Reklama

Reklama

Beetlejuice Beetlejuice

  • USA Beetlejuice Beetlejuice (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Snímek s názvem Beetlejuice Beetlejuice vypráví příběh tří generací rodiny Deetzových, které se po nečekané rodinné tragédii vracejí domů do Winter River. Život Lydie, kterou stále pronásleduje Beetlejuice, se obrátí vzhůru nohama, když její vzpurná dospívající dcera Astrid objeví na půdě tajemný model města a omylem se otevře portál do posmrtného života. V obou říších se rodí problémy a je jen otázkou času, kdy někdo třikrát vysloví Beetlejuicovo jméno a rozpustilý démon se vrátí, aby rozpoutal chaos jemu vlastní. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (116)

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Fan servis běží na plné obrátky, je tam hromada roztomilých drobností k pochutnání. Škoda, že je to dost roztahané a dobrá polovina filmu nemá švih a jen pomrkává na diváka. Obsazení celkem fajn, i když Jenna Ortega mě nijak nebere a ta její sveřepě zaťatá pusinka a jeden výraz mě tu spíš vadil. Ale Michael Keaton si to rozhodně užíval, výborná hudba Dannyho Elfmana taky byla fajn. Ale Geenu Davis sakra mohli ukecat. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Po scénáristické stránce stejně nedotažené jako jednička, pocitově ovšem lepší. Možná udělá své i to obyčejné zjištění, že se Tim Burton (snad) znovu našel. Beetlejuice Beetlejuice je plný povedených praktických efektů a černého humoru, v což jsem už nedoufal. Svět mrtvých je návratem do známých reálií, ale není pouhou recyklací, třeba nabídne hned několik nových postav, které jsou však zároveň největším "problémem" filmu. Willem Dafoe jako Wolf Jackson zasloužil podstatně větší prostor a mrtvá nevěsta Delores Monici Bellucci nějaký zásadnější závěr, takhle její posmrtné vysávání vyšumí. Pravdou je, že za fantastickou svatební scénu její působení stálo, současně to však podtrhuje výše zmíněné. Podobně neortodoxně Burton naloží i s možnou romantickou linií pro mladé, je však škoda, že se věci kolem Astrid začnou dít zbytečně pozdě. Ale zase, za ten hřejivý závěr to stálo. A to jsem si u něj říkal, "to si snad dělá...". Dělal. ()

Reklama

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tím Burton je zpátky ve svém a dělá to zatraceně dobře. Beetlejuice je moje oblíbená postava z jeho filmů a tady se opět vyřadili. Příběh je super a víc se o postavě dozvíme. Dokonce se i víc času tráví v zemi mrtvých a tam je to parádní. Keaton je fantastickej a ostatní nejsou o moc horší. Klobouk dolů, že ukecal většinu herců z prvního dílu. Stylizace je nádherná a muzika se perfektně hodí. Je to vtipný, příjemný film s nádechem hororu a já se královsky bavil. 85% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

I když to není tak často pravidlem, dvojka se z mého pohledu povedla lépe. Má to lepší základ příběhu, povedenější vtípky (párkrát jsem se nahlas zasmál), spousty pomrknutí na jedničku (takže vidět jedničku je jednoduše povinnost) a Keaton coby džus tak tolik nepřehrává jako v prvním dílu, a to kvituju. Je v tom cítit Burton, ale ne zas tolik, aby to mohlo občas vadit. Spokojenost a fajn zážitek v kině. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Za těch 36 let se ledacos měnilo...Nyní už samozřejmě dospělá  Lydia teď o své schopnosti vidět duchy dělá televizní show, její macecha si otevřela extravagantní galerii s několika velkoplošnými obrazovkami, Beetlejuice má zase problém ještě s jinou ženskou....a Tim Burton taky ušel za tu dobu kus cesty. A podle mě mu nejlépe sedne, když se může ,,jen tak´´ utrhnout ze řetezu. Tady je schopen narvat nápady na třicet scének najednou do jednoho momentu. Třeba vlak cajďák, to byl panečku vizuální nářez! Tam by bylo možná zajímavé, kdyby se možná odehrával nějaký celý film a ne jen pár desítek vteřin.:D Ostatně třeba celé finále je svatbě je skvostné,  ale občas je mi tady těmi dávkami nápaditosti (třeba ještě ta vzpomínací sekvence ve stylu starého filmu, kdy se úplně změnil obraz, ale dokonce i fond českých titulků) i teda trocha větší  prodlevy, kdy scénáristi  nakusují x dějových linek najednou mezi kterými se pak jen tak nějak přeskakuje a v závěru se najednou docela rychle vyřeší. Jako by potřeba ,,,něco vyprávět´´ Burtona spíše brzděla. K hypu na Ortegu se opět přidat nemohu, přestože její linka s tím klukem byla docela překvapivá, tak  z nováčků mě nejvíce bavil otčím  v podání Justina Therouxa.  Otázkou ale je jestli humor této postavy je úplně to, co čekáte od filmu Tuma Burtona. Typicky Burtonovský trademark navodí spíše hlavní padouška v podání Monicy Bellliculi.  No...hlavní padouška. V celém filmu je sotva deset minut, to je mi tedy hlavní padouch. Přitom mohla   být skvělá, když vysává duše a měla tak impozantní představovačku. Jenže? Na konec se sotva mihla. To moc nechápu. Má oblíbená příšerka z jedničky, ale konečně dostala i svoje jméno Bob a mnohem víc prostoru než minule.:D Dokonce ji byla v titulcích uctěna vzpomínkách, když tedy alespoň musela dopadnout tak nezdárně.:D A závěrečné tři minuty vám možná ještě pořádně zamotají hlavu. Mně teda zamotaly. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Původně se měla ve filmu objevit i Geena Davis, která svoji účast odmítla s vyjádřením že: „Naše postavy byly navždy zaseknuté tak, jak vypadaly, když zemřely, takže už je to nějaká chvíle, už je to minuta.“ (lyukassza)
  • Beetlejuice 2 byl plánován hned poté, co se první film dostal na velké plátno v roce 1988. Mnoho režisérů a scenáristů bylo v té či oné době k projektu připojeno, ale nic se nedostalo dále než do fáze psaní scénáře. (KGBelik)

Související novinky

Zlatého lva v Benátkách získal Vedlejší pokoj

Zlatého lva v Benátkách získal Vedlejší pokoj

07.09.2024

V sobotu 7. září proběhlo slavnostní zakončení 81. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Benátkách. Jednu z největších evropských filmových událostí roku otevřel 28. srpna nejnovější počin Tima… (více)

Z Michaela Keatona bude Michael Douglas

Z Michaela Keatona bude Michael Douglas

06.09.2024

Oblíbený herec Michael Keaton (Birdman, Batman) poslední dny a týdny tráví zejména mediální propagací svého nejnovějšího snímku Beetlejuice Beetlejuice v režii Tima Burtona (Dumbo, Sirotčinec slečny… (více)

Reklama

Reklama