Bill CondonKamera:
Tobias A. SchliesslerHudba:
Alan MenkenHrají:
Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Josh Gad, Emma Thompson, Ewan McGregor, Kevin Kline, Gugu Mbatha-Raw, Ian McKellen, Stanley Tucci, Audra McDonald (více)VOD (3)
V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince. (Falcon)
Bonjour! Bonjour! Bonjour! Bounjour! Disney se opět rozhodl natočit hraný film dle jejich úspěšného disneyovského animáku. A povedlo se natočit neuvěřitelně skvělý nádherný film který je natočen zcela neuvěřitelně. Jde spíše opravdu o hraný remake známého animáku avšak je to natočeno neuvěřitelně geniálně s neuvěřitelně krásnými písněmi a geniální práci za kamerou i před ní. Krásná pastva pro oči a práce krásná a poctivá. Dlouho jsem nebyl tak nadšen z vizuální podoby a celá scéna s písní We Are Guest je neuvěřitelná. Už od scény Bonjour jsem si říkal, že jsem něco tak nádherného dlouho neviděl a vydrželo mi to do konce. Krásná práce Disney! ()
Předělávka klasického Disney animáku je kategorie sama pro sebe. Některé nápady tu byly dotaženy lépe, jiné byly potlačeny. Druhá polovina díky změnám funguje o něco lépe. Místy je to přesto příšerný kýč, ale naprosto příšerný a casting je děsný. Zejména v případě Emmy Watson, která je sice dokonalá holka od vedle, ale v žádném případě není univerzální kráska. Nebo Luke Ewans? Toho je vyloženě škoda na takového operetního záporáka. Naštěstí je téma zpracované tolikrát, že není důvod si zoufat a mimo Disneye si stačí vybrat třeba impresionistickou La Belle et la bête, českou Pannu a netvora nebo moderní La Belle et la Bête, která sice vypadá jako Disney klon, ale naopak je to pure French. ()
Bude to obrovský hit. Během celého filmu jsem si však říkala, že tohle bylo točené jako sázka na jistotu. Bez žádné inovace - risku, což je vlastně největší škoda. Krásně to vypadá, výprava je úchvatná a vlastně je to velice pěkný film, ale nic víc. Škoda té občasné přeplácanosti, některé scény totiž opravdu patří spíše do animovaného filmu, v hraném to může působit divně a hlavně divák se v tom lehce ztratí (ta šíleně dlouhá scéna tančícího a zpívajícího nádobí). Rodiny budou odcházet z kina spokojené, rodiče nebudou naštvaní, ale když si vzpomenu třeba na nedávnou Popelku, tak se mi na tváři objeví úsměv, na tu Kráska a zvíře zkrátka nedosáhla, ale je to fajn film. (Viděno s titulky, dabing podle mého ubere filmu takových 50% vzhledem k tomu, že jde z poloviny o muzikál). ()
Za mě to tedy bylo velmi identické s animovanou verzí. Tím chci říct, že i pohyby herců měly takovou tu lehkost a nesmyslnost, písní, co stály za prd a pod. tam bylo požehnaně.... Musím uznat, že věrně na plátno přenesly známou animovanou pohádku. Nicméně, když pominu písně, tak se mi to líbilo jak herecky, tak provedením... ()
Těžká sázka na jistotu. Na druhou stranu ale pečlivé barevné vysoustružené dílo pro všechny věkové generace, které po příběhové stránce pečlivě adaptuje jeden z nejúspěšnějších animáků z Disneyho dílny. Popeluška se mi asi líbila o chloupek více, ale na to, že je to o půl hodiny delší mě to poměrně příjemně překvapilo...75% ()
- Teaser trailer k filmu videlo v prvý deň od zverejnenia rekordných 91,8 milióna divákov. (ambron)
- Paige O'Hara, která propůjčila svůj hlas Belle v animované verzi, nabídla Emmě Watson, že jí bude sama dávat hodiny zpěvu. (Michi88)
- Kevin Kline, čoby Maurice, si tu strihol vôbec prvú hranú rolu pre Disneyho. Dovtedy 2x prepožičal hlas Phoebusovi z filmov Zvonár u Matky Božej (1996) a Zvonár u Matky Božej 2 (2002). (LuiCJ)