Reklama

Reklama

Beetlejuice Beetlejuice

  • USA Beetlejuice Beetlejuice (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Snímek s názvem Beetlejuice Beetlejuice vypráví příběh tří generací rodiny Deetzových, které se po nečekané rodinné tragédii vracejí domů do Winter River. Život Lydie, kterou stále pronásleduje Beetlejuice, se obrátí vzhůru nohama, když její vzpurná dospívající dcera Astrid objeví na půdě tajemný model města a omylem se otevře portál do posmrtného života. V obou říších se rodí problémy a je jen otázkou času, kdy někdo třikrát vysloví Beetlejuicovo jméno a rozpustilý démon se vrátí, aby rozpoutal chaos jemu vlastní. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (132)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem si dával první snímek den předtím po několikaleté pauze, neměl jsem sebemenší problém znovu vstoupit do krásně strašidelného městečka, v němž se to nemrtvými jen hemží. Skutečně, po celou dobu velmi přívětivé stopáže jsem měl dojem, jakoby všichni herci prostě čekali na place, dokud režisér Tim Burton opět nenalezne svou pověstnou jiskru. Všechno zde tedy funguje přesně tak, jako v prvním snímku. Tvůrci ale bohužel dělají i stejné chyby jako před třiceti lety. Scénář je tedy opět jen laciným pojivem s několika nedůležitými odbočkami, přičemž i příběh samotný by dozajista zasluhoval lepší péči. Občas jsem totiž byl už vážně unavený ze všudypřítomné nostalgie a vzpomínání na první počin. Co zde ale funguje dokonale, tak to jsou herecké výkony. Všichni si návrat svých postav jaksepatří užívají (Michael Keaton je pořád neskutečný bourák!), pročež se před Vámi rozestře oku lahodící nenáročná podívaná, u níž si dokonale odpočinete, a především pořádně od srdce zasmějete. Pokud jste tedy fanoušky předchozího snímku, či prostě jen chcete zavítat do kina na oddechovou podívanou u níž nemusíte moc přemýšlet, Beetlejuice Beetlejuice je přesně tím pravým. Skvělá práce! (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) „The juice is loose!“ ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Taková blbůstka, která trpí nadměrným množstvím postav i motivů, co jsou nedotažené. Občas zbytečně nudí sentimentem a hluchými scénami. Vzpomínky fanouška však zahřejí odkazy na původní dílko, sexy démonická Monica s upomínku na sešitou Sally a občas i povedené vtipné scénky. Celkově je to však nevyrovnaný film. ()

Reklama

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

První Beetlejuice je dost zvláštní a unikátní, desítky zdánlivě nesourodých vlivů a stylů kombinující kinematografický úkaz a nikdy na mě nepůsobil jako film, co by si říkal o pokračování, rozhodně ne o pokračování po téměř čtyřiceti letech. Každopádně se nám ho však dostalo, a i když po shlédnutí nejsem přesvědčen o tom, že jsme ho potřebovali, dopadlo to určitě líp než by se dalo na základě Burtonových posledních několika pokusů očekávat. Narozdíl od těch povětšinou ošklivých, mdlých CGI zvěrstev, tohle vypadá skvěle a je v tom spousta energie a nápadů. Možná vlastně trochu moc nápadů, třeba taková postava Monicy Bellucci, která na začátku vypadá jako hlavní antagonistka, působí nakonec dost zbytečně, stejně tak Willem Dafoe mohl dostat víc prostoru. Ona ale i ta přeplácanost trochu působí jako navázání na vibe prvního filmu. Jako návrat do světa, který v něm byl představen i jeho obohacení to za mě prostě funguje slušně. A pro Jennu Ortegu mám tak jako pro její mámu Winonu slabost. Tak si teď uvědomuju že jsem ještě ani nezmínil Keatona, a vlastně k němu moc nemám co říct - ta manická elektrizující energie, již disponoval v prvním díle tady trochu chybí, ale pořád je zábava ho sledovat kdykoli se zjeví. Mohlo to být vtipnější, ale bavil jsem se slušně. 7/10 ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Burton rozohráva na krátkej stopáži viac liniek ako by som čakal. Hlavne v prvej polovici to na mňa nepôsobilo úplne dobre. Celý príbeh mi prišiel nejak na silu pozliepaný dokopy len aby mohlo vzniknúť pokračovanie známej klasiky. Monica Bellucci vo finále ostala nevyužitá a aj dianie okolo Jenny Ortegy je na koniec trochu moc useknuté. Stále ma bavilo zobrazenia sveta mŕtvych, Elfmanova hudba, Dafoe vo vedľajšej úlohe a Keaton si to aj vo vyššom veku užíva, no režisérov návrat do formy sa týmto u mňa nekoná. ()

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele

A jak dopadl nový Beetlejuice? Za mě naprostá pecka, je to důstojné pokračování jednoho z nejkultovnějších filmů všech dob! Michael Keaton se vrací do ústřední role Beetlegeuse a je to jako by nikdy tu roli nepřestal hrát jelikož je v ni skvělý stejně jako tenkrát. Příběh je trochu více zamotanější než jednoduchý díl předchozí, máme zde více dějových linek ale to ničemu nevadí, hlavní je že si užíváte tu zatraceně skvělou Burtonovskou atmosféru která je tam od začátku až do konce. Film zkrátka baví a nedělá ostudu, užil jsem si ho na maximu a všem doporučuji. Burton se vrátil ve velkém a jeho dílo nyní může jen vzkvétat. Beetlejuice Beetlejuice .. Mé hodnocení: 9/10 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Před realizací tohoto filmu vznikl scénář pro film s názvem „Beetlejuice Goes Hawaiian“. Na jeho uskutečnění však nikdy nedošlo. (KGBelik)
  • Michael Keaton (Beetlejuice) v březnu 2014 řekl, že toto bylo jediné pokračování, na kterém měl zájem se podílet. (TommyZR)

Související novinky

Zlatého lva v Benátkách získal Vedlejší pokoj

Zlatého lva v Benátkách získal Vedlejší pokoj

07.09.2024

V sobotu 7. září proběhlo slavnostní zakončení 81. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Benátkách. Jednu z největších evropských filmových událostí roku otevřel 28. srpna nejnovější počin Tima… (více)

Z Michaela Keatona bude Michael Douglas

Z Michaela Keatona bude Michael Douglas

06.09.2024

Oblíbený herec Michael Keaton (Birdman, Batman) poslední dny a týdny tráví zejména mediální propagací svého nejnovějšího snímku Beetlejuice Beetlejuice v režii Tima Burtona (Dumbo, Sirotčinec slečny… (více)

Reklama

Reklama