Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství

  • USA Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (více)
Trailer 1

Profesor Albus Brumbál ví, že mocný temný kouzelník Gellert Grindelwald je na cestě převzít moc nad kouzelnickým světem. Protože není schopen ho zastavit sám, pověří magizoologa Mloka Scamandera, aby vedl neohrožený tým kouzelníků, čarodějek a jednoho chrabrého mudlovského pekaře na nebezpečné misi, kde potkají stará i nová fantastická zvířata a střetnou se s rostoucí armádou Grindelwaldových následovníků. Ale jak dlouho bude moci Brumbál zůstat stranou, když jsou sázky tak vysoko? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (516)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zbytečné pokračování. Přeobsazení je možná kontroverzní, ale je ku prospěchu příběhu i chemie. Představa, že Johny říká některé repliky Madse do očí Judeovi, tak asi brečím smíchy na místě (a to předpokládám, není záměr). Mrzí mě, že Harry Potter svět je prodlužován právě takovou nastavovanou kaší, kde se už i ztrácí, kdo je vlastně hlavní postava. Postava Mloka je jen stín hlavní postavy, která má nějaký hlubší smysl v příběhu, Albus na sebe stahuje hodně pozornosti, ale nemá moc času na plátně, hlavní tajemství příběhu Credence (Ezra) přešel do role figurky a Grindelwald konečně nahání hrůzu svými rozhodnutími, ale vlastně to na příběhu nic nemění. Jsem rád za návštěvu kouzelnického Berlína a tím moje vzpomínky končí. Adekvátní film pro HBO MAX. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

4,5/10. Nerozumím, jak kdysi neuvěřitelně přitažlivý svět může nyní působit tak nudně, nezajímavě, sterilně a bez nápadů. Věci se dějí zcela nahodile a mnohdy bez vysvětlení, skvělý herci vypouštějí prázdné fráze, velkolepých záběrů je poskromnu a značka definitivně ztrácí půdu pod nohama a přichází o své kouzlo. Jeden z nejodfláknutějších blockbusterů poslední doby. Výhoda oproti dvojce? Má to rychlejší tempo, o něco lepší strukturu s dramaturgií a alespoň jedno zvíře opodstatňuje důvod, proč se tahle série nezbavila svého názvu. Jinak by ale bylo daleko lepší, kdyby Mlok dostal vlastní příběhy a tohle se definitivně trhlo jinou cestou. Smutný. Fakt smutný, protože základy jsou výborný. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Upřímně, čekal snad někdo, že Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore bude vážně dobrý film? Stejně jako v minulém díle, i zde na Vás totiž znovu čeká nudná rutinní režie Davida Yatese, příšerně toporné herecké výkony (chudák Mads Mikkelsen) a neuvěřitelný scénáristický bordel, který nedává vůbec žádný smysl. Všechno se zde děje tak nějak nahodile a bez většího smyslu, což má za následek naprosto zmatenou a extrémně nataženou podívanou, která po většinu času velmi úspěšně nudí. Za zmínku tedy opět stojí jen velmi vydařené digitální triky a některé akční scény, u nichž jde asi nejvíce vidět trestuhodně nevytěžený potenciál celé značky. Ve finále tedy dostaneme další podprůměrný a zbytečný snímek z podprůměrné a zbytečné série. Gratulace. PS: Doufám, že další film již nebude, protože studiu už konečně dojde, že vsadili na špatného a ke všemu i chromého koně. (HBO Max) „Our war with the muggles begins today!” ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jsou to samé odbočky k prodloužení děje, které dávají možnost vyniknout čarodějnickým bitkám a různým kouzelnickým potvorám. Moc se toho nestane a nedočkala jsem se ani pořádného střetu/souboje mezi Brumbálem a Grindelwaldem (jo, jeden tam byl, ale zase spíš jen začátek příběhu než příběh sám). Paralela mezi Grindelwaldem a jeho suity s nacisty je až moc okatá a trochu už mě začíná otravovat zobrazování fantaskního zla připodobněním k reálné minulosti. Ne, že by náckové nebyli zlí, ale pořád znova a znova dokola připomínat jenom je, vytváří dojem, že zlo se skrývá kdesi v minulosti, že snad ani nemá novodobou podobu, že dnes neexistuje. Jakoby nebylo součástí současnosti a nemělo tedy i jiné, modernější projevy. ____ Aspoň, že má oblíbená postava pekaře dostala velký prostor a jednu sladkobolnou lovestory (dost vratce ne/vysvětlenou). SHRNUTÍ:  No jo, Bradavice vždycky diváky přitáhnou. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No ty vole, co to jako melo bejt? Dve a pul hodiny naprosto nezajimavy, pripadne neznamy postavy neustale nekam chodej a tvarej se strasne vazne a dulezite a ve vysledku, i kdyz si clovek rika, ze asi resi neco zasadniho, to vypada, ze se vlastne nic nevyresi a vlastne ani o nic moc nejde. Jasne, herci jsou sympataci, triky slusny, i kdyz ne spicka, zabavny to misty taky je, ale i kdyz ani predchozi dily nebyly nejaka pecka, rozhodne to melo smysluplnej pribeh a nejakej vyvoj postav, tady to vypada, ze ten film  jenom je, aby proste mohli odskrtnout splneny pokracovani. Pripadnej ctvrtej dil si fakt silne rozmyslim. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy se Brumbál (Jude Law) potká poprvé s Credencem (Ezra Miller), si ve výloze můžeme všimnout modelu Titanicu. (KGBelik)
  • V tomto díle se podíváme do Brazílie. Kouzelníci zde studují na škole Castelobruxo, která se nachází v Amazonském pralese. Budova je hrad ze zlata a mudlové toto místo znají jako El Dorado. O bezpečí se starají duchové jménem Caipora. Jelikož se škola nachází v Amazonském pralese, tak se studenti specializují na bylinkářství a magizoologii. Studenti mají možnost výměnného pobytu se studentem z evropských škol a tak zde chtěl studovat Bill Weasley. Bohužel, díky finanční situaci nemohl. Nejznámější ředitelkou Castelobruxo je Benedita Dourado, která se přátelila s Armandem Dippetem a ve funkci byla ve 40. letech minulého století. (3T)
  • 5. listopadu 2020 oznámil na svém Instagramu herec Johnny Depp (Grindelwald), že ho studio Warner Bros. požádalo, aby „rezignoval na svou roli“, což také udělal a studio oznámilo, že role bude přeobsazena. Stalo se tak kvůli rozhodnutí soudu v případu domácího násilí Deppa vůči jeho ex-manželce Amber Heard. Již před natáčením druhého dílu Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) kolovala po internetu petice pro odstranění Deppa z filmu, tehdy se však studio rozhodlo za hercem stát. Deppa nahradil Mads Mikkelsen. Depp však díky své smlouvě dostal celý plat 16 milionů amerických dolarů. Soud s Amber Heard ji však uznal vinnou z pomluvy jejího bývalého manžela a za výroky o domácím násilí jí uložil zaplatit odškodné v celkové výši 15 milionů dolarů. (hansel97)

Související novinky

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

23.02.2023

Pakliže jste posledních pár týdnů netrávili na opuštěném ostrově, nejspíš jste slyšeli o nové videohře Hogwarts Legacy ze světa Harryho Pottera, odehrávající se v Bradavicích a na blízkých pozemcích… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

07.07.2022

Sérii Fantastická zvířata, spin-offu populární potterovské franšízy, se nedaří ani trochu tak dobře, jak asi studio i tvůrci doufali. Na nové díly tudíž nikdo nespěchá, což naopak uvolnilo ruce… (více)

Reklama

Reklama