Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z indonéské Surabaji vypluje loď naftařské společnosti Petrox, která míří k malému ostrůvku, slibujícímu nová bohatá ložiska ropy. Na palubu však pronikne černý pasažér, paleontolog Jack Prescott, který je přesvědčen, že na ostrůvku čeká na své objevení dosud neznámý živočišný druh. Cestou přibude na palubu také krásná trosečnice Dwan. Ta je po přistání u břehů ostrůvku unesena z lodi domorodci, kteří ji chtějí obětovat Kongovi, obrovské opici žijící za vysokou hradbou. Je zorganizována záchranná výprava, která se vydá do tajuplné části ostrova obývané podivnými tvory. Dívka je zachráněna, ale protože naděje naftařského bosse Wilsona se ukázaly jako liché, rozhodne se ziskuchtivý naftař King Konga ulovit a vydělat aspoň na něm, jako na ojedinělé atrakci. Přes varování Prescotta je gigantický op uspán a převezen do New Yorku. Při okázalé show se však rozběsní, utrhne se z řetězů, jimiž je spoután, zmocní se Dwan a prchá. Ničí při útěku vše, co mu přijde do cesty, aby nakonec skončil na střeše mrakodrapu v domnění, že dívku chrání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Castrator 

všechny recenze uživatele

Hodnocení tohoto parádního dobrodružného filmu o Kongovi považuju za hodně velký úlet (na imdb je hodnocení ještě nižší), od začátku se v něm něco zajímavého děje a kecání a zdlouhavost původní verze nebo verze od Jakcsona jsou vynechány. Po bouři na moři a přednášce o ostrově, na který se jede, začíná dění na ostrově, které trošku připomíná "indyjonesovku" a divákovi nechá vydechnout až po ulovení Konga. Následuje akce v New Yorku, která není vůbec špatná, zakončená tragédií na střechách WTC. Guillermin to vzal na rozdíl od Jacksona za správný konec a nesnažil se ohromit triky, natočil dobrodružný film, z Konga udělal tragickou figuru, která dojela na lidskou chamtivost a do hlavních rolí obsadil známé a dobré herce, kteří nebyli jen do počtu. Toto je správná, a podle mě i jediná cesta, jak ke Kongovi přistupovat. Hvězda navíc za nostalgii a dabing. Nedoceněný film a nejlepší "monster movie", ať si Jackson co chce říká. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Z nostalgii davam stovku, aj napriek tomu, ze original z roku 1933 mal omnoho viac priseriek, ako v tejto verzii, ale pre mna je to nezabudnutelny film mojho detstva, ktory som videl v kine uz koncom 80-tych rokov. Ma nadhernu hudbu od Johna Barryho, ktora sa mi paci viac, ako v novom Jacksonovom Kongovi a po nedavnom opätovnom zhliadnuti filmu som zistil, ze ma stale bavi a hlavne nikdy nezabudnem na emotivny zaverecny koniec... 31.07.2009 ___________ Jeff Bridges - (Jack Prescott) +++ Charles Grodin - (Fred Wilson) +++ Jessica Lange - (Dwan) +++ John Randolph - (Kapitán Ross) +++ Julius Harris - (Boan) +++ Jack O´Halloran - (Joe Perko) +++ Produkcia: Dino De Laurentis +++ Hudba: John Barry ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Žádnej extra film to zrovna neni, ale v porovnání s ostatními filmy s King Kongem se jedná o celkem zdařilej snímek s na svojí dobu dobrými triky, Jessicou Lange a Jeffem Bridgesem, ale na to jak je film dlouhej je tam jen málo zajímavých okamžiků a první setkání s Kongem travá na můj vkus trochu moc dlouho, ale zase na druhou stranu museli tomu dát nějakej příběh a hodit konga před kameru hned v první minutě by asi taky nebylo nejlepší, ale i tak jsem se chvílema nudil a příběh taky nebyl zrocna silnou stránkou filmu, takže jenom průměrný hodnocení ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

vyzdvihol by som najmä úvodných70-80 min, ktorým dominuje krásna výprava (ostrov Kauai na Havaji), príroda (myslím celkovo, aj so sexy debutantkou Jessicou Lange ;), vydarené kulisy a okultná atmosféra v pevnosti domorodcov, + samozrejme nastolenie základnej línie príbehu o "kráske a zvierati", o tragédii nenaplniteľnej lásky..... ďalšie dve verzie som zatial (jan2011) nevidel, ale predpokladám že u tej prvej bude hodnotenia zdvíhať "úcta ku klasike", a u tej Jacksonovej zase nadšenie z počítačových efektov - možnosti ktorých samozrejme filmári v roku 1976 ešte nemali .... a len taká pikoška o tržbách (podľa údajov od užívateľa T2): King Kong (1976) zarobil 3,8 násobok, a King Kong (2005) iba 2,7 násobok vstupných nákladov :) (čo však môže iba dokazovať postupnú "devastáciu Hollywoodu" pirátskym sťahovaním filmov z internetu :)) ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Oproti originálnímu filmu z roku 1933 je o dost slabší. Atmosféra 70. let jednak není tak působivá, děj je rozvleklejší a hlavně to působí jako napůl milostná selanka mezi ženou a opicí. Zatímco ve verzi 1933 byl Kong bestie bez smilování a Ann z něj měla až do konce hrůzu, Dwan se do něj zamiluje a nejradši by s ním odešla. Repete provedl i Peter Jackson... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (35)

  • Celosvětově snímek utržil 90 milionů amerických dolarů, což bohatě stačilo na pokrytí výrobních nákladů, které činily 24 milionů. Studio Paramount ovšem očekávalo lepší výsledky a tržby činící alespoň 150 milionů. Producent Dino De Laurentiis pak před premiérou suverénně prohlašoval, že King Kong překoná v tržbách Čelisti (1975) – ty však v době uvedení (tzn. bez opětovných uvedení) vydělaly přes 260 milionů. (fiLLthe3DD)
  • Rick Baker používal při natáčení animační masku, to znamená, že při natáčení ve studiu maska nahrávala tvar obličeje Konga ve filmu. Jediný rozdíl byl v tom, jak herec uvedl: „Když jsme točili Konga, já to většinou točil v kostýmu všechno, ale ve filmové podobě Kong vypadal neuvěřitelně a já když jsem to viděl pak na premiéře, tak jsem řekl, že to byla skvělá práce. Sám jsem navrhl kostým gorily, podle které vznikla jeho postava. Hodně lidí si myslí, že Kong jsem já, ale omyl, Kong byl robot, já mu jenom efekty dodával podobu.“ (Fuhman.Dajar)

Související novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

Reklama

Reklama