Reklama

Reklama

Vánoční crazy komedie. Pátý díl úspěšné série se značkou Kameňák opět sleduje neskutečné karamboly kolem starosty Pepana, který tentokrát opravdu nemá klidný adventní čas. Zdá se, že Kameňákov neproslaví, protože nepřející občanští aktivisté mu zhatili plán – postavit obří skokanský můstek na nedaleké hoře Říp. A to si přímluvu obstaral osobně u samotného pana prezidenta! Zázraky se však dějí, zvláště o Vánocích, a prezident ve finále jako vždy překvapí. Než ale dospějeme k happyendu, u kterého se dojme celý Kameňákov i celé lidstvo, zažijeme během čtyř adventních týdnů typický kameňákovský mumraj. (Indigo Film)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (286)

darthhokro odpad!

všechny recenze uživatele

koukám že i Jana paulová už pochopila že v těhle sračkách se nechce utopit. Ale doufám že tahle sága neskončí, máme tu velikonoce, MDŽ, den dětí, prázdniny, podzim, čtvrtek, 15:00 hodin.... "Odpad" je pro tyhle růžové ulice ve filmu, slabé hodnocení. Prý zábava pro dělnickou třídu, jsem dělník a nezasmál jsem se ani jednou, asi budu muset povýshit. PS: Ještě jim tam chybí v hercích Robert Rozenberg, nejspíš je in ový producent a vrchní dodavatel nehereckých blondýn :) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Frnk a vtipný Brabec uletěl na střechu. Nevrátí se do artových vod české filmové poetiky, aniž by se nestyděl, že nebyl dost bystrý, když s Bystroněm obcoval u hranic Kameňákova. Původní sestava únavou materiálu netrpí. Kdo přežil nejapný humor předchozích dílů, může se herecky ztrapňovat i dál. Vždyť už ale nikdo z obyvatel nebyl vtipný. No dobrá, relativně vtipně to táhla omladina a její výstupy v nevěstinci. Nastínění problémů ve společnosti by mohlo fungovat, ovšem ty správné prostředky nebyly k dispozici. Když chci mít ve filmu prezidenta Zemana, nelze použít dvojníka, který ho blbě imituje, a je snímán tak, aby mu nebylo vidět do tváře. Předpokládám, že se nejednalo o poctu Ed Woodovi a oslavu jeho tristních režijních postupů. Brabec nemá do něj daleko. Některé původní herce v jejich rolích nahradili noví (Pepík/Jaroslav Blažek, Julča/Kristýna Hrušínská), Eliška Bučková nám moc hezky zazpívala a celé to bylo nasnímáno kvalitně. Ovšem Vánoce by s tímhle trávil jen vrah vánočních svátků, zloděj vánočních dárků a milovník zapařených genitálií Santa Clause. Pane Brabec, to jste si ale nadělil divný film. 2/10 ()

Reklama

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Trapnost postoupila na high level. Neříkám, že se to nedalo očekávat asi jsem tupej nebo ne dost způsobilej, ale spoustu těch narážek jakože kameňáků jsem prostě nepochopil, především ty po kterých následuje nějaký tupý zvuk který mi jakoby říká : Máš se gebit kreténe! Prej humor pro dělnickou třídu, tak to díky bohu, že já beru prachy za to, že dělám hovno a nepatřím k ní. A když už nevíme kam v trapnosti zajít tak zostudíme hlavu státu a navrch to jeden rok před vánoci dáme do kin a za rok před vánoci na dvd. Tomu říkám kameňák!!!0% ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Dívat se na to kvůli některým vtipům ještě dá, ale každopádně je to strašný pád oproti předchozím čtyřem dílům. A ty podmínky, ve kterých to natáčeli.... Na každém záběru je poznat, že tady se šetřilo penězi, kde se dalo. Ať už to prostředí maloměsta, odpadových kulis a interiérů a především ta škála těch herců. S výjimkou samotného Vydry je to jeden vyhořelý herec vedle druhého (Duchoslav, Upír Krejčí, Pitkin, Krampol, Pomeje....) a pak spousta takových herců, co se herci snaží být (Hruška, Gránský a především ten syn Alice Bendové). Jen nechápu, proč se do toho propůjčil Dejdar. Troška musí po tomhle kroutit hlavou, kam jeho Kameňák došel. Zpestřením byla snad jen Bučková, která se tentokrát asi po dlouhé době najedla a v závěru mě překvapil upravený Svařák od Harleje v podání již zemřelého Šafránka. [4159. hodnocení, 230. komentář, 15%, 53. nejhorší film] ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Nechce se mi ani věřit, že někdo, kdo naprosto úchvatným nádherným způsobem ztvární Erbenovu Kytici, navíc výborný kameraman, který natočil s jinými režiséry spoustu dalších kvalitních snímků, se chopí látky jako je Kameňák... Ale co už, stalo se. Ale že se utopí a sveze v předešlých dílech a nedá ani kapku svého umu do této látky, aby ji alespoň nějakým způsobem zvedl z předem hodnoceného hnusu, to je naprostý konec tohoto tvůrce... ()

Galerie (153)

Zajímavosti (7)

  • Po závěrečných titulcích se ještě objeví jedna scéna. (ČSFD)
  • Autobus, kterým Julča (Kristýna Hrušínská) přijíždí do Kameňákova, je Ikarus E91, patřící dopravci DPP, vyrobený v roce 2003 a sešrotovaný roku 2020. (JLanovkar)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno