Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (Cinemart)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (397)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Když si řeknete, že se podíváte na romantické melodrama, pak Hora mezi námi ten pravý film. Já čekal thriller, různé propasti a rokle do kterých hlavní postavy padají. Já čekal medvěda, který jim ukousne nohu a rozdrápe tělo. Já čekal omrzliny a amputace..... Nedočkal jsem se.... Tak jsem si alespoň na konci filmu žalostně poplakal. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jestli čekáte Na ostří nože nebo Přežít, zařaďte rychle zpátečku. Zimní romance dvou neskutečně nesympatických herců kterým ani vzájemné sympatie, ani vzájemnou nevraživost absolutně nevěříte. Po unylém pádu se tahle utahaná dvojka bez jiskry, švihu a napětí propajdá k šukačce, záchraně a finálnímu objetí. Jediným příjemným prvkem byla zimní krajina a ten krásný Labrador, který ovšem přinesl nejednu scénáristickou zhovadilost a i když sem sám milovník zvířat a psů a kór Zlatých Retrieverů a Labradorů, první věc kterou bych v chajdě ugriloval by byl ten pes a kdyby ste umírali hlady, udělali byste to samé a nekecejte, že ne. Nuda 50%. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Nedivím se, že to původní vybrané páry odmítly. Film měl daleko větší potenciál, takhle jsem umírala nudou a konec to zazdil úplně. Je mi to líto a i když hlavní dvojice hrála dobře, tak mě to prostě nechytlo, jak bych očekávala. Nejvíc jsem se zamilovala do pejska, který se tam objevoval asi jen podle nálady rejži, jinak to nevidím, protože v některých momentech bylo záhadou, kam zmizel. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si myslel, že půjde o ledově-vysokohorský survival - děj je ale příliš zjednodušený a nerealistický na to, aby film jako survival přežil. A pak se dostaví klišoidní zamilovaná linie a děj se natahuje jako guma na starejch trenkách. Tak se to alespoň pokusíme zachránit naverbováním dvou Britů do hlavních rolí... Jako survival špatné, jako romatika horší. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Na čtvrteční odpoledne, když je venku hnusně a doma je příjemně vytopeno, provoněno a já si v peřinách spokojeně vrním, fajn romantika. Winsletku mám ráda, opět mě nezklamala a ten chlapík se mi taky líbil. Sympaťák, se kterým bych si pobyt na chatě v pustině dokázala v pohodě představit... Za mě dobrý. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia, a tiež v Londýne. Na rovnakých miestach na natáčal aj film s rovnakou témou (pád lietadla), a to Prežiť (1993). Film sa natáčal od 5. decembra 2016 do 17. februára 2017 a v júli 2017. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Pôvodne sa do mrazivej vody chystala vrhnúť len kaskadérka Kate Winslet, keďže štúdio sa obávalo o bezpečnosť Kate. Kate však bola neoblomná a žiadala režiséra Abu-Assada, aby jej to dovolil: "Ja som človek o vode a ľade. Voda, to som predsa ja!" Kate týmto narážala na rozsiahle natáčanie filmu Titanic (1997), keď bola celé mesiace ponorená vo vode. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno