sypu si popel na hlavu, někdy mi zkrátka asi stačí málo. Psí hlavu Burtonovi nasadím až někdy příště. Váš, BOB. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem si dával první snímek den předtím po několikaleté pauze, neměl jsem sebemenší problém znovu vstoupit do krásně strašidelného městečka, v němž se to nemrtvými jen hemží. Skutečně, po celou dobu velmi přívětivé stopáže jsem měl dojem, jakoby všichni herci prostě čekali na place, dokud režisér Tim Burton opět nenalezne svou pověstnou jiskru. Všechno zde tedy funguje přesně tak, jako v prvním snímku. Tvůrci ale bohužel dělají i stejné chyby jako před třiceti lety. Scénář je tedy opět jen laciným pojivem s několika nedůležitými odbočkami, přičemž i příběh samotný by dozajista zasluhoval lepší péči. Občas jsem totiž byl už vážně unavený ze všudypřítomné nostalgie a vzpomínání na první počin. Co zde ale funguje dokonale, tak to jsou herecké výkony. Všichni si návrat svých postav jaksepatří užívají (Michael Keaton je pořád neskutečný bourák!), pročež se před Vámi rozestře oku lahodící nenáročná podívaná, u níž si dokonale odpočinete, a především pořádně od srdce zasmějete. Pokud jste tedy fanoušky předchozího snímku, či prostě jen chcete zavítat do kina na oddechovou podívanou u níž nemusíte moc přemýšlet, Beetlejuice Beetlejuice je přesně tím pravým. Skvělá práce! (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) „The juice is loose!“ ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Na film jsem čekala drtivou většinu svého života, a že by vyloženě zklamal, to se opravdu říct nedá, ale hodit do filmu nádhernou Monicu Belluci a pak ji v podstatě vůbec nevyužít (mohli si ji nechat na třetí pokračování, ono těch dějových linek tam bylo už zadosti)? Nebo ani nevysvětlit proč třeba Lydia svého muže nemohla vidět (i přes závěrečné odhalení)? To zamrzí... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Beetlejuice 2 byl plánován hned poté, co se první film dostal na velké plátno v roce 1988. Mnoho režisérů a scenáristů bylo v té či oné době k projektu připojeno, ale nic se nedostalo dále než do fáze psaní scénáře. (KGBelik)
  • Před realizací tohoto filmu vznikl scénář pro film s názvem „Beetlejuice Goes Hawaiian“. Na jeho uskutečnění však nikdy nedošlo. (KGBelik)

Související novinky

Zlatého lva v Benátkách získal Vedlejší pokoj

Zlatého lva v Benátkách získal Vedlejší pokoj

07.09.2024

V sobotu 7. září proběhlo slavnostní zakončení 81. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Benátkách. Jednu z největších evropských filmových událostí roku otevřel 28. srpna nejnovější počin Tima… (více)

Z Michaela Keatona bude Michael Douglas

Z Michaela Keatona bude Michael Douglas

06.09.2024

Oblíbený herec Michael Keaton (Birdman, Batman) poslední dny a týdny tráví zejména mediální propagací svého nejnovějšího snímku Beetlejuice Beetlejuice v režii Tima Burtona (Dumbo, Sirotčinec slečny… (více)

Reklama

Reklama