Reklama

Reklama

Já, Earl a holka na umření

  • USA Me & Earl & the Dying Girl (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film, který je důkazem, že pravé přátelství překoná vše, Já, Earl a holka na umření, přináší výjimečně zábavný a povznášející příběh, jenž si získá vaše srdce a vyvolá ve vás smích! Seznamte se s Gregem Gainesem, svérázným teenagerem, který se snaží nenápadně proplout střední školou, zatímco většinu času tráví se svým “spolutvůrcem” Earlem natáčením parodií na klasické filmy. Jednoho dne Grega jeho matka požádá, aby se začal věnovat smrtelně nemocné spolužačce. Gregovi se nejprve nechce, pak se ale pustí do svého dosud nejambicióznějšího projektu. Zbaví se strachu z okolí a se svými blízkými naváže vztahy, jaké si nikdy nedokázal představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (203)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Meh, tomu říkám cheap trick. Nemám příliš v lásce filmy, které mi lžou, jenom proto aby ve mě něco vyvolaly. Vnímám to trochu jako berličku, nicméně tu a tam se najdou výjimky, u kterých jsem ochoten to odpustit. V případě Me & Earl & the Dying Girl za to může ani ne tak miloučký příběh, sympatický casting nebo pohodový soundtrack, jako spíš ten úžasný nápad s přetáčením filmových klasik do jakýchsi pseudo-parodických teenage verzí, které byly v každém ohledu jednoduše dokonalé. Jo, to mě dostalo. Všechno ostatní už jsem někdy, někde viděl a upřímně, příliš to se mnou neudělalo. 7/10 je fér :) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám rád tyhle teen filmy nové vlny,protože ať už jsou jaké jsou,většinou jde o hodně příjemné kousky.V tomhle případě ale musím přiznat,že jsem nedostal to co jsem čekal.Vyloženě špatný film to sice není a nostaligcké vzpomínky na Be Kind Rewind jsou fajn,ale jinak mi to přišlo až moc jako tlačení na citovou pilu.Co víc,ačkoliv se nějaké ty emoce očekávaly,mě to po emoční stránce vůbec nechytlo a to je snad ten největší problém...60% ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem si, že vím do čeho jdu, ale jak se ukázalo ne tak úplně....:) a to bylo konkrétně tady jedině dobře. Citlivé, ale stejně drsné. Není úplně lehké tenhle film někam zařadit, protože je to tak trochu od každého něco, ale tady to prostě funguje. Moc povedená je nejen kamera, atmosféra a scénář, ale i hudba a obsazení mi přišlo taky fajn. Jediné co mi lehce vadilo byl úplný závěr, ten mi už připadl trochu křečovitý, ale posuďte sami....Je to určitě povedený film. Slabší čtyři hvězdičky. ----"Just let me sit here and regret stuff. I'm just gonna think aboutall the things that I've ever done......and all the things I haven't done and just regret the living shit out of it. Okay?"---- ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Naprosto průhledná, obyčejná citová vydíračka, s naprosto nesympatickým hlavním "hrdinou" v hlavní roli. Ne, nesympatický je slabé slovo, hnusný odporný spratek, mající sebe samotného za středobod vesmíru, plus trpící mylnou představou, že je strašně divný (což neni, je jen velmi, velmi otravný, a každá hláška, nebo grimasa - a že jich tam má - je k rozzuření) a tím pádem asi jedinečný.... To není ani drama, ani komedie (ty filmy, co vytvářel se svým kamarádem nebyly vtipné - pousmála jsem asi asi dvěma nápadům, ale na tom se bohužel nedá stavět), spíš mi připadalo, jako by někdo rozředil jeden díl "Gilmorek", do hlavní role místo holek dal kluky, do další role nacpal holku s leukémií, aby to trochu vzalo "za srdíčko" a pokusy o ostrovtip (Gilmore Girls) nahradil pokusem o bizarnost. Nechápu tak vysoké hodnocení, a nechápu, jak to může někdo někomu doporučit. Filmů na toho téma, podobně zpracovaných, a možná i lépe, už tady byly desítky.... Předvídatelná, plytká ždímačka emocí, u které je navíc celkem jasné, že dopadne špatně. Spoiler! Ha! ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Osobitý a netradičný film na tému, ktorá bola vo filmoch rozobratá snáď zo všetkých možných strán. A predsa je úplne iný. Škoda, že som predtým nečítala knihu, síce sa nám doma niekde povaľuje, ale na moju škodu je v angličtine. Takže možno niekedy inokedy. Na konci mi zostalo tak nejak smutno, ale zároveň aj dobre. Páčila sa mi kamera, herci, muzika a učiteľ dejepisu. Keď sa trošku pritlačilo na vážnejšiu strunu, ten film bol dokonalý. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2015 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)

Reklama

Reklama