Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny DeVito prokázal mistrovství v žánru černé komedie již před patnácti lety snímkem Válka Roseových. Rozvádějící se manželský pár (Michael Douglas a Kathleen Turnerová) v něm svedl nelítostný zápas o to, komu po rozvodu připadne jejich společný dům. Také v jeho novém filmu Baba na zabití je předmětem sporu vytoužená nemovitost. Tentokrát se jedná o starobylý dům v Brooklynu se třemi krby, vitrážovými okny a majestátní knihovnou. Mladí manželé Alex a Nancy se do něj nastěhují v domnění, že našli svůj vysněný domov. Splněný sen má ovšem malý háček: první poschodí obývá za regulované nájemné na první pohled roztomilá stará dáma, paní Connellyová, která, jak je ujišťuje realitní agent, se netěší dobrému zdraví, takže dům bude novým majitelům brzy patřit celý. Jak záhy vyjde najevo, opak je pravdou. Paní Connellyová se rozhodně zemřít nechystá a svou ďábelskou vitalitu vynakládá zejména na vynalézání nových a nových způsobů, jak novým sousedům znepříjemnit život. Od televize puštěné na plné pecky, přes permanentní žádosti o drobnou pomoc až po pozorování jejich milostných hrátek. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (386)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Ač o sobě možná budu tvrdit, že hodnocení nerad měním, jsou filmy, který jsem jako mladší osoba výrazně nadhodnotil a nedá se na to zpětně koukat. Jakkoli můžu u všech z nich argumentovat nostalgií a jak jsem to jako týnejdžr žral, tak u tohohle ne. Pět hvězdiček je artefakt mojí éry, kdy jsem zbožňoval celej frat pack, měl Stillera hodně rád a bez přemejšlení napálil dobrý hodnocení všemu, u čeho jsem se zasmál aspoň dvakrát. Dneska jsem chytil konec Duplexu v telce a najednou jsem si uvědomil, že na rozdíl od Zoolandera, Vybíjený nebo třeba i jen Fotr je lotr, který jsou tak přehnaně dětinský, až se vkrádá spojení guilty pleasure, si z tohohle filmu nepamatuju skoro nic, a to málo, co jo, je dvojice nájemníků, která se snaží vzít dalšímu člověku život. A tohle není žádná moralistická stížnost, jen když si to srovnám s DeNirovým ksichtem, jak se ptá, jestli Jebal kouří trávu, když si to srovnám se Stillerem a jeho handlebar knírem a hlavně dalším pokusem o vraždu ve filmu, při kterym se ale odehrává breakdance battle a lítající hvězdice se zastavujou silou pohledu, přijde mi humor Duplexu až příliš přízemní a nudnej, aby se dal brát s velkou mírou nadsázky. Takže u ostatních dříve hodnocenejch Stillerovek klidně nechám pět hvězdiček na věky věků, i kdybych z nich čtyřikrát vyrost. K tomuhle filmu ale nemám vztah absolutně žádnej a jen kroutím hlavou nad tím, že jsem někdy pět hvězdiček dal. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Už jsem dlouho nedal 4 hvězdičky filmu, který má tady pod 60%, ale činím tak naprosto jednoznačně. Baba na zabití je totiž parádní komedie, která mě poskytla to, co od komedie očekávám - perfektní zábavu a neustálé výbuchy smíchu. Danny DeVito si už od Války Roseových potrpí na řádně říznější humor a přestože se Baba nese v trochu jiném duchu a není to tak "pravdivý" film jako Válka Roseových, jeho rukopis je tam znát. I přesto že dost scén je přemrštěných (ne však směšně), jistě se mnozí z nás s podobnou milou sousedskou společností setkali a setkávají. Velkým plusem je také hodně nečekaný a fikaný konec. Opravdu nemám moc co vytknout, navíc paní Connellyová je opravdu neodolatelná:-) ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená oddychovka obsahujúca pár super scén(napr. keď chce Ben Stiller chytiť chrípku, rozpredajú všetko aby mohli vyplatiť nájomného vraha). Tá stará bola fakt protivná, a aj keď nemám rád Drew Barrymoreovú, v kombinácii s Benom Stillerom mi až tak nevadila. Nie je to, ako tu veľa ľudí spomína Vojna Roseovcov, ale je to sranda. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zábavná černá komedie s podle mě velmi vydařeným scénářem a ještě lepším obsazením. Drew a Ben jsou jako manželský pár skvělá dvojka a ta babka je prostě výborná.... Viděk jsem to už několikrát a ani jednou mě to nezklamalo. Spousta vtipných situací, které opravdu stojí za to. Skoro vždy se u toho MÁLEM válím smíchy... Jedna z nejlepších amerických komedií. 100%. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

30%...Pohádka o Jeníčkovi a Mařence, v níž budete fandit Babě Jaze:) Když se spisovatel Alex se svou přítelkyní přestěhuje z manhattanského kurníku do brooklynského duplexu se třemi krby, namluví jim všivý realitní agent, že ta terminátorovská důchodkyně nahoře, která si užívá ekonomického nesmyslu jménem regulovaný nájem, se poslední dobou necítí dobře. Lež jako věž. Ve svém pekelném tažení proti těm dvěma zastydlým yuppíkům působí jako nová a je vidět, že cestu na Onen svět ještě neplánuje. Zbývá přemlouvání, korupce a pak...vražda?...V násilí je Stiller úspěšnější u diváka. Místo palečnic šněruje nudou, místo lámání kolem se topí v nechutných mimikrech a místo natahování na skřipec unavuje bezbřehým plácáním. Na zabití. Ta milá stařenka měla volit na toho komediálního parazita drastičtější metody. Katastrofa, k níž snaživě přispívá chabá režie, dílem slabomyslný scénář a přehrávající herci, trvá 88 minut. Věnujte je něčemu lepšímu. Což bude prakticky cokoli. P.S. Tohle že má na svědomí režisér brilantní černočerné Války Roseových?!!! ()

Galerie (221)

Zajímavosti (13)

  • Pro scénáristu Larryho Doyla šlo o celovečerní debut, dosud se podílel jen na seriálu Simpsonovi (od r. 1989). Do Hollywoodu ale nevkročil tou správnou nohou, protože i jeho následující projekt Looney Tunes: Zpět v akci (2003) byl komerčně bez úspěchu. (imro)
  • V Anglii se snímek promítal pod názvem Our House. (imro)

Reklama

Reklama